logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie PNY Elite USB 3.1 480GB Portable SSD (psd1cs1050480ffs). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu PNY Elite USB 3.1 480GB Portable SSD (psd1cs1050480ffs).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu PNY Elite USB 3.1 480GB Portable SSD (psd1cs1050480ffs) liczba opinii klientów wynosi 59, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 4, a średnia ocena to 4.6.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 2, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Komputronik liczba opinii klientów wynosi 4, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediaexpert liczba opinii klientów wynosi 8, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie X-kom liczba opinii klientów wynosi 45, a średni wynik to 4.4. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

19.6.2019

Testowałem AS SSD Benchmark, CrystalDiskMark, ATTO Disk Benchmark. ATTO zdecydowanie zawyżał wynik, Crystal i AS SSD dawały zbliżone wyniki lecz jednak AS SSD pokazywał wynik najbardziej zbliżony do tych zaobserwowanych przy kopiowaniu plików, dlatego zdjęcie z niego dodaję. Szkoda, że można dodać tylko jedno przy wystawianiu opinii.Dysk jest bardzo mały, dołączony kabel USB zajmuje więcej miejsca. Nie grzeje się, w dotyku lekko ciepły. Posiada maleńką diodę informującą o jego pracy.

13.11.2020

Pełnowartościowy szybki dysk SSD zamknięty w obudowie o szerokości dwóch wtyczek USB - wow! Bardzo dobry stosunek ceny do wydajności na czym najbardziej mi zależało. Ma delikatną diodę zapisu na +. Z minusów o które ciężko się dopatrzyć to obudowa ma laserowo cięte ranty - są ostre.W cenie ok 250 zł (promocja) szczególnie polecam, za 300 nie koniecznie ale tylko dlatego, że za 350 zł dostępna jest jeszcze szybszej wersji PRO z zapisem ponad 800 MB/s.

2.11.2020

Świetny dysk - mega szybki zapis i odczyt, dużo lepszy niż standardowe pendrive'y (przenoszę archiwa po kilkaset mega i mam porównanie z Patriotem 64GB). Mały i lekki. Jedyny minus to krótki i sztywny kabelek, który słabo sprawdza się przy podczepianiu do usb w obudowach mających panel na górze (wtyk od góry) - czasem dysk odchylając się traci łączność. Poza tym drobiazgiem jest wart polecenia.

8.3.2019

Nie wiem skąd te negatywne opinie. Faktycznie osiągi były słabe ale wystarczyło dobrze wyczyścić dysk przez diskparta i transfer na poziomie 200MB/s to nie problem przy dużych plikach.Ja mam na nim postawiony Windows To Go z możliwością odpalania z VMware i działa rewelacyjnie. Ani razu blue screena a wszystko chodzi płynnie jak na dysku wewnętrznym (typu sata, do M.2 nawet nie porównuje).

17.7.2019

Mały ,poręczny , niestety kabel USB 3.0 bardzo sztywny, prędkości zapisu raczej 130 - 150 MB/s. Czy mało - kwestia gustu , lepiej niż posiadane pamięci USB, dla mnie wystarczy. Być może nowszy model z USB-C ma maksa co do zapisu. No i Szanowni Państwo ,w większy karton tego maleństwa nie dało się zapakować ? Już myślałem że puste pudło z paczkomatu wyjąłem. Ekologiczni to nie jesteście.

8.10.2020

Wczoraj kupiłam DYSK SSD PNY ELITE USB 3.1 GEN1 480GB CZARNY. Jest bardzo szybki, pojemny i co najważniejsze cichy. Zaskoczyło mnie to, jak bardzo jest poręczny, lekki, mały i elegancki. Wygląda trochę jak odrobinę większy pendrive. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Jestem przekonana, że dzięki niemu moja praca magisterska nie zniknie i będę ją mogła pisać gdziekolwiek będę :)

19.6.2019

Witam!Dysk dotarł w mega dużym pudełku. Spokojnie laptop 15,6" się zmieści :) Dysk jest ok! Średni odczyt Hd Tune przy pustym dysku to 276 MB/s czyli ok :) Kopiowanie 50gb sterowników do laptopów (czyli pliki po 3-200mb) obrazów Win (kilka gb/obraz) zajęło 30min. Kabelek jest to też plus. Lekki i poręczny! Kupiony w cenie 255pln w x-kom! 3 lata gwarancji. Polecam!

12.12.2020

Wyhaczyłem na promocji za 239zł. Jako przenośny dysk spełnia swoją rolę w 100%. Jego kompaktowe rozmiary pozwalają na używanie go jako zamiennika dla pendrivów. Różnica tylko taka że mamy dużo więcej miejsca i na nośniku i w kieszeni.

15.11.2020

Jestem pozytywnie zaskoczona rozmiarem urządzenia, ponieważ jest lekko większe od typowego pendrive'a. Prędkości również są zadowalające. Może on służyć jako dysk dla konsol do przechowywania gier, albo do kopii zapasowych.

25.6.2021

Kupione pod system dla raspberry 4 8GB. Śmiga ok 260MB/sek. Transfery na laptopie jak deklaruje producent. Na jednym laptopie po podłączeniu wywala mi system, więc treba uważać. Na drugim bez problemu. Ogólnie polecam.
Warunki usługiPolityka prywatności