logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Bose QuietComfort 35 II Midnight niebieski (17817790826). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Bose QuietComfort 35 II Midnight niebieski (17817790826).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Bose QuietComfort 35 II Midnight niebieski (17817790826) liczba opinii klientów wynosi 171, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.7.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 171, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

25.4.2019

Długo nie mogłem się zdecydować pomiędzy Bose, Sony wh-1000xm3 i Sennheiser PXC 550. Wszyscy oferują świetne słuchawki bezprzewodowe z redukcją hałasu i wieloma zaletami. Jednocześnie wszystkie mają dość istotne wady i to właśnie na wadach się skupiłem przy podjęciu decyzji. Największe wady flagowego modelu Sony, to łączenie się tylko z jednym urządzeniem na raz oraz beznadziejna jakość mikrofonu - dwie rzeczy na których bardzo mi zależało. Z tego powodu musiałem je skreślić.Flagowe słuchawki Sennheisera nie mają znaczących wad, ale nie mają też niczego co by je wyróżniało z trójki. Można się przyczepić do braku możliwości wyłączenia ich inaczej niż przez przekręcenie słuchawek, do czytania "Phone 1, Phone 2" zamiast nazwy urządzenia oraz do etui kiepskiej jakości. Nie mogłem osobiście przetestować jakości mikrofonu ale z próbek w sieci wydaje się być na podobnym poziomie albo trochę niżej niż Bose. Zarówno Sennheiser jak i Bose używają micro-USB do ładowania, więc nie jest to dla mnie duża wada. Jedyną istotną wadą Bose jest dla mnie brak opcji szybkiego wyciszenia muzyki przez przyłożenie ręki do jednej słuchawki. Z drugiej strony wiem od znajomych, że nie jest to tak wygodne jak się wydaje, bo często zamiast wyciszyć można wykonać inną akcję przez muśnięcie powierzchni dotykowej słuchawki. Bose ma jedną wielką zaletę - fizyczne przyciski. Nie trzeba się jakoś szczególnie ich uczyć, bardzo przyjemnie klikają i można na nich polegać. Na dotykowych słuchawkach często się zdarza wykonać inny gest, bo np. trzyma się głowę trochę pod kątem. Na smartfonach powierznia dotykowa jest świetna, bo pozwala wyświetlić setki różnych przycisków w różnych miejscach zależnie od aplikacji. Słuchawki potrzebują tylko parę akcji (Play/Pause, VolumeUp/Down, Next/Previous) do których fizyczne przyciski świetnie się nadają. Możliwość połącznia się z dwoma urządzeniami jednocześnie jest genialna, mogę słuchać muzyki z laptopa i odbierać telefony bez przełączania. Redukcja hałasu jest świetna - idealnie odcinała głośny szum w kabinie samolotu, jednocześnie przy wyłączonej muzyce byłem w stanie usłyszeć moją dziewczynę siedzącą obok jak do mnie mówiła. Możliwość zmiany poziomu redukcji na niski jest bardzo przydatna podczas wiatru - nie słychać trzasków. Bateria starczyła mi na jednym ładowaniu na 11-godzinny lot samolotem i potem na sporadyczne używanie na wakacjach. Podczas używania codziennie w pracy, pamiętając o wyłączaniu ich jak dłużej nie używam, ładuję słuchawki co parę dni. Sama jakość dźwięku jest świetna. Bose mają bardzo przyjemną charakterystykę, z lekko podbitym niskim i wysokim pasmem. Mogą się wydawać płaskie w porównaniu z innymi słuchawkami, ale to tylko dlatego, że te inne mają zdecydowanie zbyt mocno podbite basy. To, co mnie najbardziej do nich przekonało, to wygoda użytkowania. Są najwygodniejszymi słuchawkami jakie miałem, mogę w nich siedzieć cały dzień w pracy i wciąż mam chęć mieć je na głowie podczas drogi do domu. Do rozmów są ok, jeśli otoczenie nie jest zbyt głośne, ale niestety w open space w biurze ludzie czasami mogą być nieco głośno i wtedy mój rozmówca słyszy wszystko na około. W takiej sytuacji najlepiej mieć pod ręką jakieś zastępcze słuchawki z mikrofonem na pałąku. Jeśli rozmawiając przejdę do cichszego pomieszczenia (albo siedzę w domu), to jakość rozmowy jest bardzo przyzwoita. Etui jest wysokiej jakośći, świetnie zabezpiecza słuchawki. Można korzystać ze słuchawek po kablu, z włączonym ANC, ale nie działają wtedy przyciski.Podsumowując, słuchawki spełniają moje wymagania i jestem z nich bardzo zadowolony. Jeśli już szukasz słuchawek bezprzewodowych w tej cenie, to mogę je polecić.
jeszcze

5.4.2021

Słuchawki bardzo komfortowe, lekkie, nie naciskają mocno uszu i trzymają się dobrze na głowie. Można używać nawet kilka godzin praktycznie nie odczuwając żadnego dyskomfortu. Bardzo dobra jakość dźwięku, jak to w Bose, świetnie oddają niskie tony, dobra średnica, umiarkowane wysokie, nie są podbarwione. System wyciszania dźwięków z zewnątrz działa skutecznie, można ustawić poziom wysoki, niski lub bez wyciszenia za pomocą programowanego przycisku na lewej słuchawce.Włączenie wyciszania wywołuje jednak delikatny wzrost szumu w słuchawkach, najniższy poziom szumu jest przy wyłączonym systemie. Przycisk wielofunkcyjny na prawej słuchawce pozwala na zatrzymywanie utworu, zmianę na następny lub funkcje odbierania i wykonywania połączenia telefonicznego jeżeli słuchawki są połączone z telefonem. Rozmowę można prowadzić całkiem wygodnie jeżeli nie jest za głośno w pomieszczeniu gdzie jesteśmy. Na prawej słuchawce jest też włącznik zasilania słuchawek i parowania po bluetooth, za pomocą którego możemy również wybierać źródło odsłuchiwania (słuchawki mogą być sparowane jednocześnie z dwoma źródłami), nie zawsze jednak działa to dobrze, słuchawki same wybierają czasami mocniejsze źródło. W moim przypadku muszę wyłączać jedno źródło w aplikacji ale nie zawsze, może to kwestia siły sygnału ze źródeł.Bateria starcza spokojnie na 20 godzin słuchania przy umiarkowanej sile głosu, bardzo szybko się ładuje - kwestia godziny i jest 100%Słuchawki można też podłączyć kabelkiem, który jest w zestawie z futerałem i kabelkiem do ładowania.Przed zakupem, przetestowałem kilka słuchawek bezprzewodowych nausznych w tym przedziale cenowym, i tylko jedne miały minimalnie lepszy poziom wyciszania dźwięków zewnętrznych. Wybrałem Bose ponieważ zdecydowanie są bardzie komfortowe i mają sterowanie na klasycznych mikroprzełącznikach, a nie dotykowe, które nie jest wcale takie intuicyjne jak podają producenci.
jeszcze

13.7.2018

Moim zdaniem największą zaletą tych słuchawek jest wygoda ich użytkowania - nie spotkałem się jeszcze z tak wygodnymi słuchawkami. Uszy są w całości otoczone przez poduszki, więc nie męczy długie używanie. Dodatkowo bardzo lekkie - prawie nie czuć ich na głowie. Na plus opcja z jednoczesnym połączeniem do dwóch urządzeń - działa bardzo dobrze, ale trzeba pamiętać żeby najpierw zatrzymać odtwarzanie na pierwszym urządzeniu i dopiero później rozpocząć na drugim. Przyznam, że spodziewałem się lepszej jakości dźwięku.Nie chodzi o to, że jest coś nie tak, ale myślałem, że za tą cenę będę rozpływał się w fotelu przy słuchaniu muzyki. W rzeczywistości dźwięk jest "tylko" bardzo dobry. ANC działa bardzo dobrze, jednak nie należy oczekiwać, że wyciszy każdy dźwięk w okolicy. Np. przy włączonym odkurzaczu w domu nadal słychać go delikatnie w tle, ale stukanie głośnej klawiatury, czy kosiarkę na zewnątrz potrafi wygłuszyć w 100%. Rozmowy telefoniczne/na komunikatorach bardzo komfortowe, z tym że ANC zostaje wyłączony. Wydaje mi się, że głównie dlatego żeby nie mieć dziwnego odczucia "nie słyszenia siebie" kiedy mówimy. Bateria starcza spokojnie na kilka dni ciągłego użytkowania przy włączonym ANC.Przed zakupem porównywałem słuchawki z Sony MX-1000M2. Wychodzi na to, że Sony mają sprawniejsze ANC, które potrafi wygłuszyć trochę więcej hałasu. Dodatkowo wydaje mi się, że jakość dźwięku też była trochę lepsza w słuchawkach Sony (nie było to aż tak znaczące). Z drugiej strony komfort użytkowania jest nieporównywalnie większy przy słuchawkach Bose i to było głównym powodem zakupu tych słuchawek, ponieważ używam ich prawie całe dnie w pracy.Myślę, że słuchawki Bose QC35 II są warte zakupu jeżeli oczekujemy od produktu komfortu użytkowania, aktywnego wygłuszania otoczenia oraz bardzo dobrej jakości dźwięku.
jeszcze

5.4.2019

Według mnie najlepsze słuchawki bezprzewodowe w tym przedziale cenowym. Zanim jej wybrałem zamówiłem sobie do porównania słuchawki Bang & Olufsen Beoplay H9i, Beats Studio3 Wireless, Sony WH-1000XM3, Bowers & Wilkins Px. Głównym kryterium dla mnie była jakość dźwięku bezprzewodowo i komfort noszenia słuchawek. Po kilku dniowych testach uważam, że Bose mają bardzo dobrą jakość dźwięku, czystą bez żadnych podbić basu czy sopranu, są najwygodniejsze, jedyne z wymienionych słuchawek mają aplikację na iOS po polsku,z polskimi komunikatami. Po krótce scharakteryzuję inne wymienione słuchawki: Bang & Olufsen Beoplay H9i + bardzo dobra jakość wykonania, bardzo dobry dźwięk po kablu, USB C, możliwość słuchania muzyki bez naładowanej baterii po kablu, - strasznie podbite soprany po bluetooth nie dało się słuchać muzyki, sterowanie dodtykowe działające na zasadzie szczęścia, miękki pokrowiec zamiast twardego etui, Sony + najlepszy noise canceling, bardzo doby dzwięk ale w Bose był lepszy, sterowanie dotykowe dużo lepsze niż w B&O ale też zdarzało się zmienić utwór zamiast pogłośnić muzykę, USB C, rozbudowana aplikacja, wyciszanie muzyki gestem ręki, - jakość wykonania gorsza niż w B&O, B&W, Bose i Bets, B&W + bardzo dobra jakość wykonania, dzwięk gorszy niż w Bose, twarde nauszniki, Beats najgorsza jakość dźwięku z testowanych słuchawek (jakość nie jest zła dopóki nie porówna się jej z Bose) brak USB C, Bose najlepsza jakość dzwięku najbardziej komfortowe, najpewniejsze sterowanie dużymi przyciskami, najlepsza aplikacja do sterowania, - brak USB C, kabel do słuchawek z dwoma różnymi wtykami, jakość wykonania gorsza niż w B&O i B&W. Bardzo dobre testy słuchawek pod adresem rtings.com
jeszcze

2.12.2018

Produkt jak narazie spełnia moje oczekiwania - używam od tygodnia. Bardzo drogi, nie sądziłem, że je kiedykolwiek kupię :) udało mi się upolować za 1199 zł z przesyłką w okolicach tzw. Black Friday.Porównywałem z Sony oraz Beats, ale i jedne i drugie były niewygodne - ciasne. Dodatkowo miałem wrażenie, że Sony grają ciszej od Bose. Testując w sklepie słuchawki Sony miałem problem z dotykową regulacją głośności. Poprosiłem pracownika sklepu o pomoc i też z tym miał problem. To były dwa argumenty,które sprawiły, że słuchawek japońskiego producenta nie brałem pod uwagę. Zastanawiałem się nad zakupem mniejszych słuchawek AKG N60 NC, ale nie mogłem znaleźć żadnego sklepu, w którym mógłbym je założyć i "odsłuchać".Comfort w nazwie modelu jest nie bez przyczyny, po ich pierwszym założeniu się o tym przekonałem. Po kilku godzinach ciągłego używania nadal są wygodne. Sprawdzają się w biurze i w samolocie.Jakość dźwięku jest dobra. ANC działa bardzo dobrze na wszelkie szumy. Nie wytłumia wszystkiego, np. w biurze słychać głośniejsze konwersacje, pukanie szklanek.Wady:1) cena2) zajmują dużo miejsca po złożeniu3) mam ciągły problem z ich składaniem do załączonego pudełka - przekręcają się w odwrotnym kierunku, niż bym się spodziewał (bo przyzwyczaiłem się do słuchawek Phillips). Pewnie za jakiś czas się do tego przyzwyczaję4) brakuje mi możliwości pauzowania odtwarzanej muzyki przyciskiem.
jeszcze

4.4.2021

Bardzo dobrze wyciszają, są warte swojej ceny. Posiadają 3 tryby (wyciszenie mocne, slabe i wyłaczone). Do zestawu dołaczone jest eleganckie etui oraz kabel. Jedynym minusem jest brak funkcji wyciszenia otoczenia w momencie podłączenia kabla.Słuchawki są wykonane bardzo dobrze, nic nie trzeszczy, uszy nie bolą nawet po całodniowym noszeniu dzięki niesamowicie miękkim gąbkom oraz osłonie głowy. Posiadają wbudowany mikrofon jednak jego jakość jest średnia i przestałem z niego korzystać.O wiele lepszą jakość posiada zintegrowany w laptopie mikrofon.Słuchawki polecam każdemu, kto ma głośnych sąsiadów lub niesprzyjające otoczenie w pracy i chciałby się odciąć.Wyciszają odczuwalnie do 80% dźwięków z otoczenia bez włączonej muzyki. Z muzyką ustawioną na niski poziom głośności nie slychać kompletnie odgłosów otoczenia. Warto ustawić słuchawki na najniższy poziom głośności, a w urządzeniu (laptop, telefon) wysoki co zagwarantuje dłuższy czas pracy słuchawek.Polecam także przestawić komunikaty głosowe informujące o połaczeniu do urządzeń gdyż wydłużają one czas potrzebny na usłyszenie rozmówcy (jeśli łaczymy się z urządzeniem w momencie rozpoczęcia konferencji).Słuchawki łączą się naraz z maksymalnie dwoma urządzeniami. Przełączają się automatycznie w momencie zatrzymania odtwarzania na jednym urządzeniu i rozpoczęciu odtwarzania na drugim.
jeszcze

18.2.2019

Witam, posiadam te sluchawki od 3 miesięcy. Kupilem w ciemno tylko na podstawie opinii wiec postanowilem napisac swoją. Posiadam wersje srebrną, uzywam ich glownie na silowni oraz w podrozy. Mialem juz sporo sluchawek ale te zachwycaja jakoscia i czystoscia dzwieku. Na poczatku troche mi brakowalo basu, po podkreceniu w eq bylo fajnie, jednak teraz stwierdzam ze nie musze tego robic, bas jest miekki i jest go wystarczajaco. Duzo zalezy od utworu, bo potrafia uderzyc mocno i nisko.Na poczatku mialem problem z napędzeniem ich, przyznam ze mam pare mp4 Sony i zadna nie jest w stanie dac im wystarczajacej mocy, jest po prostu za cicho przez kabel jak i przez bluetooth. Osobiscie uzywam iphone 8, dla mnie 90% glosnosci to jest max, zazwyczaj tak 60/70 %, podejrzewam ze sluchawki potrzebuja bluetooth coanjmniej 5.0... odsluchiwalem na Samsungu z bluetooth 4 i bylo za cicho,, wiec te sluchawki sa przeznaczone bardziej na iphone, ale polecam sprawdzic zeby nie bylo zaskoczenia. Fajnie prowadzi sie rozmowy, dzieki redukcji szumow. Ogolnie podsumowując, super sprzęt, odkad je mam to slucham muzyki dla przyjemnosci a nie z nudow. Podstawa to mocne zrodlo dzwieku
jeszcze

