logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Logitech Marathon M705 (910-006034). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Logitech Marathon M705 (910-006034).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Logitech Marathon M705 (910-006034) liczba opinii klientów wynosi 634, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 4, a średnia ocena to 4.6.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 158, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 18, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 419, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie X-kom liczba opinii klientów wynosi 39, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

18.11.2012

W związku z zakończeniem żywota mojego Logitech MX 1000, który był absolutnym mistrzem świata jeżeli chodzi o jakość wykonania, precyzję i wygodę użytkowania, postanowiłem nabyć tego oto gryzonia – M705.Po pierwszym użyciu byłem rozczarowany – scroll nie przewija płynnie tylko takimi maleńkimi skokami, co w porównaniu z moją poprzednią myszą, wydawało się na początku straszliwą dysfunkcją.Młodszy brat MX 1000 odrobinę wolniej się także wzbudza, ale nie przeszkadza to codziennym użytkowaniu.Mysz ma odpowiednią wielkość dla osób o małej i przeciętnej wielkości dłoni – tylko osoby o bardzo dużych dłoniach powinny się zastanowić przed jej zakupem.Rozmieszczenie przycisków zaprogramowanych jako„wstecz” i „do przodu” jest odrobinę nie ergonomiczne – oba są zbyt przesunięte do przodu myszy – naciśnięcie przycisku „wstecz” wymaga minimalnego oderwania dłoni od myszy.Reszta to same plusy:- bardzo pozytywnie zaskoczył mnie przycisk pod kciukiem, którego nie widać – po prostu naciska się na obudowę. Przycisk ma odpowiednią twardość i nie można go nacisnąć przypadkowo,- zasilanie w 2 wymienne baterie AA – padnięcie baterii było przyczyną śmierci dotychczasowego ideału gryzonia – MX 1000. Niestety przeszczepy akumulatorka w tej myszy się nie przyjęły – chińskie akumulatorki o pojemności nominalnie większej od oryginału, umierały po kilku tygodniach. Zaś w M705 mamy wymienne baterie/akumulatory a dodatkowo mysz ta może pracować tylko na 1 baterii – w przypadku stosowania akumulatorków można sobie doładować je pojedynczo.- zużycie energii jest faktycznie znikome – w pełni naładowana para Eneloopów 2000 mAh - zgodnie z komunikatem softu - wystarczy na ok. 750 dni; zobaczymy – nawet połowa tego czasu będzie wynikiem znakomitym- jakość wykonania i użyte materiały – jak zawsze w Logitechach są na 5+ - nic się nie brudzi, elementy spasowane idealnie, przyjemna w dotyku guma i trudny do zarysowania plastik- funkcja „free scrolling” – odblokowanie hamulca scrollowania jest przydatna – kółko przewijania pozbawione hamowania siłą bezwładności kręci się bez końca (a w zasadzie do zahamowania go palcem wskazującym) i pozwala na przewijanie bardzo długich dokumentów. Funkcja ta przydaje się szczególnie w przypadkach zaznaczania dużych obszarów tekstu,- ciężar myszy z oboma akumulatorami jest zdecydowanie mniejszy od MX 1000 – ale trudno powiedzieć, że mysz jest zbyt lekka. Raczej powiedziałbym, że ciężar jest odpowiedni- „klik” wszystkich przycisków jest odpowiednio twardy, choć podstawowe przyciski „l-click” i „r-click” klikają dosyć głośno
jeszcze

18.2.2022

Jest to poprawiony przez Firmę Logitech model M705, w którym Producent zrezygnował z jednego z przycisków, który nie był zbytnio potrzebny, ale osłabiał konstrukcję obudowy i powodował bardzo nieestetyczne "zapadanie się " antypoślizgowej gumowej okleiny przy tym przycisku. Również górna część myszy wraz z przyciskami wykonano z tworzywa o szarym kolorze, co jest dużym plusem,gdyż we wcześniejszej odsłonie element był malowany i niestety farba się wycierała po jakimś czasie . Oznaczenia na przyciskach i przy pokrętle przewijania , również zostały naniesione w formie wtryskowej elementów, a nie namalowane jak to miało miejsce we wcześniejszej wersji, co dało produkt bardziej trwały i estetyczny.M705 jest godna polecenia głównie za energooszczędność, gdyż dwie baterie AA dają bardzo długi okres użytkowania , który może wynieść nawet do 3 lat , bez konieczności wymiany.Mimo codziennego użytkowania , jestem bardzo zadowolony z trwałości baterii , co było dla mnie istotnym argumentem przy zakupie.
jeszcze

26.3.2021

Mysz świetnie pasująca do dużej dłoni. Dobrze wyprofilowana, dobrze się ślizga, dobrze działa laser.Kółko do przesuwania góra/dół może pracować w dwóch trybach - płynnym albo skokowym - a dodatkowo "kiwa się" w lewo/prawo, więc można przesuwać suwaki poziome z tego samego "przycisku" - fajna rzecz.Kciuk ma swoje dwa przyciski - bardzo przydatne - domyślnie działają jako "wróć/go back" i "idź do przodu/go forward". Ja korzystam z tego bardzo często.W tej wersji tego modelu myszy (nowszej) brakuje jednak jeszcze jednego przycisku pod kciukiem, z którego producent zrezygnował, ale może faktycznie na tyle rzadko się z niego korzysta, że nie jest taki ważny...Generalnie - jestem zadowolony,i jak mi padnie, to pewnie kupię tą samą :) Chyba, że ktoś poleci coś lepszego?
jeszcze

25.4.2016

Świetny gryzoń bezprzewodowy. Jakość wykonania na bardzo wysokim poziomie - Logitech chyba już tak ma:) Mysz dobrze leży w dłoni (w prawej, leworęczni mogliby mieć problem z wygodą użytkowania). Sensor spisuje się znakomicie nawet na nierównych powierzchniach, jest bardzo precyzyjny. Dzięki oprogramowaniu na stronie firmy Logitech praktycznie wszystkim przyciskom (rolka, rolka lewo i prawo, 3 przyciski boczne) można przypisać dowolną funkcję. W każdej aplikacji funkcja może być inna! Jedyną wadą myszy jest jej waga - dwie baterie/akumulatory AA dość sporo ważą, ale odczuwalne jest to jedynie wtedy gdy podniesie się urządzenie. Natomiast podczas ślizgu jest bardzo lekko:) Polecam!

27.3.2021

Mysz bardzo wygodna, sensor radzi sobie na powierzchniach drewnianych,matach, ale miewa problemy (szkło, bawełna). 2 tryby scrolla, ja zakochałem się w tym 2 - cichy, przy scrollowaniu długiego pliku mogę używać myszy zamiast skrótów klawiszowych. Programowalne przyciski, praca z nadajnikiem logitech. W połączeniu z logitech mx keys praca jest [email protected]: Scroll nie ma regulacji głośności tylko ma 2 tryby:- 1 działa standardowo jak w innych myszach, pociągnięcie scrolla powoduje mechaniczne przesunięcie suwaka aż do jego blokady,- 2 działa niestandardowo, nie blokuję się więc jak możesz go "zakręcić" jak w kole fortuny, zatrzyma się sam po jakimś czasie. :)

16.3.2021

Ogólnie mysz OK. Czuła, szybka, działa na każdej powierzchni. Jedyne czego się przyczepię to rolka, która pracuje stanowczo ze zbyt delikatnym oporem. Delikatne muśnięcie powoduje, że obraz się przewija. Polecam jednak funkcję, która wyłącza "ząbki" w rolce. Super sprawa przy przewijaniu długich dokumentów czy stron internetowych, ale po wyłączeniu tej funkcji "ząbki" w rolce powinny działać znacznie mocniej. Co ciekawe, gdy przy włączonych "ząbkach" kulnie się rolką bardzo mocno, to słychać ewidentnie, że rolka przeskakuje przez wiele ząbków, ale na ekranie strona przewija się nieznacznie, gdy jednak wyłączymy "ząbki" strona przewija się jak szalona.

9.4.2020

Myszka na pewno dla wymagającego użytkownika, który szuka dobrze leżącej i działającej bez zarzutu myszki. Posiadam już w biurze trzecią sztukę. Pierwsza kupiona chyba ze trzy lata temu i dopiero niedawno wymieniliśmy w niej baterie. Przy czym nie nosi ona żadnych znaków nadmiernego zużycia. Przyciski i sensor działają prawidłowo nie ma żadnego dwukliku oraz opóźnień. Dlatego postanowiłem kupić kolejną tego producenta. Jest trwała i wydajna, a przy okazji można dostosować wiele parametrów do własnych upodobań. Na uwagę zasługuje też scroll, który nie jest żadnym plastikowym kółeczkiem, tylko zgrabnie działającym narzędziem do pracy a nie zabawy.

11.5.2022

Jeżeli ktoś korzystał z MX1100R to lepiej nie kupować ponieważ nie ma ładowania akumulatora (jest "tylko" na baterie) oraz jest trochę mniejsza. Ale ogólnie dla pozostałych osób warta polecenia mysz. Wyjątkiem jest kółko, które w trybie grzechotki sprawuje się dobrze ale w trybie wolnych lotów potrafi samo się obracać lub tak jest to odbierane przez sensor. Po przewinięciu potrafi się ekran przesunąć o kilka linii. Nie potrafię jeszcze wykorzystać przechyłu kółka bo są to dodatkowe dwa przyciski (lewo/prawo).Za 135 złotych można na to przymknąć oko. Teraz widzę, że jest o 30 złotych droższa.

18.2.2012

Dobra mysz w rozsądnej cenie (165zł). Producent zapewnia że baterie wytrzymają 3 lata, ponieważ w myszce zastosowano 2 baterie R6 (AA) jest całkiem prawdopodobne że na jednym komplecie myszka popracuje przynajmniej rok a może i więcej. Dodatkowo zastosowanie uniwersalnego nano-odbiornika jest bardzo wygodnym rozwiązaniem i pozwala na używanie do 6 urządzeń oszczędzając porty USB, które bardzo szybko się kończą w przypadku komputerów przenośnych ;) Myszka jest ergonomiczna i wygodna w użyciu, pracuje prawidłowo na większości powierzchni (czujnik laserowy)

13.5.2011

Bardzo dobrze wyprofilowana mysz, idealnie leży w dłoni, pełnowymiarowa. Niestety również posiada wady, klikanie kółeczkiem w celu otwarcia nowych zakładek w przeglądarce może doprowadzić do bólu głowy nie zawsze działa poprawnie i naciska się przeskok w bok. Drugą wadą jest to że myszka nie działa dobrze bez podkładki kursor nie reaguje niekiedy na ruch, nigdy nie używałem podkładek teraz zmuszony zostałem do zakupu. Dodatkowe przyciski pod kciukiem są super nie trzeba kursorem po ekranie szukać przycisku \"wstecz\" \"do przodu\".

18.12.2018

To Logitech - w zasadzie te dwa słowa powinny wystarczyć, jednak nie jest to mysz dla każdego. Baterie wytrzymują długi czas - otrzymane w pakiecie jeszcze nie zdążyły wyzionąć ducha, a mysz pracuje u mnie już ponad 2 lata.Świetna do zastosowań biurowo / domowych. Niekoniecznie do gamingu - w szczególności kompetetywnego - do tego celu stworzono inne myszy spod znaku logitech'a.Mysz jest solidnie zbudowana, zaliczyła już kilka upadków z wysokości około 1m i w dalszym ciągu dzielnie pracuje.

4.1.2022

Świetna laserowa myszka. Działa na prawie każdej powierzchni i nie wymaga podkładki. Można nią sterować nawet z odległości kilku metrów. Ma dodatkowe klawisze do obsługi przeglądarki internetowej. Kółko, poza tym, że kręci się tak jak każde inne, wychyla się na boki i powoduje przesuwanie paska na ekranie, na prawo i lewo. Na komplecie baterii działa do kilku miesięcy (przy intensywnym korzystaniu). Żywotność myszy wynosi około 5 lat. Zdecydowanie polecam - Uranium75

23.8.2018

Świetna myszka. Produkt wysokiej jakości, bardzo przyjemny w dotyku i wyprofilowany. Czas działania na baterii imponujący, a działanie na każdej powierzchni faktycznie działa. Odczuwalna jest olbrzymia różnica w porównaniu do innych myszek. Szybkie przewijanie używam bardzo rzadko, ale działa bez problemu. Ciekawa opcja, ale nie specjalnie przydatna, choć z pewnością zależy to od indywidualnych preferencji. Szczerze polecam, kolejne myszki również kupie takie same.

8.9.2014

Myszka bardzo fajna wizualnie i według zapewnień ma bardzo długo trzymać na baterii, niestety położenie sensora po lewej stronie myszki wymaga przyzwyczajenia jak na chwile obecną po kilku dniach użytkowania nadal mam problemy z precyzją. Występuje też dziwny problem z tym że tak jak by myszka sama lub tez z powodów zakłóceń symuluje nieznaczny ruch raz na jakiś czas, da się to zaobserwować w trakcie oglądania filmów gdy kursor pojawia się raz na jakiś czas.

14.3.2016

Wygodna solidna mysz.Posiada dodatkowe przyciski, wskaźnik naładowania baterii i bardzo przydatną funkcję z tym hamulcem od kółka. Bateria już trzyma dość długo i nie wskazuje nic na to, że szybko się rozładuje.Dodatkowym atutem jest technologia Unifying.Mogę pod jeden odbiornik podłączyć kilka urządzeń naraz.Jedynym minusem jest źle umiejscowiony czujnik laserowy. Do poruszania się nową myszką trzeba się przyzwyczaić.Jestem mega zadowolony z zakupu.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności