logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Asus BT400. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Asus BT400.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Asus BT400 liczba opinii klientów wynosi 699, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 7, a średnia ocena to 4.5.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 262, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 67, a średni wynik to 4.2. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Komputronik liczba opinii klientów wynosi 32, a średni wynik to 4.5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediaexpert liczba opinii klientów wynosi 79, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediamarkt liczba opinii klientów wynosi 20, a średni wynik to 3.9. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 126, a średni wynik to 4.5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie X-kom liczba opinii klientów wynosi 113, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

16.1.2021

Zakupiłem adapter do klawiatury z BT 5.0 i słuchawek AirPods. Działa wspaniale i bez opóźnień tylko przy warunku bezpośredniej widoczności. Na początku zainstalowałem go w gniazdo z tyłu obudowy komputera i strasznie się zacinało. Podłączyłem z przodu - zadziałało, później dla estetyki przeniosłem do USB hubu. Na początku nie myślałem nad parowaniem ze słuchawkami, ale kiedyś już wpadałem na taki pomysł, ale to wtedy był BT 2.0 więc coś tam nie szło za dobrze. Z tym adapterem łączę się z AirPods i jest świetne przesyłanie muzyki czy YouTube’a a więc mniej okablowania i więcej wolności ruchów co mnie mega satysfakcjonuję.<br>Instalowanie drivera ze strony producenta było łatwe i niewidoczne.Sterować połączeniami w Win 10 można z zakładki standardowej, ja bym wolał jakieś dodatkowe oprogramowanie, bo z Windowsa jest jakieś mało funkcyjne.<br>Co do jakości sygnału to 6/10 bo w tak małej obudowie adaptera nie ma miejsca dla dobrej anteny (na ile te anteny w ogóle są w BT adapterach), a więc już przez jedną ścianę sygnał czasami się zacina, ale z metalową blachą obudowy PC klawiatura zaczyna szaleć i widnieje się opóźnienie w pisaniu, gdyż w bezpośredniej widoczności urządzeń (na ile mi pozwala mieszkanie) łącze pozostaje stabilnym.<br>Co ja myślę o przemieszczaniu się: jak pracuje się przy kompie, to się pracuje a nie imprezuje, po kawę do kuchni można skoczyć, ale podróżować to nie bardzo. Klawa+słuchawki pociągnie, więc polecam. Trzy urządzenia też trzyma (telefon) jak ktoś ma myszkę to 3 na raz będą działać. Zabrałem 1 gwiazdkę za blachę PC (mała antena wewnętrzna adaptera).
jeszcze

Bluetooth używam na 2 komputerach i często go przekładam. Dlatego wkładam go do USB z przodu obudowy desktopa. Zasięg w mieszkaniu OK, sygnał nie zrywa, mimo że przechodzi przez ścianę żelbetonową. Sam instaluje się pod Win 10 Pro wer. 1803 kompilacja 17134.407. Używam go tylko do słuchawek SONY MDR-XB50BS. Mój egzemplarz, nie wiem czy tak jest z każdym, bardzo i to bardzo ciężko wchodzi do gniazda USB. Dlatego też chcąc chronić gniazdo USB w komputerze dokupiłem sobie mały adapter z gniazdem USB, w który włożyłem na stałe ten Bluetooth. Cena jest bardzo dobra, ale trzeba pamiętać, że w Komputroniku cena w internecie jest niższa niż w rzeczywistości bezpośrednio w sklepie.Można wtedy dany produkt zamówić przez internet z odbiorem osobistym w sklepie i cena będzie taka jak w internecie. W tym przypadku cena w internecie na dzień 07.11.2018 wynosiła 42,90zł, zaś w sklepie stacjonarnym 48,90zł, różnica 6zł. Ogólnie jest OK, ale przy kupowaniu droższych rzeczy różnica ta będzie większa.
jeszcze

