logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Sony Xperia XZ2 Srebrny. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Sony Xperia XZ2 Srebrny.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Sony Xperia XZ2 Srebrny liczba opinii klientów wynosi 76, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.5.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 76, a średni wynik to 4.5. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

2.5.2018

Telefon posiadam od premiery.Zaczynając od plusów :1)świetna optymalizacja, telefon działa błyskawicznie szybko,2)świetne głośniki stereo, jakość dźwięku przez słuchawki (niestety brak gniazda mini-Jack) genialna,3)zdjęcia w trybie automatycznym świetne zarówno przy dobrym jak i słabym świetle, nagrywanie video równie świetne (4K HDR przetestowane na koncercie Metallici - działa bardzo dobrze),4)kamera portretowa mimo słabych parametrów daje radę,5)wyświetlacz urządzenia bez zastrzeżeń (bardzo jasny,odwzorowanie kolorów można dostosować).6) Najnowsza wersja AndroidaTeraz minusy :1)brak mini-Jacka,2)telefon jest bardzo śliski,3)przyciski do sterowania głośnością trochę za wysoko,4)czasami telefon restartuje się bez powodu5) czytnik lini papilarnych mógłby działać szybciej (czasem nie reaguje)Kontrowersje :1)sporo ludzi narzeka na umiejscowienie czytnika lini papilarnych - jest to mój pierwszy telefon z czytnikiem więc trzeba było się po prostu przyzwyczaić - mimo to palec czasami ląduje na obiektywie,2)pojawiają się też opinie o brzydkim designie - mi akurat telefon podoba się bardzo - zdjęcia wcale nie oddają piękna telefonu, mój poprzedni telefon to Xperia Z3 (też cały ze szkła) więc XZ2 to świetny następcaOczywiście jest to telefon Sony więc pojawiły się w telefonie ciekawe funkcje :1) Dynamic Vibration System - czyli mechanizm na wzór DualSchock 4, realistycznie mechanizm ten używam tylko przy grach i zwiastunach filmów, przy słuchaniu muzyki jest rozpraszający,2) Kreator 3D - aplikacja do wykonywania skanów twarzy i innych obiektów, przy zakupie telefonu myślałem że nawet tej aplikacji nie otworze, w rzeczywistości jest to ciekawa zabawna funkcja telefonu o dużym potencjale,3) Super SlowMotion - świetna funkcja aparatu, wykonuje ujęcie w 960 klatkach na sekundę, realistyczne zwolnienie to jest za duże dla większości czynności i przy zwykłym filmowaniu 120 klatek na sekundę daje bardziej naturalny efektPodsumowując : Jest to wspaniały telefon dla fanów Xperii. Sony tworzy swoje telefony w inny sposób niż reszta producentów i kładzie nacisk na inne aspekty. Trzeba przyznać że w porównaniu do konkurencji jest to telefon bardzo ekscentryczny, w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Może ta odmienność przekona właśnie przyszłego nabywcę.
jeszcze

7.5.2018

Jest to moja kolejna Xperia w rodzinie i kolejny udany zakup. Wreszcie nastąpiła zmiana w kształcie. Sprzęt został zaprojektowany i wykonany z największą starannością i dbałością o szczegóły - telefon prezentuje się znakomicie. Jak zawsze świetna optymalizacja oprogramowania - telefon działa błyskawicznie, bez żadnych zwiechów. Świetne głośniki stereo i jakość dźwięku przez słuchawki, mimo braku wejścia mini-Jack. Dynamic Vibration System-fajne. Zdjęcia w trybie automatycznym świetne zarówno przy dobrym jak i słabym świetle.Wyświetlacz urządzenia mimo, że nie jest to Amoled pięknie odwzorowuje kolory. Najnowsza wersja Androida i co się chwali jedynie u Sony szybkie aktualizacje przez cały czas używania urządzenia. Ładownie indukcyjne i ekstra szybka ładowarka.Minusy: brak mini-jacka – raz zapomniałem przejściówki – musiałem obejść się smakiem. Przez zastosowanie szkła na obudowie telefon jest bardzo śliski i już mi raz spadł z tego powodu, więc trzeba nabyć etui. Przeniesienie czytnika linii papilarnych na plecki i jego umiejscowienie powoduje, że palec czasami ląduje na obiektywie i konieczność podniesienia telefonu w celach odblokowania – na boku było lepiej.
jeszcze

13.5.2018

Smartphone w porównaniu do moich poprzednich zdawala mnie bardzo, a miałem kilka już modeli z wysokich pułek. Swoją multimedialnością zadowoli każdego, jest szybki, intuicyjny, ma głośne głośniki stereo, dobry aparat. Dzięki zaokrąglonym pleckom idealnie leży w dłoni. Pomimo baterii o standardowej pojemności, telefon wytrzymuje spokojnie dwa dni pracy przy dość częstym użytkowaniu (co osobiście bardzo sobie cenię). Dzięki różnym dodatkom i aplikacją, ułatwiają jego korzystanie codziennie oraz w trudnych sytuacjach.Zadowolony jestem z tego, że Sony nie zrezygnowało z fizycznego przycisku migawki, która ułatwia korzystanie z aparatu. W zestawie dostałem szybką ładowarkę, która szybko ładuje oraz mogę w końcu ładować telefon bezprzewodowo. Ekran jest duży czytelny, dobrze odzwierciedla kolory, wraz z dynamicznymi wibracjami potęguje wrażenia podczas oglądania filmów oraz grania w gry. Generalnie polecam ten telefon, szczególnie osobom, które cenią sobie multimedialność i wielozadaniowość. Osobiście urzytkuje smartphone w wersji głębokiej zieleni, polecam ten kolor osobom, które mają dosyć standardowych kolorów telefonów np. czarny, czy biały. Oceniam go 10/10.
jeszcze

29.5.2018

Telefon wspaniałe leży w ręku, jest funkcjonalny, szybki i bardzo ładny ma kolor, który inaczej wygląda w zależności od światła. Pomimo standardowej baterii, wytrzymuje spokojnie dwa dni pracy przy dość częstym użytkowaniu (osobiście bardzo to cenie). Zaokrąglone plecaki smartphona sprawiają że idealnie leży w dłoni. Dzięki różnym dodatkom i aplikacją, ułatwiają jego multimedialne funkcje i chętnie się z nich korzysta, przy jego intuicyjności. Skaner 3D, super sloow oraz inne funkcje aparatu uwieczniaja w oryginalny sposób chwile,które chce się uwiecznić. Zadowolony jestem z tego, że Sony nie zrezygnowało z spustu migawki, który ułatwia robienie zdjęć. Ekran ładnie odzwierciedla kolory i wraz z dynamicznymi wibracjami potęguje u mnie oglądanie filmów o granie. Mogę go ładować dzięki szybkiej ladowarce, która dostałem w pudełku oraz bezprzewodowo. Generalnie bardzo polecam ten telefon, szczególnie ten kolor tym osobom, którzy już mają dosyć standardowych kolorów smartphonów np. Czarny czy biały. Oceniam go 10/10.Zgłoś nadużycie
jeszcze

13.5.2018

Telefon wspaniałe leży w ręku, jest funkcjonalny, szybki i bardzo ładny ma kolor, który inaczej wygląda w zależności od światła. Pomimo standardowej baterii, wytrzymuje spokojnie dwa dni pracy przy dość częstym użytkowaniu (osobiście bardzo to cenie). Zaokrąglone plecaki smartphona sprawiają że idealnie leży w dłoni. Dzięki różnym dodatkom i aplikacją, ułatwiają jego multimedialne funkcje i chętnie się z nich korzysta, przy jego intuicyjności. Skaner 3D, super sloow oraz inne funkcje aparatu uwieczniaja w oryginalny sposób chwile,które chce się uwiecznić. Zadowolony jestem z tego, że Sony nie zrezygnowało z spustu migawki, który ułatwia robienie zdjęć. Ekran ładnie odzwierciedla kolory i wraz z dynamicznymi wibracjami potęguje u mnie oglądanie filmów o granie. Mogę go ładować dzięki szybkiej ladowarce, która dostałem w pudełku oraz bezprzewodowo. Generalnie bardzo polecam ten telefon, szczególnie ten kolor tym osobom, którzy już mają dosyć standardowych kolorów smartphonów np. Czarny czy biały. Oceniam go 10/10.
jeszcze

13.5.2018

Telefon używam od premiery, więc już przeszło miesiąc i jestem bardzo zadowolony z niego. Cieszy mnie ze Sony trochę wprowadziło nowości, jak zmieniony kształt, nowe kolory brak mini Jacka, wydajniejszy i oszczedniejsze podzespoły. Ekran wraz z głównymi głośnikami i dynamicznymi wibracjami potęguje wrażenia podczas oglądania filmów oraz grania w gry. Aparat robi dobre zdjęcia oraz szybko, kręcenie filmów w zwolnionym tępie daje bardzo ładne ekekty. Osobiście mam kolor głębokiej zieleni,który polecam osobom, które mają dosyć standardowych kolorów telefonów np czarny, czy biały. Oceniam go 10/10, zadowoli nawet najbardziej wymagających użytkowników.
jeszcze

7.5.2018

Jest to mój czwarty smartphon z Xperii. Jeśli chodzi o model XZ2 jestem z niego zadowolony. Płynnie i szybko działa. Wykonuje rewelacyjne i szczegółowe zdjecia. Długa praca na baterii (oczywiście od zawsze mocna strona flagowych produktów Sony). Jakoś nagrywany filmów 4K na wysokim poziomie. Co do ślizgich i palcujacych się pleców XZ2 :-) zakupiłem w pierwszej kolejności pokrowiec "STYLE COVER TOUTCH SCTH40" i z czystym sumieniem mogę przyznać, że jest to najlepsze rozwiązanie na ten problem ;-)i dodatkowo bardzo dobra ochrona. Jak dla nie praca na tym smartphonie to czysta przyjemność. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy XZ2 ;-)
jeszcze

21.5.2020

Otrzymałem produkt Sony Xperia XZ 2. Nie jest to wersja DUAL SIM. Przypuszczam, że to telefon na 2 karty SIM. Mój telefon jest na jedną kartę. Ta wersja ( Dual Sim) znalazła się w moim koszu jako niezakupiony produkt ( dodatkowo). Może przy zakupach popełniłem błąd. Dziękuję, że dostałem zawiadomienie, że w koszu jest do zakupu 2 telefon, którego nie chcę z racji wysokiej jak dla mnie ( tj. 2 telefony do zakupu ???). Mam urządzenie na jedną kartę SIM i mi to odpowiada. Taką wersję dostałem.Tego chciałem. W e-mailu Piszecie, że mam telefon Sony Xperia XZ2 Dual Sim Czarny........???
jeszcze

16.4.2018

Ten telefon w wersji ciemnozielonej jest przepiękny! Tył się palcuje i jest ŚLISKI. Telefon jest też dość ciężki. Bateria fenomenalna, znacznie lepsza niż w S8+. Lepsza jakość dźwięku z głośników telefonu. Auto Focus aparatu nie radzi sobie w słabych warunkach oświetleniowych. Trzeba uważać by obiektyw w momencie robienia zdjęcia był czysty. Czytnik palca pod nim umieszczony jak dla mnie jest wygodny w codziennym użytkowaniu. Naprawdę fajny sprzęt premium! Brakuje tylko mini jacka ;)

2.5.2018

Po Z3 i XZ jest to moja kolejna xperia, jak dla mnie wygląda znakomicie, rozstaw klawiszy jest inny niż w poprzednich modelach, ale po kilku dniach można się przyzwyczaić. Czytnik linii papilarnych umiejscowiony jest OK, na pewno łapie lepiej niż w XZ. Jeżeli chodzi o baterię to przy intensywnym korzystaniu trzyma ok jeden dzień, mogłoby być lepiej, ale źle nie jest. Ogólnie śmiało mogę polecić, moim skromnym zdaniem Sony robi świetne telefony, XZ2 jest tego dobrym przykładem.
Warunki usługiPolityka prywatności