logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Oral-B PRO 700 CrossAction. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Oral-B PRO 700 CrossAction.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Oral-B PRO 700 CrossAction liczba opinii klientów wynosi 497, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.7.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 497, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

23.9.2011

Jest to nowszy model szczoteczki jaką używałem od wielu lat. Starsza (model 4736) działa do tej pory ale zeszła już ozdobna guma z rączki i postanowiłem wymienić na nową. Model jest estetyczny i ma dodatkowe funkcje jak pamięć czasu oraz czujnik nacisku. Czyści bardzo dobrze i można zapomnieć o osadzającym się kamieniu co przy klasycznej szczoteczce graniczy z cudem. Jeśli chodzi o trwałość to się okaże ile wytrzyma, zważając na aktualne tendencje na rynku to nie zdziwiłbym się gdyby wysiadła szybciej.Zaznaczam jednak tutaj, że koszt w porównaniu do poprzedniej wyniósł dwa razy mniej, a dalej pisze, że Made in Germany.Przy zakupie należy zwrócić dokładnie uwagę na model i typ. Niestety stronę producenta oceniam bardzo słabo bo znaleźć tam jakiekolwiek szczegółowe informacje na temat modeli jest niewykonalne (najwięcej informacji jest tylko o nowszych modelach ale chyba i tak niepełne). Zanim dotarłem do tych informacji przejrzałem dziesiątki stron, sklepów i wykonałem kilka telefonów do dystrybutorów. Generalnie jeśli chodzi o modele to występuje pomieszanie z poplątaniem i tyle z tego wiadomo. Na stronach sklepowych również są często nieścisłe informacje.Ten typ szczoteczki można kupić w 3 modelach:"D19.513.1 (7400) - jedna funkcja: czyszczenie (clean), bez pojemnika","D19.523.2 (7850) - dwie funkcje: dodatkowo delikatne (sensitive), bez pojemnika","D19.525.3X (8850) - trzy funkcje: dodatkowo polerowanie (polish), z pojemnikiem".Jeśli występują inne kombinacje to pewnie ktoś miesza albo ściemnia i trzeba uważać, oczywiście każda opcja ma inną cenę.
jeszcze

26.11.2013

Jestem użytkownikiem tejże szczoteczki :) Kiedyś użytkowałam szczoteczkę elektryczną ale od kiedy mam w/w to nie zamieniłabym jej na żadną inną. Chyba nie posiada wad. Niesamowitą czystość zębów odczułam już przy pierwszym użyciu a potem było już tylko lepiej.Końcówka dociera nawet do trudno dostępnych miejsc jakimi są zęby mądrości i dokładnie je szoruje :) Oddech świeższy o niebo!Warto docenić posiadane przez nią funkcje. Jak dla mnie profesjonalny czasomierz to strzał w 10-tkę. Po 2 min./czas zalecany przez stomatologów/ informuje o zakończonym czasie mycia a dodatkowo co 30sek. daje znać aby zmienić partię czyszczonych ząbków. Do tego posiada wbudowany czujnik nacisku. Dla osób, które zbyt mocno dociskają szczoteczkę w trakcie mycia to prawdziwe błogosławieństwo! Ja miałam z tym problem a cierpiały na tym nie tylko ząbki i ich szkliwo ale przede wszystkim dziąsła! Krwawiły niesamowicie - teraz nie mam z tym problemu. Samo mycie zębów to czysta przyjemność! Szczoteczka to istna petarda. Ma niesamowitą moc i świetnie doczyszcza zęby, usuwając przy tym niewielki kamień osadzony przy kiełkach ;)Świetnie trzyma się ją w dłoni i posiada wskaźnik niskiego poziomu baterii - doskonała sprawa! Z czystym sumieniem polecę ją każdemu! Od kiedy mam ją w domu wszyscy cieszą się z czystego uśmiechu i chętniej dbają o higienę jamy ustnej. Wystarczy zakupić kilka dodatkowych końcówek ;)
jeszcze

