logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Głośniki Edifier Głośniki R1280T (Edifier R1280T). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Głośniki Edifier Głośniki R1280T (Edifier R1280T).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Głośniki Edifier Głośniki R1280T (Edifier R1280T) liczba opinii klientów wynosi 41, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 2, a średnia ocena to 4.5.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 3, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 38, a średni wynik to 4.5. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

6.12.2015

W cenie ok. 300 zł chyba nie ma lepszych głośników 2.0. To, co od razu zwróciło moją uwagę, to bardzo fajny, zgrabny wygląd. Głośniki są naprawdę bardzo dobrze wykonane, obudowa to płyta MDF zaskakująco gruba jak na produkt w takiej cenie. Wszystko jest bardzo solidnie wykończone, nic nie trzeszczy, nie skrzypi i sprawia "profesjonalne" wrażenie. Jakość dźwięku - również bardzo miłe zaskoczenie. Słucham na nich głównie muzyki. Dźwięk jest czysty, przejrzysty, bardzo dobre wybrzmiewają średnie i wysokie tony.Nieco gorzej z basami, ale to nie jest sprzęt dla miłośników mocnego dudnienia. Tutaj bass jest raczej delikatny, ale jednocześnie nie zniekształca muzyki, jak to ma miejsce w przypadku tanich zestawów z subwooferem. Głośniki dobrze grają nawet na zintegrowanej karcie dźwiękowej, ale polecam dokupienie lepszej karty, wtedy w pełni wykorzystuje się ich potencjał. Jedyny minus, to bardzo słabej jakości kable, które producent dołączył do zestawu (jakość jak z bazaru, bo te kable są warte w sumie nie więcej niż 10 zł), Na początku miałem taki problem, że jedna z kolumn lekko szumiała na niskich poziomach głośności i zastanawiałem się, czy to może jakaś wada fabryczna. Jednak po wymianie kabli na lepsze problem zniknął.
jeszcze

13.12.2014

Po dwóch rozklekotanych zestawach Creativa postanowiłem kupić coś lepszego. decyzja padła na edifier. Teraz dźwięk poznaję na nowo. W plastikach z creativa mocą był tylko subwoofer i trzaski. Ogromnym problemem również był źle działający potencjometr i to w zestawie za ponad 300zł (wysłane były nawet do serwisu ale nic to nie pomogło). Natomiast te głośniki to coś wspaniałego. Tego akurat szukałem. Na nich można słuchać wszystkiego, od muzyki poważnej przez techno po rock jak i w grach komputerowych.Mam je również podłączone pod telewizor więc są użytkowane bardzo intensywnie. Sprawują się wspaniale. Gorąco polecam. Pamiętajcie że mocny to nie wszystko, a za 300zł można kupić coś o wiele lepszego niż przereklamowane logitechy lub creativy.Szybkie podsumowanie:Za taką cenę uważam je za świetny wybór, jakość / cena 10/10Wygląd bardzo elegancji 10/10Jakość dźwięku (porównując do innych głośników w zakresie ok 300 zł) 9,5/10dodatkowo w zestawie pilot bezprzewodowy oraz zestaw kabli i łatwy ich montaż.Bardzo polecam
jeszcze

31.1.2015

Nie są to głośniki hi -endu, ale jakie to są te high end to nie wim, bo nigdy nie miałem okazji słyszeć głośników za kilka tysięcy. Te głośniki to bzyczki, mówią że słychać na nich wyraźnie i pewnie to prawda, ale z 7 cm membrany chyba cudów nie da się uświadczyć. Bardzo ładne maja wysokie tony, średnie średnie i nijakie niskie. Moja dziewczyna co nie ma doświadczenia ocenia je jako super jakość, więc może tak jest. Mają jedną duża zaletę nie słychać buczenia transformatora, grają wyraźnie zarówno cicho jak i głośno.Nie trzeba ich wyłączać z prądu, mają wyłącznik z tyłu, ale bardzo rzadko go używam. Dla tych co nie lubią buczenia transformatora często spotykanego w zestawach z sub-wooferem te głośniczki są tak ciche jak te w laptopie : )
jeszcze

18.8.2021

Nic nie trzeszczy, nic nie buczy. Dźwięk jest po prostu poprawny. Bassy i treble też są w porządku. Wykonanie głośników stoi na świetnym poziomie. Oba głosniki elegancko wykończone. Same głośniki, jak na głośniki całkiem ciężkie i stabilnie stoją na biurku. Czuć dobre wykonanie. Do głośników w zestawie jest malutki pilocik (przyciski wyciszenie, głośniej oraz ciszej) i powiem szczerze, że pilocik daje radę. Obawiałem się, że będzie zbyt prosty, ale w tym chyba jego cała siła.:P Głośniki z przeznaczeniem raczej na domowe zacisze tj. pracę, filmy czy gry. Do rozkręcania imprez wystawiłbym już coś mocniejszego. :-) Jedyny minus to cena. Mogłyby być chociaż tę stówkę tańsze. ;)
jeszcze

30.12.2014

Kupiłem te głośniki jakieś 2 miesiące temu i jak na razie sprawują się wyśmienicie.Dźwięk niesamowity, piosenka z basem i aż czuć drżenie na niezbyt dużej głośności.Głośniki małe ale mają moc.Jedyne do czego mogę się przyczepić to osłonka (czy jak to się tam poprawnie nazywa) jest wykonana ze zwykłego plastiku ale kto tam patrzy do środka... ona tylko przecież zasłania membrany.W tej cenie wg. mnie nie ma konkurenta!Wielki + to także bass reflex umieszczony z przodu a nie z tylu tak jak w innychglosnikach dzieki czemu nie potrzeba subwoofera ani potęznej mocy by bas był odczuwalny.Polecam
jeszcze

18.7.2016

swietne glosniki, nie trzeba calego zestawu 5.1 czy wiekszego by komputer albo tv dał czadu. Super brzmienie, mocne basy, wyrazne i czyste tony srednie i wysokie. Naprawde jak za te pieniadze bardzo dobra jakosc! Jeszcze bezproblemowe połaczenie blututem z praktycznie kazdym telefonem - super sprawa!Dla porównania mam boomboxa za 2x takie $$ - nie umywa sie nawet minimalnie.teraz kupie 2 taki zestaw do salonu, obecnie mam je w gabinecie pod pc.No i ten wyglad - drewniana obudowa :) miodzio!

4.8.2016

Po pierwsze głośniki świetnie wyglądają. Jakość wykonania na najwyższym poziomie. Co do dźwięku, jest lepiej niż w przypadku typowych głośników komputerowych w układzie 2.1. Rezygnacja z subwoofera z dużym basem to bardzo dobra decyzja. Dźwięk jest czysty, nic nie buczy, nie ma żadnych trzasków przy włączaniu. Wielu ludzi w przypadku głośników 2.0 zastanawia się nad odpowiednim poziomem basu i oczywiście jest on trochę przytemperowany, ale zapewniam, że to stanowi plus tego zestawu.

18.7.2018

Zmieniałem z creative t5900 5.1 (które miałem 8 lat), po włączeniu muzyki z yt na nowych r1280t nastąpił opad szczęki i muzyka była odkrywana od nowa, tu słychać całe pasmo (no może bez najniższego basu) jak dla mnie rewelacja, wyrwałem w śmiesznej cenie 139zł z outletu, ale okazały się w stanie idealnym jak nowe, mam małe biurko i mały pokój więc głośniki są w sam raz.Jakość jakość i jeszcze raz jakość zarówno wykonania jak i dźwięku, dokładnie tego szukałem.

7.2.2015

Głośniki są świetne.Cena/jakość miażdży konkurencję.Długo zastanawiałem się nad solo 6c,7c ,edifierami r2600 i tymi właśnie.Kupiłem R1280T za cene o połowę mniejszą niż pozostałe a w moim małym pokoju są aż za głośne...W starych creativach bass musiałem dać na maxa żeby coś dudniło a tu jest w połowie i gra pięknie,potrafi zejść naprawdę nisko jak na głośniki komputerowe za 280zł...Wykonanie też super.

18.1.2016

Używałem wcześniej do laptopa zestawy 2.1 i 5.1 Logitecha- brzmienie "bez szału". Po przeczytaniu opinii skusiłem się na ten zestaw i jestem bardzo zadowolony. Używam ich głównie do słuchania muzyki, dają świetnie radę. Bardzo pozytywnie zaskakują jakością dźwięku przy dużej głośności, mimo kompaktowej budowy. Zdecydowanie polecam.
Warunki usługiPolityka prywatności