logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Adata HDD HD650 Durable Lite 1TB (Ahd6501Tu3Cbk). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Adata HDD HD650 Durable Lite 1TB (Ahd6501Tu3Cbk).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Adata HDD HD650 Durable Lite 1TB (Ahd6501Tu3Cbk) liczba opinii klientów wynosi 95, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 4, a średnia ocena to 4.7.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 26, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 39, a średni wynik to 4.4. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediaexpert liczba opinii klientów wynosi 9, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie X-kom liczba opinii klientów wynosi 21, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

26.7.2017

Kupiony pół roku temu, dokładnie pod koniec grudnia 2016. Cichy, szybki, dobrze zabezpieczony (solidna obudowa), nie grzeje się, nie wpada w wibracje, nic nie stuka.Na pokładzie - znaczy się: w obudowie - znalazł się cieszący się znakomitymi opiniami dysk ST1000LM035 od Seagate, o rzeczywistej pojemności 931 GB, 5400 rpm (czyli standardowo), za to o buforze aż 128 MB (wypas!).Widzę, patrząc po opiniach oraz teście zewnętrznych dysków na PurePC z lutego 2016,że we wcześniej produkowanych seriach HD650 znajdował się zazwyczaj dysk Toshiba o dużo mniejszym buforze (jedynie 8 MB), co musiało mieć negatywny wpływ na osiągi.Jedyna wada: krótki (30 cm) przewód, przydałby się 50 cm.
jeszcze

25.8.2016

Wyglądem sprawia wrażenie solidnego. Nie posiada zbędnych fajerwerków i krzyczących dodatków. Dodatkowa otulina z gumy zdaje się potwierdzać pierwsze wrażenie. Jest cichy i tylko czuć delikatne ale nie wkurzające buczenie/drgania. Gumowe nóżki zapobiegają lataniu po całym biurku i pewnie trzymają dysk w miejscu. Jego wytrzymałości na razie nie sprawdzałem i mam nadzieję, że nie będę musiał, ale raczej nie wygląda na takiego co trzeba się z nim obchodzić jak z jajkiem.Moje oczekiwania spełnił w 100%.Polecam!
jeszcze

11.6.2019

Prędkość zapisu oraz dczytu na poziomie 150-160 MB/s. Ale są też wady. Za krótki kabel USB, mogli dać odrobinę dłuższy aby móc podłączyć je z tyłu obudowy PC. Kolejna to dysk domyślnie sformatowany FAT32!! Trzeba samemu ponownie sformatować dysk i ustawić na NTFS, bo tylko w tym formacie pozwala trzymać pliki ważące powyżej 4 GB. Pracuje bez opcji "Włącz buforowanie zapisu na urządzeniu" wtedy mamy 3xkrotnie mniejszą prędkość! Nie każdy to potrafi włączyć ani tym bardziej je znaleźć tą opcje.

15.2.2019

Nie będę bać się zabierać go w podróż, bo dysk ma małe gabaryty, dzięki czemu jest bardzo mobilny i do tego obudowa z gumy wygląda bardzo porządnie i solidnie. Pracuje cicho, kabel USB dosyć krótki, ale przynajmniej nic się nie plącze bez potrzeby przy komputerze. Wizualnie bardzo fajnie. Rzeczywista pojemność oczywiście 931MB. Bez problemu z instalacją oprogramowania. Przystępna cena za porządne miejsce na dane. Bardzo polecam!

7.3.2017

Kupiłam 1,5 roku temu i spisuje się świetnie. Prędkość odczytu danych w standardzie USB 3.0. Fajny design z silikonową nakładką - jest antypoślizgowa i ma szansę amortyzować drobne wstrząsy i upadki z niewielkiej wysokości. Nieco luźne gniazdo USB (na razie nie ma problemów ze stykami). Trzyletnia gwarancja producenta.

18.2.2017

Na USB 3.0 odczucie prędkości jest satysfakcjonujące (zapisu też). Na USB 2.0 czasem wydobywają się z niego jakieś rytmiczne stuki (?? ale działa ??). W środku siedzi dysk od Toshiby; takie stuki już znane mi były właśnie z dysku marki Toshiba (tamten jednak strasznie zawodził).Do gumy-silikonu klei się kurz.

17.5.2020

Produkt zgodny z opisem. Całość faktycznie w porządku, choć guma dookoła mogłaby nieco ciaśniej okalać obudowę. Kabel również jest jednak nieco za krótki. Może w sam raz, gdy dysk kładzie się przy laptopie czy na obudowie komputera, gdzie ktoś ma gniazda u góry. Mnie jednak brakuje jeszcze z 5cm.

13.1.2019

Dysk HD650 spoko, ADATA robi swoje, podpinam działa :) pierwszy tydzień użytkowania. - mały minus to to, że ogumowana część obudowy klej do siebie każdy kurz, ale za to chroni- predkość, jejciu nie mam do czego porównać i czym testować - 289pln 2TB uważam za super zakup polecam

29.1.2016

Dość szybki dysk pod usb 3.0. Sporą zaletą jest obudowa chroniąca przed przypadkowym upadkiem. Duży plus za dołączone oprogramowanie do szyfrowania danych oraz do stworzenia dysku startowego - akurat przydalo sie kiedy kumplowi wysypał sie Windows i trzeba było ratować dane.

9.12.2014

Przede wszystkim zaskakująco dobre osiągi: powyżej 110mb/s (zarówno odczyt jak i zapis) -dotyczy USB 3.0. Bardzo ładny wygląd ale... dość mocne jak na taki dysk wibracje. Kiedy położymy go na biurku potrafi irytująco buczeć cały blat.
Warunki usługiPolityka prywatności