logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie BRITA Marella XL biały + 3 filtry. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu BRITA Marella XL biały + 3 filtry.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu BRITA Marella XL biały + 3 filtry liczba opinii klientów wynosi 496, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.7.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 496, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

1.4.2016

Wybrałam Britę ze względu na renomę i wcześniejsze doświadczenia z podobnymi filtrami sprzed kilku lat. Marka jest znana i dostępna na rynku, więc nie ma problemu z akcesoriami. Oryginalne wkłady są droższe od zamienników, jednak na początek użytkowania wolałam spróbować wkładów Maxtra (to, że można kupić tańsze zamienniki też jest sporym plusem). Wybrałam dzbanek wraz z 4 filtrami, ponieważ wydawał się w tej opcji najbardziej korzystny cenowo. Woda w wodociągu jest kiepskiej jakości,więc naprawdę jestem zadowolona. Filtruję wodę nawet do przegotowania, więc najbardziej widoczna różnica jest w ilości kamienia osadzającego się w czajniku. Po tygodniu użytkowania - kamień praktycznie się nie osadza. Wcześniej czajnik czyściłam przynajmniej raz w tygodniu, a niemal po każdym gotowaniu wysypywały się fragmenty osadu z czajnika. Różnica jest kolosalna.
jeszcze

27.12.2011

Filr kupiłam będąc mieszkanką akademika w jednym z polskich miast. Jak wiadomo woda tam jest dość twarda, dodatkowo wyczuwalny jest zapach chloru (w moim akademiku bynajmniej był). Woda nie nadawała się prosto z kranu do picia. Kupiłam z koleżankami filtr, który odmienił oblicze naszych gorących napojów. Filtr ten również zaproponowałam mojemu szefowi jako wyposażenie biura. Czajnik, nawet przy bardzo twardej wodzie nie pokrywa się warstewką kamienia nawet przez 3-4 miesięcy. Woda jest tak dobrze przefiltrowana,że długo nie pojawia się na herbacie tzw.nalot lub kożuch powstały z kamienia. Napoje mają smak i aromat. Polecam wszystkim, którzy zmagaja się z zakamieniałymi czajnikami i ohydną wodą. Nawet za taka cenę - filtr ok. 20zł, na allegro taniej - warto.
jeszcze

7.2.2012

Zachęcony reklamą telewizyjną postanowiłem zainteresować się tematem dzbanków BRITA. Po przeczytaniu kilkunastu pozytywnych opinii zdecydowałem się na zakup modelu BRITA Marella XL + 4 wkłady Maxtra, za co zapłaciłem 87 zł. Jeżeli chodzi o sam dzbanek to muszę potwierdzić, że woda jest rzeczywiście krystalicznie czysta po jego zastosowaniu. Dzbanek sam w sobie nie posiada żadnych specjalnych właściwości, poza elektronicznym wyświetlaczem - stopnia zużycia wkładu filtrującego.Cała magia zawarta jest właśnie w samym wkładzie w moim przypadku - Maxtra. Według producenta powinien on wystarczyć na około 4 tygodnie lub 100 litrów wody.więcej o tym produkcie możesz przeczytać i zobaczyć (video) na kupujeonline.blogspot.com
jeszcze

8.4.2015

Dzbanek jest bardzo trafionym zakupem! Odkąd go posiadam zawsze do czajnika wlewam przefiltrowaną wodę z niego i muszę przyznać, że z tzw. "kamienia" filtr Brita oczyszcza doskonale. Woda w smaku jest bardzo dobra - na początku bałam się, że woda ma kwaskowaty posmak, ale przy kolejnych napełnieniach dzbanka wodą jej smak był coraz lepszy. Producent zapewnia, że jeden filtr można używać przez 1-3 m-cy, ja swój wymieniam co 2 miesiące i myślę, że jest to optymalny czas, by korzystać z pojedynczego filtra.Bardzo polecam zakup tego dzbanka filtrującego. Ja długo się wahałam, a teraz nie miałabym żadnych oporów przed zakupem, ponieważ wiem już, że warto było - woda jest o niebo smaczniejsza! Super!
jeszcze

28.12.2010

Używamy filtra od ok 1,5 miesiąca. Oprócz zwykłego, codziennego używania (herbata, kawa) 2 razy wykonałem bezpośrednie porównanie herbat (woda filtrowana Brita vs. tzw. "kranówa"). Wynik na korzyść Brity, przede wszystkim z powodu koloru. Wzrokowo różnicę widać natychmiast, herbata jest jasna, przejrzysta. Co do smaku to herbata jest mniej "kwaśna" i trochę mniej cierpka, ale ogromnych różnic nie ma. Ale z pewnością wielkim plusem jest zmniejszenie ilości kamienia (widać w dzbanku).Praktycznie nie ma osadu z kamienia. Jeśli chodzi o użytkowanie to nie mogę nic zarzucić, łatwo się wymienia wkłady, wszystko działa jak należy.
jeszcze

29.11.2018

To już drugi czajnik tej firmy (poprzedni Aluna). W poprzednim wyczerpała się bateria we wskaźniku (3 lata) a ta jest praktycznie nie do wymiany. Zakup opłacalny tylko w przypadku zestawów z filtrami. Czajnik prezentuje się lepiej oraz posiada dodatkowo małe wieczko do uzupełnień wody, dzięki czemu nie trzeba za każdym razem ściągać całej pokrywy. Wskaźnik niezależnie od ilości przefiltrowanej wody po 4 tygodniach mruga sygnalizując konieczność wymiany filtra.Polecam w przypadku regularnego stosowania.
jeszcze

7.4.2018

Dzbanek spełnia znakomicie swoją rolę. Nie trzeba już odkamieniać czajnika po gotowaniu wody. Potrawy (zupy) są lepsze w smaku. Sama woda jest bardzo dobra po przefiltrowaniu. Filtry mogłyby być nieco tańsze. To już drugi taki dzbanek. Poprzedni trochę mi sie poobijał i skończyła się bateria wskaźnika wymiany wody. Jako, że używałem z rodzina taki dzbanek przez kilka lat, zdecydowałem się na zakup dokładnie takiego samego. Polecam, szczególnie w tej pojemności :)

30.10.2016

Dzbanek spełnia w 100% swoją rolę - jest wytrzymały. Woda jest smaczna (oczywiście w zależności jakiej firmy filtr użyjemy). Sam pomysł jest wygodny. Dodatkowo wyświetlacz przypomina o wymianie wkładu. Nie trzeba już nosić butelek z wodą. Na szklankach nie pojawia się osad po herbacie i kawa inaczej smakuje:-) Osobiście próbowaliśmy wkłady kilku firm ale brita maxtra smakują najbardziej. Używamy do picia jak i gotowania. Polecam!!!

29.8.2009

Od kiedy pamiętam mamy filtr Brita. Ja kupiłam Marella XL ponieważ jednorazowo mogę mieć ponad 3 litry przefiltrowanej wody i mimo, ze napełnię czajnik w pojemniku zostaje mi jeszcze woda do bieżącego użycia :). Woda po filtrowaniu zmienia smak, nie posiada żadnych zapachów ani osadu a w herbacie na powierzchni nie pojawia się "korzuch". Wspaniała sprawa - wodę można pić bez przegotowania.

14.11.2013

Produkt spełnił moje oczekiwania. Polecam ze względu na swoją skuteczność. Nie wyobrażam sobie herbaty, kawy, zupy bez bezprzefiltrowania wody w Bricie. Zupełnie inny smak przygotowanych potraw. To mój kolejny zakup. Tym razem prezent urodzinowy dla mamy. Polecam serdecznie zakup w sklepie internetowym Electro.pl. Pełen profesjonalizm. Niskie ceny, błyskawiczna dostawa!
Warunki usługiPolityka prywatności