14.1.2022

Urządzenie działa poprawnie. Wprawdzie u mnie odległość między nadajnikiem a odbiornikiem jest niewielka (używam go w laptopie) i nie przekracza 1m, więc w codziennym użytkowaniu sprawuje się idealnie. Korzystając ze słuchawek (SONY WH-1000XM3B) mogę swobodnie słuchać muzyki w całym pokoju a nawet z korytarza (ok. 5m od nadajnika za ścianką działową z cegły). Dopiero gdy nadajnik i odbiornik dzielą dwie nośne ściany żelbetowe i odległość ok. 5m, wówczas zaczynają się kłopoty z płynnym odtwarzaniem muzyki.Bez problemu w tym samym czasie odbiornik obsługuje jednocześnie myszkę oraz słuchawki (więcej urządzeń nie testowałem).Urządzenie jest małe, jednak na końcu posiada poszerzenie,które wprawdzie ułatwia jego wypięcie ale powoduje, że już większego pendrive nie można wpiąć w sąsiednie gniazdo (w moim przypadku minimalnie ale się nie mieści jeden z posiadanych). Jednak to na pewno też kwestia budowy pendrive, przewód USB można swobodnie wpiąć (zdjęcia).
jeszcze

19.12.2020

Bardzo dobry adapter bluetooth w rozsądnej cenie. Wszystko działa bez zarzutu. Po podłączeniu do komputera i zainstalowaniu sterowników z dołączonej płyty komputer od razu go widzi i można podłączyć do niego różne urządzenia poprzez bluetooth, np. telefon w celu przesłania plików lub słuchawki bezprzewodowe. Właśnie z tego ostatniego powodu podjąłem decyzję o zakupie adaptera - siostra nareszcie może podłączyć swoje ukochane słuchawki do laptopa, żeby brać udział w lekcjach zdalnych i słuchać ulubionej muzyki. Oprócz możliwości jakie nam daje sam adapter jest bardzo mały i niewiele wystaje poza obrys komputera / laptopa, co również było dla mnie ważne przy zakupie. Polecam wszystkim,którzy chcą dodać swojemu komputerowi dodatkową, bardzo przydatną i wszechstronną funkcjonalność!
jeszcze

10.2.2021

Łączy się bardzo szybko, działa be zarzutów. Idealny do podłączenia np. bezprzewodowych słuchawek do PC. Niestety zasięg to tragedia, nawet po prostej linii w odległości 5m już zaczyna przerywać (włożony od tyłu komputera PC stojącego na biurku). W momencie kiedy nawet przysłonimy ciałem urządzenie będąc 3m od kompa, zaczyna przerywać. Te same sprzęty podłączone do laptopa sięgają na drugi koniec mieszkania przez 3 ściany bez jakichkolwiek zakłóceń.Podsumowując: nadaje się bardzo dobrze, ale tylko do sprzętów będących bezpośrednio obok komputera.Jeśli chcemy odejść od odbiornika nawet kawałek, nie nada się.

Używam do słuchawek bezprzewodowych. Po podłączeniu adaptera z przodu obudowy PC zasięg bluetooth 3-5 metrów i za ścianą zanika. Jednak po podłączeniu poprzez przedłużacz USB z tyłu komputera i umieszczenie adaptera na wysokości około 1,5 m zasięg znacznie się poprawił, teraz jest w całym mieszkaniu bez względu na ściany, czasami przycina dźwięk na pół sekundy gdy jestem z dala od adaptera. Po dorobieniu anteny kolinearnej z miedzianego drutu o dł. ok 30cm zasięg jeszcze lepszy, nawet gdy podłączę adapter z przodu obudowy przy podłodze, mam dźwięk gdy wyjdę z mieszkania na korytarz.

31.10.2018

Urządzenie zdało egzamin.- nie było u mnie żadnych problemów z parowaniem jak i poprawnością działaniaOdbiornik wpięty do komputera PC i sparowany z kolumnami.- żadnych przerw w działaniu, zrywania itd.Jakość odtwarzanego dźwięku w przesyłaniu muzyki PC - kolumny na spory plus. Miałem do tej pory podpięty komputer za pomocą kabli cinch i powiem jedno, że był o wiele gorszy dźwięk jak teraz. Sterowniki pod Win10 zainstalowało z automatu. W temacie odległości działania nie wypowiadam się, bo wszystko mieści się w jednym pomieszczeniu.

10.2.2017

Szukałem długo dobrego adaptera i ten jest naprawdę rewelacyjny. W środku płyta CD z sterownikami WIDCOMMA. Paruje z urządzeniem od razu (w moim przypadku odbiornik bluetooth logitecha do głośników). Dźwięk nie przerywa, czysty, bez opóźnień. Jeśli ktoś szuka adaptera m.in. w tym celu to warto dać te 60 zł niż 15-20 zł mniej i mieć urządzenie bez dobrych sterów albo które raz działa poprawnie raz nie. Ponadto urządzenie nie wystaje w portu USB i jest całkiem solidnie wykonane. Testowane na Windows 7.

