logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Nokia Lumia 930 Czarny-Złoty. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Nokia Lumia 930 Czarny-Złoty.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Nokia Lumia 930 Czarny-Złoty liczba opinii klientów wynosi 68, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.4.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 68, a średni wynik to 4.4. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

1.4.2015

Telefon posiadam od ponad miesiąca więc mogę już coś o nim napisać. Jest to mój pierwszy telefon z WP i uważam, że jest on o wiele lepszy niż Android (płynność działania super, bez zacięć). Czytałem w jakiejś opinii, że ktoś narzeka na to że bateria nie jest wyjmowana. A po co ma być wyjmowana? No chyba, że tej osobie telefon się zawiesił i trzeba wyjąć baterię żeby go ponownie uruchomić - śmieszny zarzut! Ktoś inny jako wadę podaje, że za telefon jest trochę za duży. To po co kretyn go kupował?Mógł kupić sobie mniejszy! A teraz na temat: do minusów można zaliczyć to, że telefon robi się trochę ciepły podczas bardzo intensywnego korzystania z internetu ale muszę dopisać, że córki tablet (Samsung) i telefon żony (Sony) ma to samo więc jak widać nie jest to przypadłość Nokii. Kolejnym minusem może być brak słuchawek w zestawie - producent rzeczywiście się nie popisał. Poza tym: działanie systemu super, procesor super, aparat *****, duży plus za nawigację na wiele krajów świata (także offline), duży plus za mixradio (każdy znajdzie coś dla siebie). Na koniec o baterii: dwie doby bez wyłączania go na noc (dużo rozmów, sporo sms-ów, sprawdzanie i wysyłanie emaili oraz sprawdzanie rzeczy w internecie. Jeżeli wyłączam go na noc to 3-4 doby bez problemu. Zaznaczam, że nie gram na telefonie ponieważ nie należę to tego pokolenia, a domyślam się, że grając w gry przy połączeniu się z internetem bateria szybko będzie się zużywać. Mój telefon jest cały czarny i według mnie wygląda bardzo elegancko. Polecam!!!
jeszcze

30.1.2016

Kupiłem żonie za 1400 Pln w sklepie microsoft store. Jak zobaczyłem ten telefon w akcji- jakość zdjęć oraz funkcjonalność pracy ( kafelki itd) 3 dni później kupiłem sobie nokie 950 XL.Aparat robi świetne zdjęcia bije sony Z3 (którą mam). Robi lepsze zdjecia niż mój 3 letni kompakt (który kosztował 1200 PLN).Jest dużo aplikacji, nie tyle może co w androidzie, ale są najlepsze gry oraz programy (np. endomondo).Nie znalazłem komunikatora google.Dla mnie jest to w tej chwili najlepszy telefon z aparatem w cenie do 1500 PLN i zastąpuje w 100 % aparat kompaktowy (no chyba że ktoś kupi kompakt z jasnym obiektywem F.1.8-F2.2, ale takie kosztują ok 2000- PLN).Można nim robić zdjęcia w domu bez użycia lampy -dzięki czemu większość zdjęć nadaje się na kalendarz dla dziadków.Ergonomia pracy- rewelacja, żona daje radę i niechce nic innego niż windows (wcześniej miała nokie 920).PolecamPS. Ten model ma wadę w postaci niepoprawnej pracy czujnika - często spotykana. Też to miałem, należy docisnąć lekko prawy górny róg wyświetlacza, przetrzeć go dobrze szmatką i następnie kika razy resetować włączając i wyłączając wybudzanie podwójnym kliknięciem w ekran. U mnie pomogło i nie ma problemów.
jeszcze

28.2.2015

Kupiłem niedawno. To chyba jakaś nowa wersja tego telefonu, bo stare wady, o których można było w wakacje 2014 przeczytać w różnych recenzjach, zniknęły. Telefon nie grzeje się podczas pracy, minimalnie przy większym obciążeniu (np. odtwarzaniu filmów), w trybie czuwania bateria schodzi bardzo wolno np. przez 10-godzinną noc 8-10%, jedno ładowanie spokojnie starcza mi na 3 dni normalnej pracy (trochę rozmów, trochę internetu i parę innych rzeczy). Szybko wykańcza go np.odpalone i rejestrujące trasę rowerową Endomondo,no ale to tak jest przy każdym fonie. Boczne przyciski, o których czytałem, że potrafią poranić palce, bo są za ostre i zbytnio wystają są bardziej schowane. Bałem się, że ze wglądu na rozmiary będzie za duży, ale o dziwo leży w dłoni bardzo dobrze. WP działa bardzo szybko i stabilnie, brakuje jednak wielu podstawowych aplikacji w czym czegoś tak banalnego i potrzebnego jak solidny menadżer plików. Aż wymiękłem gdy zobaczyłem co dają na Windows Phone. Podsumowując: hardware niemalże perfekcyjny, software wymaga jeszcze pracy.
jeszcze

5.10.2015

Witam, Przesiadałem się z Lumii 920 (przez chwilę 830) i wkońcu udało się zdobyć 930. Rewelacyjny telefon, świetny wyświetlacz, aparat no i oczywiście Windows Phone. Nic się nie tnie, żadnych błędów, wszystko działa jak należy. Jak dla mnie nierozbieralny telefon (brak dostępu do baterii) jest plusem, nie ma problemu ze spasowaniem, ruszającą się klapką (Lumia 830) odstająca przy aparacie i na rogach. Szczerze mówiąc jeszcze nie zdarzyło mi się wymieniać baterii w telefonie. Telefon jest dość ciężki (jak l920)ale jak dla mnie jest to zaleta, czuć że trzyma się w reku coś porządnego a nie plastikową zabawkę. Jedynym minusikiem ale małym jest brak obsługi kart pamięci, można to wybaczyć dużą pojemnością pamięci wbudowanej 32gb ale przy nagrywaniu filmów full hd czy 4k szybko się kończy :P. Przy takim aparacie przydało by się więcej miejsca. Co do słuchawek w zestawie to raczej zbędny gadżet, przy takim zakupie warto zainwestować w coś porządnego. Pozdrawiam.
jeszcze

21.1.2016

Jestem wiernym klientem Nokii i nie wyobrażałam sobie że przejdzie w ręce innej firmy... ceniłam Nokię za łatwość obsługii i niezawodność. Teraz szukałam telefonu , który spełni jeszcze dodatkową funkcję - będzie miał jak najlepszy aparat.Cóż.. dwa pierwsze wymagania nie do końca zostały zaspokojone. Bateria przy korzystaniu z komunikatorów i aplikacji szybko się rozładowuje - nawet mniej niż 24 godziny, przy czym tylna obudowa nagrzewa się.Co do łatwości obsługi - również nie do końca jest to Nokia którą pamiętam.Mnóstwo logowania, haseł, itp. po to żeby skorzystać z komunikatorów i aplikacji. Pierwszy wieczór spędził na logowaniu i podawaniu swoich danych by móc korzystać z funkcji.Dla mnie - trudniejszy po Androidzie i po wcześniejszych Nokiach, jednak ktoś kto miał styczność z tym systemem - będzie zadowolony.Ogólnie jestem zadowolona, ale jednak za tą cenę oczekiwałam lepszej baterii.
jeszcze

30.10.2018

Dzień dobry.Zakupiłem telefon Lumia 930, wersja biało-złoty. Telefon jest ładny, lekko ciężki. Ekran świetny. Przycisk aparatu jak by chciał działać a nie mógł?! Aparat dobry. Bateria na normalnym użytkowaniu jeden dzień. Na windows 8 źle wyświetla strony.Windows 10. Trzeba z 3-4 razy zaktualizować! Telefon działa szybko. Strony ***** wyświetla dobrze, nie zacina sięna nich. Wyszukiwanie po przez lupę na obudowie to pomyłka, lepiej użyć Microsoft Edge! Facebook działa przez przeglądarkę,można pisać wiadomości ale w sumie to lekko kulawo! Nie ma kompasu na mapie!Jestem zadowolony. Za około 500zł jest bardzo dobrze.Pozdrawiam, Wojtek.
jeszcze

4.4.2015

fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefonfajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon fajny telefon
jeszcze

20.5.2015

Smartphone rewelacyjny, idealny ze względu na jakość wykonania ( wyświetlacz na całej powierzchni bez wielkich ramek, metalowa obudowa, gumo podobne tworzywo na tylnym panelu, gorilla glass 3 oraz wyprofilowane szkło ), system w którym można się zakochać. Prosty intuicyjny bez niepotrzebnych fajerwerków oraz mega szybki. Podzespoły jak na Lumie rewelacyjne i najlepszy aparat w smart-fonie jaki kiedykolwiek widziałem.Oglądanie filmów czy zdjęć to czysta przyjemność.Po podłączeniu dobrych słuchawek zamienia się w bardzo dobry odtwarzacz muzyki z funkcją DolbyHeadphones
jeszcze

16.12.2014

Polecam ten teleon... naprawde niesamowity ekran, bardzo szybki, faktycznie lekko sie nagrzewa jak grasz w gry. Jeśli chodzi o baterie przy dzwonieniu i pisaniu smsów do końca dnia mam pomiędzy 70-80% baterii... niestety przy graniu w ciągu godziny spada 30% to samo tyczy sie jeśli ktos korzysta z internetu batarie szybko spada chociaż nie tak szybko jak grasz, ma małe wady ale reasumując polecam cena okolo 1500-1600 jest adekwatna do jakości

18.1.2016

Moja pierwsza lumia po latach z androidami. Jest to przeskok nie da się ukryć, Ale aparat = dla tego bajeru było warto kupić to cudo. Aparat robi fantastyczne zdjęcia, jeśli ktoś na codzien potrzebuje i używa to cały bajer wraz z przystawkami story, panorama itd.. to sama radocha. Także polecam. Pamięć też zacna. Ma jedną wadę - grzeje się. Ale to zmora w ogóle takich gabarytowców...Ogólem zasłużony max.
Warunki usługiPolityka prywatności