logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Gellwe Chleb Domowy Razowy 500G. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Gellwe Chleb Domowy Razowy 500G.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Gellwe Chleb Domowy Razowy 500G liczba opinii klientów wynosi 401, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.9.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 401, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

7.2.2021

Używałem Farinę Divella i Piveti. Dopiero ta mąka jest porządną mąką do pizzy.Różnicę się od razu czuje. Tamte mąki w porównaniu z tą są grube. Ta jest delikatnym pudrem.Następna różnica, to rozciągliwość ciasta. Na koniec smak.Robię wyłącznie oryginalne włoskie pizze, w całości z włoskich składników. Naprawdę polecam tą mąkę i pieczenie na kamieniu szamotowym.Przy okazji przepis na oryginalną margheritę na 4 osoby (po podziale składników na pół można uzyskać pizzę 30 cm średnicy dla dwóch osób):500 g mąki Farina tippo 00 W większe od 270,325 ml wody3 g soli - jak kto lubi, albo 2 łyżeczki od herbaty.7 g suchych drożdży lub 21 g świeżych.Do mąki w dużej misce sypiemy sól i mieszamy palcami mąkę z solą.Do wody o temperaturze 30 - 40 stopni dodajemy drożdże i mieszamy.Wlewamy stopniowo zaczyn, mieszając z ciastem w misce.Ugniatamy i wyjmujemy na stół lekko podsypany mąką. Ręce przecieramy mąką i trochę na wierzch ciasta, aby się nie przyklejało.rozciągamy i ugniatamy. Wkładamy kulę ciasta do miski i nakrywamy folią spożywczą. Zimą stawiamy na krześle, pół metra - metr od kaloryfera.czekamy 4 godziny. Następnie dzielimy ciasto na 4 porcje i odkładamy kulki pod przykryciem jeszcze na godzinę (otoczone mąką).Jeśli chcemy długo dojrzewające cisto, dzielimy je po 5 godzinach na 2 lub 4 kulki, przykrywamy i odstawiamy już w miejsce o temperaturze 15 - 17 stopni. Nie do lodówki! Ciasto dojrzewa przez następne godziny (24 h).
jeszcze

22.3.2022

Najlepsza mąka , idealna do wszystkich wypieków. Pizza idealna, bagietki ,bułki czy chleb wychodzi wspaniale. Jestem piekarzem i wiem o czym piszę. Nie ma co porównywać do naszych mąk, nawet do Lubelli z której knajpy robią pizzę. Cena porównywalna do polskich mąk. Nie porównuję do śmieci z marketu bo tam jest najgorszy sort.

26.6.2021

Bardzo dobrej jakości mąka 00. Przy pierwszym użyciu czułem znaczną różnicę w jakości ugniatanego ciasta w porównaniu z innymi makami 00 (Basia czy inne ogólnodostępne mąki).Dzięki tej mące, łatwo jest podbić ilość wody o 5-8% przy podobnej trudności wyrabiania ciasta.

23.4.2022

Bardzo dobra mąka, pizza nawet bez użycia kamienia w piekarniku elektrycznym wychodzi super. Ciasto podczas wyrabiania przy 65% hydratacji jest bardzo mocne i sprężyste, co przekłada się na dużą ilością powietrza zamkniętego wewnątrz ciasta.

2.3.2021

produkt fantastyczny, hydratacja 60% i czas dojrzewania 12-14h jest wg mnie idealny dlatego ciasta, wg producenta 2g sychych drozdzy na 1kg ciasta sa wystarczajace, co potwierdzam, polecam rowniez 5stagioni napoletana porownywalna jakosc

13.11.2021

Super mąka. Ludzie zajadają się moimi pizzami wyrabianymi na tej mące. Teraz już nie chcą kupnych i mnie terroryzują, żebym im robił pizze:(Jeszcze jest fajna różowa Caputo, napowietrzająca, ale classic jednak mi najbardziej odpowiada.

1.8.2021

Mąka rewelacyjna, przeniosła wypiekanie pizzy w domu na nowy poziom. Gorąco polecam wszystkim osobom, które zastanawiają się nad zmianą mąki z produktów typu Basia, Divella czy innych marketowych mąk do pizzy.

8.1.2022

Bardzo dobra mąka o gładkiej strukturze i śnieżnobiałej barwie. Pizza wyszła pyszna, w sumie jak zawsze, ale jednak pyszniejsza. Ciasto rzeczywiście wychodzi bardziej elastyczne i bardzo dobrze się formuje.

13.11.2021

Powtarzalna mąka zawsze ja zamawiam i nigdy nie zdarzyła mi się inna jakoś jak w innych firmach. Pizza wychodzi pyszna na 1 kg 2 gr drożdży wyrastanie minimum 24 godziny hydracja 60 %

5.4.2022

Partie mąki mogłyby być trochę bardziej powtarzalne w wyrabianiu ciasta, ale jakościowo w tej cenie nic lepszego się nie znajdzie. Bardzo dobra smakowo pizza. Polecam.

25.6.2022

Dobra dla początkujących, ciasto elastyczne daje dużo frajdy przy formowaniu. Wypieki b.dobre. Moja pierwsza mąka ale już przesiadłem się na mocniejsze np. Sacarosso

8.7.2021

Chyba moja ulubiona mąka, świetna do pracy, bardzo smaczne wypieki, raczej jest łatwa do ogarnięcia, polecam każdemu pizzaiolo, czy to zaawansowany czy początkujący.

30.11.2020

Mąka I klasa!!! Pizza za kazdym razem smaczna i jak z pizzeri, o ile potrafi się wyrabiać ciasto recznie i z dobra proporcja dodatkowych skladnikow :)Polecam !!

31.3.2022

Duuużo bardziej chłonie wodę niż Pizzeria w niebieskim opakowaniu, co wiąże się także z lepszą reakcją przy wyrabianiu. Wydaje mi się, że smak troszkę gorszy

7.7.2022

Jest ok, choć trzeba się z nią obchodzić delikatnie. Nie mam porównania z innymi typu 00 dlatego nie będę się produkował. Tak czy owak pizza wychodziła OK.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności