logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie ZESTAW Z RASPBERRY PI 4B WIFI 4GB RAM + AKCESORIA 9340042829. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu ZESTAW Z RASPBERRY PI 4B WIFI 4GB RAM + AKCESORIA 9340042829.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu ZESTAW Z RASPBERRY PI 4B WIFI 4GB RAM + AKCESORIA 9340042829 liczba opinii klientów wynosi 286, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.7.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 286, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

1.10.2021

Do programowania OK, do rozbudowy kozak. Komputera osobistego nie zastąpi, odtwarzanie filmów to tragedia, instalowałem kilka przeglądarek najlepiej działa standardowa czyli Chromium, chodzi najlepiej. Do pełni szczęścia brakuję synchronizacji, po wpisaniu konta Google zaraz jest zapominane. Krótko mówiąc synchronizacja nie działa, P. S. downgrade także nie pomaga. Wszystkie podstawowe aplikacje zainstalowane na starcie, wiele przydatnych paneli w barze, pakiet LibreOffice,spora liczba programów do programowania (mam na myśli pełną wersję, nie wiem jak jest w innych). Podsumowując za nie wielkie pieniądzę otrzymasz sprzęt dla geek'a, hobbysty, linux'iarza, ale raczej nie dla przeciętnego zjadacza chleba.
jeszcze

25.1.2021

Póki co rewelacja! Moje pierwsze raspberry. Instalacja systemu prosta. Na pokładzie systemu jest przeglądarka, VLC, LibreOffice i inne. Można oczywiście doinstalować programy. Można zdalnie sterować za pomocą smartfona bądź innego PC. Spoko do pracy biurowej, oglądania filmów, słuchania muzyki, oglądania YouTube, lub/i jako serwer FTP/apache. Małe zużycie prądu, małe gabaryty. Szybko wczytuję system (około 30s od podpięcia do prądu).Jestem bardzo zadowolony ze sprzętu. Ciekawe jakie jeszcze możliwości w nim drzemią.:-)
jeszcze

11.3.2020

Dopóki go nie miałem, nie wiedziałem że go potrzebuję. Teraz przejął zadanie zarządzania inteligentnym domem od Mi Home który wykonywał skrypty w chmurze z losowym skutkiem (serwery w Chinach czasami zrywały połączenie), teraz mi home gateway zbiera tylko sygnały z czujników zigbee, a raspberry wykonuje resztę pracy. Ponadto działa na nim serwer druku i skanowania, a w przyszłości zostanie rozbudowany o system alarmowy. Gorąco polecam!

15.2.2020

Jak to Pi. Bogaty zestaw interfejsów, ta wersja jest bardzo szybka (testowane z Kodi). Niestety, bardzo się grzeje nawet z radiatorkami, co przy braku aktywnej wentylacji (moim zdaniem wentylator to nieporozumienie w przypadku Pi) może spowodować obniżenie wydajności. Cena w najwyższej wersji nie jest już tak bardzo atrakcyjna. Polecam tę wersję, jeśli wydajność jest kluczowa (np. multimedia). W innych przypadku sugeruję model 3.

14.10.2021

Dobrej jakości obudowa - niestety dołączony kabel hdmi nie styka do końca kiedy PI jest w obudowie (brakuje dosłownie tyci tyci do kliku) i doprowadza do szału, bo cały czas się odłącza ;) Dobrej jakości zasilaczDobrej jakości kabel HDMIKarta pamięci markowa w komplecie - niestety po 5 minutach dostała temperatury i zmarła na amen ;) Groszowa sprawa i dość typowe ale jednak.Sam komputer super! brak uwag :)

21.5.2020

Urządzenie przewyższa całą konkurencję przede wszystkim 100% kompatybilnością ze standardem - czyli samym sobą :) Wsparcie producenta oraz ogromna społeczność użytkowników to także duży atut. Do pełni działania potrzebne jest jeszcze: zasilacz 5V 3A + kabel USB-USB typu C, kabel microHDMI-HDMI, obudowa z chłodzeniem, szybka karta SD najlepiej powyżej 8GB i klawiatura/joypad - w zależności od zastosowania.

2.3.2021

fajna zabawka.Wykorzystane na potrzeby NAS (z dysku przenośnego USB) + printserver + DLNA.wszystko jak na razie działa.do zabawy są piny GPIO - wyłącznik zasilania dało się prosto zrobić, myślę, że podepnę jeszcze kilka innych zabawek.z 4G na razie wykorzystuje 200-250MB RAM, więc na proste zabawki tańszy o 100zł 2GB by wystarczył.na razie dodatkowego chłodzenia nie potrzebuje.

12.4.2020

Pierwszego dnia rozwaliłem sobie kabel mikro-hdmi - metal z gniazdka zmasakrował plastik wtyczki (kabel do wyrzucenia), więc dla wszystkich kupujących, jeśli wtyczka nie chce łatwo wejść to sprawdźcie czy gniazdko nie ma za ciasno blaszek ... albo spróbować włożyć kabel pod innym kątem ...Jeszcze mu trochę mocy (dla pracy jako desktop) brakuje, ale jestem pod wrażeniem :)

30.7.2021

Jako posiadacz RPi1, RPi2 oraz RPi3 - muszę przyznać że komputerek w wydaniu 4 grzeje się najmocniej, ale po zastosowaniu zwykłej aluminiowej pełnej obudowy za 55 złotych - osiąga temperatury zbliżone jak RPi3 z tylko samymi radiatorami naklejonymi ( przy stresie - kodi / tvheadend - 48-51'C)Przydałaby się wersja bez BT i WiFi - za nieco mniejsze pieniądze

19.4.2020

Super-fajne urządzenie. Odkrycie ostatniego 10-lecia.Używając go czuję się jak bym odkrywał koło ;-)Po prostu rewelacja.Ma swoje bolączki (przegrzewa się) ale używając odpowiedniej obudowy można sobie z tym łatwo poradzić.Jest bez dwóch zdań warta swojej ceny i użytkując Malinkę można się dużo nauczyć (niewielkim kosztem) ...
Warunki usługiPolityka prywatności