logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 (CMK8GX4M1A2400C16). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 (CMK8GX4M1A2400C16).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 (CMK8GX4M1A2400C16) liczba opinii klientów wynosi 52, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 3, a średnia ocena to 4.9.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 1, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 16, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie X-kom liczba opinii klientów wynosi 35, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

23.7.2019

Długo zastanawiałem się jakie kości pamięci kupić do Ryzena 2700, ale po analizach wybrałem jednak tanie Corsairy 3200CL16. W tej cenie ich możliwości były bdb. Wszystko świetnie zadziałało na profilu XMP z Taichi X470. Po tygodniu konfigurowania sprzętu i czytania ze zrozumieniem wielu poradników o podkręcaniu pamięci odmieniłem swoje zdanie o tych kostkach - są GENIALNE w tej cenie! Bazują na kościach Hynix AFR i fruwają bezbłędnie na 1.39V, 3200 w 14-17-17-30!!! Załączam Wam timingi :)

30.9.2020

Pamięci super, pierwszą parę kupiłem w czerwcu 2016, drugą we wrześniu 2020. Wszystkie chodzą pięknie razem na 3200MHz na Z170 i 6600K. Po przeniesieniu do Ryzena 2700X pierwsza para poszła max 2800, druga bezproblemowo 3200. Razem max 2666 ale stabilnie.Rok temu, jak widzę Corsair wkładał pamięci Hynix.Para z 2016 to były Samsungi E-die 2-rankNowe to też Samsungi ale B-die (!) 1-rank.Obecnie chodzą z Samsungami C-die na Ryzenie (4x8GB) na 2933 MHz.

26.2.2019

Najważniejsze w tych pamięciach to cena. Kosztowały 459 zł w styczniu 2019. Jak za 3000 MHz CL16 jest ok. Do lepszych trzeba dopłacić 100-200 zł. U mnie działają bez problemu na 3066 MHz bez zmiany napięcia, z ustawieniem na 1,45 V chodzą na 3133 MHz CL16. Uwaga timingi tych pamięci to 16-20-20, a nie 16-16-16. Dużego OC na nich nie zrobicie, ale pod względem ceny są ok.

26.12.2020

Mam 8 tych pojedynczych kości i współpracują ze sobą prawidłowo. Mam je na platformie X399 z Threadripperem 1 gen., którego kontroler pamięci obsługuje oficjalnie do 2666 MHz, i z takimi działają. Udało mi się za to trochę poprawić timingi, więc domyślam się że na lepszej platformie (lub w mniejszej ilości) nie miałyby problemu z utrzymaniem tych 3000 MHz.

7.5.2021

Super RAM, przede wszystkim niski, nie ma problemu z wentylatorami od chłodzenia CPU więc jeżeli macie potężne chłodzenie i niedużą obudowe to ten RAM jest idealny, nie trzeba przesuwać wiatraków wyżej. Poza tym bezproblemowo XMP na 3000Mhz, RAM dostarcza to co obiecuje.

23.7.2020

Te pamięci nie są dla platformy AMD (tak jest w specyfikacji). Miałem jeden zestaw i mi działał na 3000Mhz. Kupiłem 2 zestaw. Oba razem nie chcą działać stabilnie na 3000Mhz. Udało mi się narazie stabilnie na 2666 z cl 14. Płyta główna msi b450 a pro.

28.5.2021

Świetna stabilna pamięć. Jak ktoś chce to można ją nawet podkręcać i działa stabilnie. Można na niej bez problemu uzyskać opóźnienie 9ns i bardzo fajnie zgrać z np Ryżem 9 5000 płacąc mniej niż za 3200MHz z CL16, lub wcześniejszymi generacjami.

9.4.2018

Kości idealnie działają na MSI TomaHawk B350 AM4. Działa jak powinno. Nie odcuzłem jakichkolwiek problemów. @worex na jakiej płycie je odpalasz? Może trafił się jakiś feralny egzemplarz, bo te kości działają u mnie bardzo dobrze.

8.1.2019

Mam je od ponad tygodnia. Dobre pamięci do płyty MSI Z370 SLI PLUS, ustawione w XMP 3000MHz CL16. Pamięci chodzą dobrze, są stabilne i nie ma problemów. Polecam też x-kom. Szybka dostawa, pamięci oryginalne, nowe.

18.3.2020

Posiadam owe kości już ponad miesiąc i mogę wystwic rzetelną opinię.Kości są szybkie, nie ma spadków fps w grach.Bardzo elegancko prezentują się w obudowie.Polecam
Warunki usługiPolityka prywatności