5.2.2011

(inaczej ten model jest zwany Professional Care 500) W tej chwili szczoteczke posiadam prawie od roku i jestem zadowolony. Od kiedy ja mam - nie moge myc zebow zwykla szczoteczka.Po naladowaniu dziala przez tydzien - mycie 2x dziennie po 2 minuty - producent zapewnia ze bedzie dzialac. Po tym jak zaczyna sygnalizowac wyczerpanie baterii, to jeszcze 3 umycia spokojnie sie przeleci - tylko czuc, ze koncowka wolniej sie obraca. Przez pierwsze 2 umycia lekko krwawily mi dziasla,ale jest to naturalna reakcja - niektorym krwawia przez 3 - 4 dni (prosze nie rozumiec ze krwawia non - stop!!! To trwa tylko chwile i jest bardzo delikatne - nieodczuwalne)Cena koncowek w sklepie jest przerazajaca, dlatego kupilem je na allegro za 4 sztuki placac 20 zlotych + przesylka (w sklepie 2 sztuki potrafia kosztowac 45zl).Szczoteczka ma timer, ktory wskazuje kiedy przejsc do nastepnej partii zebow - polega on na tym, ze przez chwile zamiast zwyklych obrotow sa 3 - 4 ruchy pulsacyjne (producent przewiduje 30 sekund na kazda partie, czyli 2 minut na calosc).Od kiedy ja mam, wielu moich znajomych sobie je kupilo (moja dziewczyna, jej siostra z narzeczonym, moj przyjaciel) i tez sa zadowoleni.
jeszcze

7.12.2013

Godna polecenia. Bardzo dobrze czyści zęby, dużo lepiej niż szczoteczka manualna. Jest to wyczuwalne przy przejechaniu po zębach językiem, czy choćby palcem. W ogóle wizualnie zęby są bielsze, gdy ją stosuję. Nie podrażnia dziąseł. Po szorowaniu nią zębów, są one jakby bardziej lśniące. Mam również teraz świeższy oddech. Mycie nią zębów to bardzo przyjemne wrażenie. Czuję się teraz tak, jakbym codziennie czyściła zęby u dentysty, a nie zmieniłam ani pasty do zębów ani płynu do płukania ust.Bardzo w tej szczoteczce podoba mi się też to, że ma system kontroli nacisku, który informuje o tym, że za mocna naciskasz na zęby przy szorowaniu. Oraz zegar szczotkowania - co 30 sekund przypomina, że czas szczotkować następną ćwiartkę szczęki :-) Naładowana wystarcza mi na dwie osoby na tydzień. Bardzo łatwo się ją czyści, bo pod bieżącą wodą. Jest wykonana tak, że nie wyślizguje się z mokrych rąk. Natomiast końcówką szczoteczki docieram teraz w trakcie mycia zębów do ósemek, manualną nigdy ich nie mogłam doczyścić.
jeszcze

16.9.2017

Szczoteczka elektryczna to na pewno przepaść pomiędzy zwykłą szczoteczką. Bardzo dokładnie czyści zęby, zupełnie inna świeżość. Na plus solidne wykonanie szczoteczki. Na minus w tym modelu to długie ładowanie - nawet cały dzień. Bateria starcza jednak na kilka dni jeśli sami używamy. Wskaźnik baterii jest niedokładny: ani nie pokazuje kiedy skończy się ładowanie ani ile zostało nam baterii do końca. Sygnalizuje jedynie gdy zaczyna się kończyć energia i kiedy się naładowała bateria.Jest dość głośna a w łazienkach niesie się echo więc rano można obudzić domowników,którzy śpią. Moim zdaniem nie warto dopłacać za czujnik nacisku, działa przy dość dużej sile. Ktoś musiałby naprawdę mocno ją przycisnąć do zębów żeby się zaświecił a szczoteczka zagroziła ewentualnym uszkodzeniem szkliwa. Na plus case podróżny, dobrze wykonany.Podsumowując, moim zdaniem warto sobie kupić taką szczoteczkę, Oral-B też ok, tylko może ten tańszy model 750.
jeszcze

22.10.2009

Zakupiłem ten zestawik w grudniu 2008r w Anglii (był w promocji za 70Ł, normalnie 140Ł). Uważam, że jeśli chodzi szczoteczkę, to lepszej nie mogłem kupić;] Po prostu rewelacyjna: bateria długo się ładuje (ok.8h), ale starcza potem na 2 tygodnie codziennego mycia;] Czyści dokładnie - ząbki są wygładzone i wyczyszczone przy samych dziąsełkach, oraz czuć świeżość w ustach;] Czyszczenie sprawia przyjemność, a dzięki wyświetlaczowi SmartGuide, który odlicza 30s na każdą część jamy ustnej i sygnalizuje to 2s wibracją odczuwam,że ząbki myję jakby krócej. Zwykłą szczoteczką myłem ząbki na chama, żeby tylko minęły 2min, a tu naprawdę REWELACJA!!!!!! Sygnalizuje też wymianę końcówki na nową, oraz gdy przyciskamy zbyt mocno szczoteczkę do zęba. Posiada 4 tryby pracy - nie używam tylko trybu masaż. Polecam tę szczoteczkę z czystym sumieniem każdemu kto ma zamiar mieć piękny i zdrowy uśmiech;]
jeszcze

7.12.2013

Witam SerdecznieMam ogromną przyjemność testować elektryczną szczoteczkę ORAL-B Professional Care 500.Od zawsze miałam problemy z dobraniem szczoteczki, moje dziąsła są bardzo wrażliwe i podatne na przebarwienia. Ciężko było dobrać szczoteczkę, która dobrze doczyści a przy tym nie podrażni moich dziąseł. Ponadto czas szczotkowania był bardzo długi. Bardzo ważna jest dla mnie higiena jamy ustnej. Dotychczas nie wierzyłam w skuteczność elektrycznych szczoteczek, dopóki nie spotkałam się z projektem trnd,który pozwolił mi na testowanie tego cacuszka. Świetnie dobrane końcówki nie podrażniają dziąseł i doczyszczają nawet nie dostępne miejsca. Po miesiącu szczotkowania kondycja i biel zębów niesamowicie wzrosła a czas szczotkowania skrócił się o ponad połowę! Nie zamieniłabym tej szczoteczki na żadną inną, to taka moja miłość od pierwszego szczotkowania :) Polecam w 100%
jeszcze

27.1.2012

To będzie już moja trzecia szczoteczka mechaniczna Braun. W pierwszej po kilku latach znacząco spadła pojemność akumulatora, druga po gwarancji popsuła się. Teraz kupiłem kolejną o modnej specyfikacji 3D. Ogólnie byłem i jestem zadowolony. Szczoteczki mechaniczne pozwalają zaoszczędzić sporo kasy na dentyście. Doskonale czyszczą i precyzyjnie odmierzają czas mycia, co jest szczególnie ważne dla dzieci. Minus to problemy ze słuchaniem radia w czasie czyszczenia - warczy silniczek...Szczoteczka 3D rzeczywiście robi ruchy w 3 wymiarze.Nie wiem, czy to dobrze, bo może utrudniać oczyszczenie kącików między zębami.Szkoda, że producent nie dołącza pojemnika na wkłady szczoteczek, w dawnych modelach był zintegrowany z ładowarką co było dobrym rozwiązaniem - dlatego obecnie do nowej szczoteczki wykorzystuje stara ładowarkę, z takim pojemniczkiem.
jeszcze

30.11.2013

Ta szczoteczka elektryczna jest rewelacyjna. Sprawiła, że mycie zębów to prawdziwa frajda:) Doskonale czyści zęby i naprawdę usuwa płytkę nazębną. Sprawiła także, że świeży oddech pozostaje na dłużej. Bardzo podoba mi się funkcja kontroli nacisku, ponieważ dzięki niej odzwyczaiłam się zbyt mocno przyciskać szczoteczkę. Timer, który informuje co 30 sekund o zalecanej zmianie ćwiartki szczęki także uprzyjemnia proces szczotkowania zębów.Oral-B Professional Care 500 jest zdecydowanie lepsza od szczoteczki manualnej i nie wyobrażam sobie wrócić do "zwykłej szczoteczki". Jestem przekonana co do efektywności działania tej szczoteczki (dociera w nawet trudno dostępne miejsca w jamie ustnej). Akumulator starcza na jakiś tydzień. Jedyną maleńką wadą tej szczoteczki jest czas ładowania (kilkanaście godzin), ale mimo wszystko zdecydowanie polecam!
jeszcze

3.10.2018

Na wstępnie trzeba zaznaczyć że to produkt z niższej półki cenowej, więc nie można być zbyt krytycznym.- Po dwóch tygodniach użytkowania stwierdzam, że bateria zdecydowanie za słabo trzyma, na dłużej wystarczały mi szczoteczki na paluszki. Również ładowanie jest dość czasochłonne, trochę to nieergonomiczne.- Brak czujnika nacisku przez co na początku trudno się przyzwyczaić do użytkowania- Denerwuje trochę ta funkcja timera która wyłącza na chwilę szczoteczkę co pół minuty (2 wibracje)i co 2 minuty (4 wibracje). Dla mnie to dość spory dyskomfort w buzi ponieważ nienawidzę uczucia kiedy niewibrująca szczoteczka dotyka zębów. Mogliby zrobić możliwość zmiany na sygnał dźwiękowy albo wibracje w rączce szczoteczki jako timer.Wymieniłem jedynie co mi się nie podoba, pozostałe role spełnia jak na szczoteczkę elektryczną przystało..
jeszcze
Warunki usługiPolityka prywatności