26.4.2018

Bardzo drogie, ale znakomite słuchawki dla szukających wysokiej jakości wyciszenia zewnętrznego hałasu. Pracując w domu mogę skutecznie odciąć się od szumu ulicy, wiertarki sąsiada czy nawet płaczu dziecka w pokoju obok. Wyciszenie nie jest całkowite, więc nie nastawiajmy się, że wyeliminujemy wszystkie niechciane dźwięki do zera, ale przy włączonej muzyce nawet jadąca pod oknem karetka przebija się z dużym trudem. To naprawdę robi wrażenie.Co jeszcze? Bardzo elegancki wygląd,zwłaszcza w porównaniu do konkurencyjnego Sony. Solidna konstrukcja. Bardzo wygodne, lekki dyskomfort pojawia się dopiero po kilku godzinach używania. Dźwięk na wysokim poziomie, ale jeśli ktoś nie potrzebuje systemu eliminacji hałasu, da się znaleźć i lepsze, i tańsze. Oczywiście bezprzewodowe. 20 godzin pracy na baterii.Jedna rzecz - przez pierwsze dwa dni korzystania ze słuchawek czułem się wyjątkowo nieprzyjemnie, jakbym miał chorobę lokomocyjną (boląca głowa, szum, lekkie mdłości). Rozważałem zwrot. Dałem sobie jednak trochę czasu i kłopotliwy efekt ustąpił. Upewnij się jednak przed zakupem, że Ciebie ten problem nie dotyczy lub wybierz sklep z możliwością zwrotu.
jeszcze

25.3.2021

Bardzo dobre słuchawki. Super wyciszenie. Dźwięk jest czysty. Bass na odpowiednim poziomie. Słuchawki są bardzo wygodne. Mając słuchawki na głowie nawet 10h nie czuje się ich ciężaru. Nie ma też problemu z okularami, które nosze. Mam różne słuchawki, różnych firm jak Marshall czy Hyper do grania i porównując do Bose inne słuchawki mają głębszy bas, przy czym ten w Bose jest na wystarczającym poziomie. Dzięki systemowi wyciszania nie musimy słuchać głośno muzyki aby się odciąć od otoczenia.Pracuje przy komputerze w IT po kilkanaście godzin obecnie na HO w domu. Zakładając słuchawki jestem odcięty od otaczającego otoczenia. Można się skoncentrować na pracy w 100%. Czasami dziecko do mnie podchodzi i dopóki go nie zauważę to go nie słyszę a mówi do mnie stojąc obok mnie :) Polecam te słuchawki. Kupujcie tylko oryginała wersję tych słuchawek, jest mnóstwo podróbek z Chin. Polecam zakup u sprawdzonych dystrybutorów. Mam wrażenie, że ludzie którzy narzekają na ten model Bose i porównują do konkurencji Sony, właśnie skupili taką podróbkę. Oryginał działa super.
jeszcze

22.5.2018

Nie jestem audiofilem, kupiłem te słuchawki, bo uznałem, że jak zapłace dużo to będę miał coś super. zawiodłem się. do tej pory używałem słuchawek przewodowych, bezprzewodowych różnych marek, jakieś sony, philipsy, chiniole. Wiem jedno, jeśli chcesz kupić słuchawki qc 35 ii ze względu na jakośc dźwięku, to nie tędy droga. osobiście nie widzę różnicy. komfort użytkowania tak, jak najbardziej. idealnie przylegają, po kilku godzinach nie czujesz, że je nosisz, można w nich usnąć i nic się nie stanie.jeśli szukasz słuchawek,których możesz używać w pracy (tak jak ja) to odradzam, tylko 9m zasięgu BT to jest nic, realnie po 6 już przerywa nagranie, po 7 wyłącza się całkowicie.bateria trzyma wspaniale, 20h bez problemówogólnie uważam same słuchawki za dobre, ale nie dla przeciętnego Kowalskiego; dla mnie sprawa prosta, po co mam kupować słuchawki bezprzewodowe za taką cenę, skoro i tak muszę nosić telefon przy sobie, żeby mieć dobry sygnał i ładować go 2 razy dziennie, lepiej kupić coś z lepszym basem na kablu :)
jeszcze
Warunki usługiPolityka prywatności