logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Corsair Voyager GT 16GB. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Corsair Voyager GT 16GB.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Corsair Voyager GT 16GB liczba opinii klientów wynosi 25, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.3.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 25, a średni wynik to 4.3. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

18.3.2011

Nie będę powtarzał opinii dotyczących transferów itp tylko je potwierdzam. Urządzenie to było reklamowane jako jedno z tych mocnych i odpornych, owszem jest ale po około roku rozpoczął się w moim egzemplarzu proces odklejania obudowy od wnętrza, dziś kiedy już resztki silikonowego kleju wykruszyły się to za każdym razem kiedy wyciągam urządzenie muszę je ścisnąć tak aby złapać za wewnętrzną płytkę inaczej bebechy zostają podłączone a gumowa obudowa schodzi. Urządzenie jest dobre,ale na pewno nie jest jednym z tych odpornych na zabrudzenia i np. wilgoć.
jeszcze

18.7.2008

Całkiem przyzwoite wyniki jak na taką pojemność - oczywiście parametry zapisu podawane przez producenta to czysta fikcja, ale i tak jest nieźle: wgranie pliku 450 MB - ok. 40 sekund; wgranie katalogu 133 zdjęć, razem 265 MB - ok. 70 sekund. To około 50% szybciej niż np. OCZ Rally2 4GB, chociaż przy sporej ilości bardzo małych plików transfer potrafi spaść grubo poniżej 1 MB/s - ale to już normalne dla większości dużych penów. Prędkość odczytu jest już bliższa specyfikacji: ok. 26 MB/s przy jednym dużym pliku,i ok. 21 MB/s przy katalogu z małymi.
jeszcze

23.11.2011

Produkt zdecydowanie dobry, jak na pierwsze tygodnie użytkowania, godny polecenia. Minusem może być osobna zatyczka, którą można zgubić. Co do objętości - to nie jest to tak na prawdę 16 GB a 14,9 GB czyli 16 009 719 808 bajtów!!! Aby móc nagrać plik większy niż 4 GB trzeba go sformatować (NTFS), a później pamiętać o zatrzymywaniu urządzenia przed wyciągnięciem z USB. Piszę to bo ja nie wiedziałam i miałam problemy z dużymi plikami - cały czas pisał że brak miejsca.

6.1.2010

Dobry, kiedy mamy do przeniesienia duża ilość zdjęć dobrej jakości, jakiegoś e-booka, lub inne dane. Zamiast się męczyć po parę razy z pendrivem o mniejszej pojemności, dobrze mieć właśnie takiego o dużej. Niestety przesył nie jest szybki ale da się do przeboleć. Obudowa tego pendriva uchroni przed jego uszkodzeniem. Ma faja gumową obudowę i nawet jak spadnie z wysokości , to nic mu się nie stanie.

4.12.2010

Zapis danych podanych przez producenta to czysta fikcja, z odczytem jest już lepiej. 16 GB to już naprawdę dużo. Guma chroni idealnie produkt, miła w dotyku. Jednak zawieszka mogła by być jakoś zintegrowana z całością. Cena duża, jednak rekompensuje to pojemność. Brak problemów z wykrywaniem na XP, Vista, Win7, czy Ubuntu, lub BackTrack3.

31.10.2009

PenDrive ten powinien powinien zadowolić najbardziej wymagających użytkowników. 16 GB to naprawdę bardzo duża pojemność. Bardzo wytrzymały, guma rzeczywiście dobrze chroni przed uszkodzeniami. Prędkość zapisu i odczytu danych przyzwoita, żadnych problemów nie miał też system w wykryciu go. Sporo kosztuje, ale to już najwyższa półka.

6.11.2008

Bardzo dobry pendrive i bardzo pojemny. Przy pierwszym uruchomieniu zanim zaczniemy kopiować pliki lepiej go sformatować, ponieważ może być wolny. Prędkość zapisu i odczytu nieznacznie rożni się od deklarowanych. Natomiast jego wadą jest zatyczka, ponieważ można zgubić i to ze czasami się potrafi samemu odłączyć się od systemu

22.9.2009

Bardzo szybki i pojemny jednym słowem idealny :) 16 GB, które możemy wykorzystać na nasze pliki, muzykę, filmy itp. nie tracąc zbyt dużego czasu na ich kopiowanie. Corsair GT to naprawdę małe i przydatne cudo. Mogę jeszcze dodać, że jest wysokiej klasy i bardzo wytrzymały, jeżeli ktoś jeszcze tego nie wie ;)

14.3.2011

Jeśli będziecie potrzebowali szybkiego i funkcjonalnego urządzenia które przechowuje dane to ten jest idealny. Polecam. Bardzo szybki.A ta gwarancja robi wrażenie. Co do ceny to mieści się ona w zdrowym rozsądku.Polecam bo na prawdę trafiłem na dobry zakup .Pozdrawiam.

11.8.2009

Penrive o gigantycznej pojemności aż 16 giga. Ten potwor pomieści w sobie wielką ilość danych. Sportowy wygląd pasuje idealnie do pojemności tego urządzenia. Polecam go szczególnie dla osób które potrzebują przenieść dużą ilość danych w krótkim czasie.
Warunki usługiPolityka prywatności