logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Whiskas Anti-Hairball 60g. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Whiskas Anti-Hairball 60g.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Whiskas Anti-Hairball 60g liczba opinii klientów wynosi 66, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.4.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 66, a średni wynik to 4.4. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

7.7.2015

Mam bardzo dobrą opinię na temat tego przysmaku, w przeciwieństwie do karm Whiskas. Przed napisaniem opinii przeczytałam wszystkie inne wystawione, i wydaje mi się, że nie każdy rozumie, na czym ma polegać działanie tych chrupek. Koty, jak wiadomo, połykają sierść. Niewielkie jej ilości nie zaszkodzą zwierzęciu, ale w przypadku np. wzmożonego linienia kule włosowe mogą zatkać przewód pokarmowy. Kule sierści mogą opuścić organizm kota na dwa sposoby - tak jak weszły, czyli przez pyszczek (wymioty),lub drugim końcem, czyli z kałem. Ten drugi sposób jest niebezpieczny przy naprawdę dużych ilościach połkniętej sierści, ponieważ kule z włosów mogę po drodze utknąć w jelitach. W naturze koty zjadają trawę, która pomaga im zwymiotować nadmiarem połkniętej sierści - w sposób szybki i bezpieczny. Tak też działają te chrupki firmy Whiskas - kot mający problem z odkrztuszeniem kłaczków (kotom trudno jest zwymiotować bez "wspomagaczy") i duszący się nimi, po spożyciu chrupek po prostu puszcza pawia i od razu czuje ulgę. Jeśli kot nie wymiotuje, znaczy że nie był zakłaczony, lub przeciwnie - jeśli obserwujemy u niego dławienie się kłaczkami, ale bez wymiotów, trzeba te przysmaki podawać nieco dłużej.Wszystkie moje koty uwielbiają te aromatyczne chrupki, niektóre przybiegają natychmiast po potrząśnięciu pudełkiem, nawet starszy kot z pięcioma zębami radzi sobie ze zjadaniem niewielkich pasztecików. Praktyczne wieczko pozwala zachować paszteciki w świeżości.W wielu opiniach pojawiał się często argument wysokiej ceny - pisany chyba przez osoby, które nie zadały sobie trudu przeczytania informacji na opakowaniu. To nie jest regularna karma, a smakołyk - podajemy kotu max. 10 pasztecików dziennie. W opakowaniu jest ich bardzo dużo, więc nawet przy kilku kotach starczy na długo. Nie ma potrzeby podawania tych smakołyków całorocznie, zwłaszcza kotom krótkowłosym - może być tylko w okresie linienia.
jeszcze

6.9.2011

Ponieważ mam fioła na punkcie rozpieszczania moich kotów kupiłam ten produkt. Nie zauważyłam żeby wcześniej któryś z moich kotów miał problemy z kłaczkami w przewodzie pokarmowym, ale stwierdziłam, że zobaczymy jak to działa. Za 60 gramów "poduszeczek" zapłaciłam 6,29zł. Początkowo cena wydała mi się wysoka, ale poduszeczek jest w opakowaniu dość dużo, a zaleca się podawać kotu dziennie nie więcej jak 10 sztuk. Mojemu kotu to bardzo posmakowało, jak tylko słyszy,że potrząsam opakowaniem od razu biegnie z entuzjazmem i zaczepia mnie łapką:) Drugi natomiast zjadł kilka sztuk, ale nie cieszy się tak na widok tego produktu (ale mój drugi kot, ma dziwny charakter;)). Sądzę, że mojemu ulubieńcowi wyjątkowo to smakuje, więc traktuję to jako dodatkowy smakołyk w ciągu dnia. Efektu odkłaczania nie zaobserwowałam, może mój kot wydala kłaczki w jakiś bardziej dyskretny sposób. Mimo to polecam, ponieważ sądzę, że ten smakołyk sprawia mojemu kotu wiele przyjemności:)
jeszcze

17.9.2009

Przekąskę Whiskas Anti-hairball kupuję mojemu kociakowi dość rzadko, pokarm tego typu wolę kupować raczej u weterynarza. Nie jestem do końca przekonana o jego skuteczności co do usuwania kociej sierści z przewodu pokarmowego (do tego typu zadań mam inny ulubiony, sprawdzony specyfik), natomiast jako pyszna przekąska- sprawuje się wyśmienicie. Kociak uwielbia te niewielkie kawałeczki wypełnione mięciutkim nadzieniem, mógłby je jeść w nieskończoność. Nawet w przypadku braku apetytu- te przekąski zawsze znikają z miski :-)Minusem jest niestety stosunkowo wysoka cena. Kawałeczków nie jest dużo, szybko znikają, więc cena zniechęca.
jeszcze

5.12.2009

Kiedy zobaczyłam reklamę Whiskas Anti - hairball nie wierzyłam w skuteczność tego pokarmu ale postanowiłam kupić i spróbować dać mojemu kotu. Wiadomo koty często się myją i swoim szorstkim języczkiem zbierają i połykaj swoja sierść. Mój kot po kilku razach swojego mycia zawsze wymiotował. Ale kiedy pierwszy raz mu dałam te przekąski jego problemy się skończyły. Teraz regularnie mu podaje nie tylko ze względu na doskonałą skuteczność ale również na wspaniały smak, który przypadnie do gustu niejednemu kociakowi.Troche wysoka cena za tak małe opakowanie ale czego nie robi się dla dobrego samopoczucia swojego kociaka.
jeszcze

31.10.2009

Ktoś mógłby powiedzieć, kiedyś koty nie miały czegoś takiego i również nie miały kłopotów z usuwaniem kłaczków z przewodu pokarmowego. Może ma trochę racji, ale tylkotrochę, bo to faktycznie działa. Choć trzeba uważać z ilością, bo produkty Whiskas niestety tuczą koty, ponieważ nie są przysosowane dla kotów typowo domowych. Jednak ten produkt podawany np. 2 razy w tygodniu spełni swoje zadanie. Minusem jest cena, jaką trzeba zapłacić za małe opakowanie. Ale czasem naprawdę warto.

7.12.2011

Przysmaki te smakują kotom, a ich regularne stosowanie rzeczywiście powstrzymuje odruchy wymiotne spowodowane połknięciem dużej ilości sierści. Nie są drogie, mają wygodne i poręczne opakowanie. Są atrakcyjne dla zwierzaka ze względu na swój zapach i smak. Trzeba jednak uważać by kot się do nich nie "dobrał" i nie można ich podawać za często bo zamiast ułatwiać wydalanie włosów mają działanie rozpuszczające i zbyt duża ilość może powodować poważne problemy z żołądkiem.

20.10.2009

To są ulubione smakołyki mojego kociaka. Kiedy tylko słyszy ich dźwięk od razu stoi koło mojej nogi. Sądząc jak na nie reaguje i jak szybko znikają one z jego miski stwierdzam,że jedzenie to mu odpowiada, a nawet bardzo;). Cena tego produktu jest jednak stanowczo za duża i dlatego mojemu kotu daję w sumie je codziennie, ale tylko po kilka sztuk jako przekąskę, bo jednak gdyby próbować to podać jako normalny posiłek , to raczej finansowo bym się nie wyrobiła.

22.1.2010

Wiele kotków ma problemy związane z zaleganiem w przewodzie pokarmowym kłaczków sierści. Liżąc swoją sierść połykają pojedyncze włoski, które nierzadko zbijają się w spore kłaczki w przewodzie pokarmowym i zwierzak nie może samodzielnie ich wydalić. ta przekąska jest z chęcią zajadana przez koty, a zarazem ułatwia im oczyszczenie przewodu pokarmowego i wydalenie zalegającej w nich sierści. Produkt nie jest drogi, a zapewni kotu zdrowie. Polecam.

15.11.2009

Jestem właścicielką bardzo wybrednego kotka i nie mam problemu z Whiskas Anti-hairball. Podaje je w formie „cukiereczków” czyli od czasu do czasu. Mój pupilek bardzo je lubi i zawsze chętnie zjada kolejne „ciasteczka”. Jest już bardzo starutki i ma tylko 4 ząbki, pomimo tego bez problemu przychodzi mu zjadanie chrupiących z zewnątrz i mięciutkich wewnątrz ciasteczek. Polecam dla łasuchów i wybrednych tygrysków.

23.9.2009

Moja bratowa kupuje ten produkt systematycznie co jakiś czas dla swojej kotki. Nazywamy go potocznie odkłaczaczem, dlatego że po pierwszej porcji, którą kotka się naprawdę zajadała wyrzuciła z siebie naprawdę dużą ilość skłębionych kłaków. Teraz jednak przy systematycznym podawaniu tej karmy nie ma już tych drastycznych skutków. Ta karma naprawdę skutecznie usuwa kocią sierść z przewodu pokarmowego.
Warunki usługiPolityka prywatności