18.5.2020

Wbrew niektórym opiniom mój nadajnik okazał się mieć bardzo dobry zasięg - mieszkanie 60m2. Zero problemów, działa bezpośrednio po wyjęciu z opakowania i włożeniu go do portu USB - nie ma potrzeby instalowania dodatkowych sterowników. Bezproblemowe i szybkie parowanie urządzeń. Jestem bardzo zadowolony. Duży + także dla x-kom, który zaproponował mi ten nadajnik zamiast tego, który wybrałem i opłaciłem pierwotnie, a którego nie było na stanie bez dodatkowej opłaty (wybrany przeze mnie był tańszy)

23.1.2015

Dostałem powyższy adapter w zamian za niespełniający moich oczekiwań produkt Gembirda - BTDMINI4.Asus jest dwukrotnie droższy, ale wart swojej ceny. Oparty jest o świetny chipset Broadcom, a dołączone oprogramowanie to sprawdzone sterowniki Widcomm. Wszystko po instalacji działa jak należy, łącznie z możliwością podłączenia kilku urządzeń naraz. Bezproblemowo można przesyłać muzykę w wysokiej jakości ze smarfona na stacjonarny PC, a na PC ustawić dostęp do internetu na telefon i laptop.

Produkt bardzo fajny i przydatny. Teraz swobodnie mogę przesyłać zdjęcia i muzykę z mojego fona do komputera i odwrotnie też. Aczkolwiek jeśli chodzi o instalację tego urządzenia to sterowniki są na windows xp, 7 i 8. Aktualnie pracuje na windowsie vista i na dołączonej płycie nie było sterowników do tego systemu. Więc znalazłem całe oprogramowanie ze sterownikami zainstalowałem je i bluetooth mi działa. Miałem troszkę komplikacji ale to dało się rozwiązać i jest ok.

6.1.2021

niezawodny dongle, trzeba przyznać że asus nadal trzyma poziom. Jest to mój drugi odbiornik bluetooth do kolejnego urządzenia. Każde słuchawki bezprzewodowe jakie posiadam łączą się w sekundę zaraz po włączeniiu bądź wyjęciu z etui, pad z xbox one również paruje i działa wyśmienicie na PC. Przerabiałem w międzyczasie inne chińskie wynalazki tj. ugreen, csr i musze przyznać że lepiej dopłacić niż użerać się ze sprzętem, który potrafi wyłącznie zszarpać nerwy.

15.5.2018

działa od razu po podłączeniu z pc z windows 10 nie trzeba instalować sterowników nie nadaje się tak jak każdy Bluetooth do podłączenia ze słuchawkami do kompa i grania i padanie przez nie , co do modułu BT polecam tylko do przesyłania plików pomiędzy telefonem a komputerem lub wykorzystaniem go jako połączenie internetowe po między telefonem a komputerem lub jako przesyłanie plików i tid itp po między dwoma komputerami mając dwa takie moduły BT ;) :)

15.2.2019

Nie wiem czy moi Przedmówcy mieli rację czy nie, ale po podłączeniu modułu do skrzynki pod biurkiem pad ewidentnie miał opóźnienia na sygnale. Po podłączeniu jednak do wejścia w monitorze (z tyłu) wszystko działa poprawnie. Nie stwierdziłem żadnych nieprawidłowości. System poprawnie wykrył moduł, który szybko łączy się z urządzeniami. Nie instalowałem sterowników z płyty, tylko ze strony producenta.Osobiście polecam gdyż jest zgrabny i robi swoje!

5.7.2020

Testowałem adapter wraz z kontrolerem PS4 Dualshock 4 v2 na PC przy użyciu Steam big picture grając w Team Fortress 2, Adapter działa wyśmienicie nie ma problemów z opóźnieniem, sterownik instaluje się sam, a sam adapter jest zgodny z opisem, osoby które mają z nim problem jest to raczej spowodowane zakłóceniami z zewnątrz Naprawdę polecam zaopatrzyć się w markowy adapter znanej firmy niż szukać tanich alternatyw które nie działają zbytnio dobrze

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności