logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Biobabalscy Mąka Z Samopszy Typ 1850 Bigpack 3Kg. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Biobabalscy Mąka Z Samopszy Typ 1850 Bigpack 3Kg.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Biobabalscy Mąka Z Samopszy Typ 1850 Bigpack 3Kg liczba opinii klientów wynosi 571, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.9.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 571, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

16.11.2018

Mąka świetna jako dodatek do chlebów, natomiast próba wypieku bochenka chleba z samej samopszy to problem.Formowanie bochenku znacznie trudniejsze, piekłem dzień wcześniej chleb z samej płaskurki typ 1850 i bochenek oraz konzystencja ciasta nie odbiegała znacznie od mąki orkiszowej niższych typów. W przypadku mąki z samopszy ciasto w obróbce jest zdecydowanie cięższe i przypomina mąkę żytnią, w związku z tym upiekłem chlebek korzystając z formy. Wyszedł równie smaczny, może jeszcze w przyszłości spróbuje zrobić bochenek stosując niższą hydrację aniżeli 75%. Tak czy inaczej polecam wszystkim.

5.7.2019

Mąka wysokiej jakości, wypieki aromatyczne i niezwykle kruche, osobiście dodaję do wypieku chleba, zawiera dużo mikroelementów, mogą ją stosować osoby z problemami jelitowymi, prawdopodobnie nie zawiera glifosatu, który odpowiada m. in. za celiakię, chorobę Leśniowskiego-Crohna, zespół nieszczelnego jelita itp. Fakt, że nie istnieje wymyślona przez BIG Farmę tzw. nietolerancja glutenu ma potwierdzenie m.in. w tym, że osoby chore na celiakię spożywając płaskurkę, czy samopszę z ekologicznych upraw nie mają objawów tego schorzenia.

29.10.2018

Rewelacyjna mąka , z której ciasto wychodzi dosłownie zawsze, Nie masz prawa "spierniczyć" chleba czy torta. Biszkopt - tylko na tej mące. Pierogi ,naleśniki - palce lizac - smakują dosłownie "na sucho" bez smarowania czymkolwiek. Nie do wiary, że pieczywo i wyroby mączne mogą smakować, a jeszcze do tego być zdrowe! Można mieszać z innymi mąkami z tradycyjnych odmian pszenicy.

13.1.2019

Mąka pachnąca zbożem - prawdziwa taka jak być powinna. Na Święta Bożego Narodzenia piekłam chleb z mieszanki mąk owsianej, płaskurki i samopszy na żytnim zakwasie z dodatkiem ziaren słonecznika dyni sezamu i lnu - wyszedł pachnący - pyszny. Zrobiłam z tych mąk również makaron i pierniczki - wszystko wszystkim smakowało.

27.10.2016

Kupiłam mąkę razową z samopszy i dodałam ją do domowego chleba na zakwasie, bo mój organizm źle toleruje zwykłą współczesną pszenicę. Chlebek był pyszny i doskonale przyswajalny. Wkrótce rozpocznę eksperymenty piekarskie z innymi rodzajami wypieków opartych na samopszy i ufam, że rezultaty będą równie dobre.

28.11.2018

od 3 tyg robie chleb na zakwasie z dodatkiem samej samopszy.i smak ,aromat zgodny z zapewnieniem przez producenta.strzal w 10.wczesniej robilam z orkiszu.rowniez smaczny wychodzi chleb.ale myslę ze samopsza jest lekka wyrazna smakowo.polecam.zakwas sam wybral tę mąkę.naprawdę trafiony produkt

8.1.2019

Otrzymałam produkt super jakości. Mąka wspaniała zupełnie inna od mąki pszennej kupowanej w zwykłych sklepach. Zamówiłam 4 kg na wypieki świąteczne i jestem bardzo zadowolona. Cała maka poszła na wypieki. Prz zarabianiu nie lepi się do ręki ładnie odchodzi od miski. Produkt godny polecenia!

8.2.2022

Używam jako ok 10% dodatek do chleba pszennego na zakwasie. Mąka jest zawsze świeża, bardzo drobno zmielona, więc pomimo tego, że jest z pełnego przemiału, nie uszkadza siatki glutenu, nad którym tak pieczołowicie każdy piekarz pracuje.

30.10.2019

Wykorzystuję mąkę do chleba , naleśników , gofrów , pizzy . W przygotowaniu jest wygodna , w smaku bardzo dobra - a co jest dla mnie najważniejsze to to że jest lekka dla żołądka i nie powoduję uczucia ociężałości po zjedzeniu .

9.11.2018

Używam tej mąki do wypieku chleba, prastara pszenica ma właściwości lecznicze. Gluten w niej zawarty nie powoduje alergii tak jak ten pochodzący od pszenicy zmodyfikowanej przez ludzi. Moje dzieci są od tego momentu zdrowe.

30.9.2021

Jeśli prawdą jest że ta mąka nie jest niczym pryskana co oczywiście nie mogę sprawdzić to dałbym nawet 6. Chleb który z niej piekę jest przepyszny tylko woda sól mąka i trochę drożdży, bez żadnych dodatków jest najlepszy.

9.5.2020

Zawsze wysoka jakość. Używam jej do pieczenia chleba. Jest dosyć droga ale warto użyć jej jako domieszki 30 % np. do mąki orkiszowej - wybitnie podnosi walory smakowe chleba ale także dobrze wpływa na strukturę pieczywa.

3.1.2018

Używamy tej mąki do pieczenia chleba. Poza wartościami zdrowotnymi, chleb smakuje rewelacyjnie. Można jeść ten chleb bez dodatków. Chleb zachowuje bardzo długo świeżość chociaż u nas nie leży dłużej niż 3 dni. Polecam.

21.10.2018

mąka bardzo dobra na chleb i szarlotkę; w końcu mąka po której nic mi nie jest (gluten w niej zawarty nie jest modyfikowany i organizm świetnie go przyswaja); cena jest wysoka jednak czego się nie robi dla zdrowia

15.3.2019

Super jakość i aromat, szybka dostawa, profesjonalnie prowadzona strona internetowa. Same zdrowe produkty. Szeroka gama produktów w 100 % spełniające moje oczekiwania. Gdyby cena była niższa kupowałbym je stale.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności