logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Głośniki Microlab Solo6C (SOLO6C). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Głośniki Microlab Solo6C (SOLO6C).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Głośniki Microlab Solo6C (SOLO6C) liczba opinii klientów wynosi 40, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.2.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 40, a średni wynik to 4.2. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

4.3.2011

Zaczynając od jakości dźwięku to trzeba przyznać że w tej cenie można wiele szukać ale sądzę że jest to lepsza pozycja w okolicy 350 zł, oczywiście jeżeli mówimy o głośnikach do PC. Nie czarujmy się kupując te głośniki nikt nie oczekuje dudniącego basu, i takie też są. Bas jest bardzo miękki a reszta zakresów bardzo fajnie zestrojona. Jak ktoś słucha Klasyki, Rocka, i muzyki która nie "młóci" basem, to powinien być zadowolony.Są duże i to w dużym sprawia że wyglądają solidnie. Ale jak się człowiek przyglądnie,to logo firmy jest lekko przekrzywione i takie tam kosmetyczne niedociągnięcia, osobiście nie mające wielkiego wpływu na ocenę całości.Kolejna sprawa to kable. Tutaj warto je wymienić, choć i tak polepszyła się ich jakość, bo pamiętam jak widziałem 7C kilka lat temu to była naprawdę lipa a nie kable.A teraz kontrowersyjna sprawa czy pilot i ogólna ergonomia całości. Niestety jak zostało przytoczone w jednej z recenzji pilot jest mało praktyczny. Podstawowe funkcje zachowano (regulacja głośności, niskich i wysokich tonów, oraz wyciszanie) Niestety nie pomyślano o choćby o standby, które by się przydało. Po włączeniu głośniki są wyciszone co również bywa frustrujące, gdy trzeba szukać pilota, albo przekręcić potencjometr z tyłu głośników. Są to szczegóły które wpływają na ogólną ocenę, bo jednak jak jest pilot to człowiek chciałby mieć możliwość wyłączenia /bądź uśpienia/ zestawu.Mimo nie najlepszej ergonomii głośniki warto polecić, dla ludzi którzy cenią przyzwoitą jakość dźwięku, bo do topowych HiFi to brakuje, ale też troszkę inny zamysł był producentów.Stosunek Ceny do Jakości jest moim zdaniem bardzo dobry. Możliwe że koszt produkcji jest sporo niższy niż cena w sklepie ale ze wszystkim tak jest.
jeszcze

1.9.2013

Świetne głośniki, choć swój prawdziwy potencjał pokazują dopiero po jakimś czasie. Pierwsze wrażenie po rozpakowaniu - ogromne kolumny. Niby czytałem w danych jakie są ich wymiary, ale jak postawiłem na biurku to i tak się zdziwiłem :PPrzy pierwszym odsłuchu rozczarowanie - zalew basu, sporo też wysokich tonów a średnich brakowało. Regulowałem pilocikiem ale i tak nie udało mi się uzyskać odpowiedniej barwy brzmienia. Rozczarowanie malało z czasem jak głośniki się wygrzewały,ale nawet gdzieś po 50 godzinach nie byłem w pełni zadowolony, chodziły mi po głowie myśli o ich sprzedaniu i kupieniu czegoś innego ale jakoś się powstrzymałem.Zadowolenie przyszło po jakichś 3 miesiącach gdy głośniki były już porządnie wygrzane, ponad 100 godzin grania na to potrzebowały, barwa zmieniła się - teraz wszystkich tonów jest tyle ile być powinno. Głośniki dobrze sprawdzają się przy słuchaniu muzyki, nie zamieniłbym je na inne :) Ale pazur pokazują dopiero w grach i filmach - czuję się jakbym tam był, eksplozje są porażające :DGłośniki prezentują się bardzo okazale a bezprzewodowy pilot to bardzo przydatna rzecz, jest czarny i podłużny, nie taki jak na zdjęciu. Jedyna wada pilota to bardzo głośny i wyraźny klik przy wciskaniu klawiszy głośności, za to klawisze od basów i sopranów są gumowe, miękkie i ciche - da się? Nie wiem dlaczego producent nie zrobił wszystkich klawiszy pilota gumowych, no ale trudno.Głośniki polecam każdemu z czystym sumieniem, pamiętajcie tylko, że one są na prawdę duże! Trzy razy zmierzcie czy się wam zmieszczą na biurku. Pamiętajcie też, że potrzebują ponad 100 godzin żeby się wygrzać (czyli tyle godzin muszą grać) i brzmieć jak należy, wcześniej dźwięk może rozczarowywać.
jeszcze

16.7.2010

Bardzo dobre głośniki do komputera w klasie cenowej do 500 PLN.Obudowa wykonana z dbałością, drewno i plastik dobrze spasowane, bardzo zwarta konstrukcja.Mały i śmieszny pilocik ale za to działający bez zarzutu.Głośniki czy to podpięte do telefonu Samsung Omnia czy do komputera generują piękny, szczegółowy, krystaliczny dzwięk z dużą ilością detalu w każdym paśmie. Bas miękki ale nie buczący-dobrze kontrolowany. Średnica lekko wycofana ale szczegółowa. Wysokie tony nie narzucające się ale wyrażne,lekko wysunięte do przodu. Po podpięciu do ampli kina Yamaha RX-V1000 nabierają dynamiki i grają rewelacyjnie!Ogólna jakość dzwięku bardzo zadowalająca na PC-daje namiastkę dobrego dzwięku z jakim mam do czynienia w salonie na porządnym wzmaku i podłogówkach. Polecam wszystkim melomanom i amatorom dobrego brzmienia.Jakość dzwięku po rozstawieniu na biurku w odległości ok. 150cm w pełni akceptowalna bez utraty detalu i podbicia basu.Szczerze mówiąc nie bardzo wiem skąd tyle negatywnych opinii na ich temat, gdyż sam będąc mocno osłuchanym z różnego rodzaju urządzeniami audio dostyrzegam tuitaj duży potencjał. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Pamiętajmy że to są głośniki za 400-450 PLN.
jeszcze

15.11.2011

Genialne głośniki!!!Szukając głośników do komputera ciężko jest znaleźć coś o dobrym brzmieniu. A te głośnik pomimo niskiej ceny dają ogromną przyjemność. Wcześniej posiadałem zestaw 5.1 Creativa Gigaworks Pro Gamer i choć zestaw miał ogromną moc i taki sam bas to jednak nie ma co go porównywać do Microlabów. Dźwięk jest czysty i bardzo miły dla ucha. Słucham generalnie muzyki rock i głośniki nie mają żadnych problemów z tego typu nutą. Sprawdzałem oczywiście na innych gatunkach i tak samo poezja.Części osób będzie pewnie brakowało sążnego basu bo niestety chałupa nie będzie się trząść. Jest to jednak bas który wpasowuje się wyśmienicie i można go odpowiednio podkręcić i uzyskać tym samy oczekiwany efekt. Jeśli chodzi o moc głośników to na pokój 10m2 są aż nadto wystarczające. Nawet przy wysokim poziomie głośności (max.) dźwięk jest dobry choć lepiej obniżyć poziom o trochę w dół i słuchać ich 100% jakości brzmienia.Jeśli chcesz mieć głośniki na których posłuchasz swoich ulubionych kawałków w dobrej jakości to nawet nie patrz na Logitechy czy Creativey bo są to głośniki niższej półki jakościowej. Alternatywą mogą być: Harman Kardon 2.1 Soundsticks II lub III i Bose®Companion®5 lub 3.
jeszcze

26.1.2013

Kupiłem głośniki solo 6c 2 dni temu i muszę coś dodać od siebie:Po pierwsze mierzyłem watomierzem i głośniki w stanie spoczynku (tj podłączone do prądu z włącznikiem w pozycji ON ale nie grające) pobierają około 30 wat (sporo)Po drugie moje solówki nie szumią na "postoju"po trzecie nic się nie resetuje odłączyłem wtyczkę od prądu i włączyłem ponownie zarówno ustawienia głośności jak i bas oraz wysokie nie resetują się!niestety po włączeniu trzeba przełączyć pilotem na PC orazwcisnąć przycisk -/+na głośność i dopiero zaczynają działać troszkę irytujące ale cóż...no i jeśli ktoś ma podłączone te głośniki do integry i rozstawione po bokach monitorajak to często widać na Youtubeto naprawdę szkoda pieniędzy lepiej kupić coś za 100 złmicrolaby muszą być rozstawione szeroko i daleko ( u mnie rozstaw ok 5 metrów)do tego potrzeba przyzwoitej karty dźwiękowej (chociażby asus xonar ds)no i wypada dokupić porządne okablowanie do podłączenia do komputera (jack na 2 x rca)oraz przewód do lewego głośnika gdyż te dołączone są dość tandetnetak uzbrojeni możemy wycisnąć 100% możliwości z naszych mikrolabów
jeszcze

21.9.2012

Głośniki grają pięknie, wszystkie tony mi się podobają, możemy regulować tony niskie i wysokie. Podłączamy 2 urządzenia - w moim przypadku gramofon i komputer - i możemy wygodnie słucha�� muzyki z dwóch źródeł na jednych głośnikach - tego właśnie od nich oczekiwałem. Microlaby prezentują się w pełnej krasie niestety dopiero po solidnym rozkręceniu głośności, co może być problemem dla mieszkańców bloków. To chyba zbyt duże głośniki, żeby brzmiały dobrze cicho.Wygląd mnie zadowala, piękna drewniana obudowa,ładny kształt głośników, dobre wykończenie i najważniejsze - nie świecą w nocy żadnymi lampeczkami.Jedynym minusem, za który daję czwórkę jest pilot, który psuje całe wrażenie. Do ciężkich, porządnych głośników w drewnianej obudowie jest dodany malutki, TANDETNY, plastikowy pilot, który waży chyba z 1 gram, nie czuć go w ogóle w ręce, klawisze wciskają się opornie i głośno klikają. Trzeba mieć ogromny tupet, albo być totalnie bezmyślnym, żeby do zepsuć tak dobrze zrobiony sprzęt niedopracowanym pilotem.
jeszcze

12.8.2014

Moje też nic nie szumią ani nie buczą, dźwięk powiem tak, jest na dobrym poziomie, soprany jak i bass ładnie chodzą, nawet jak po cichu słuchasz muzyki to słuchać ten bass tą głębie i to mi się podoba, co do mocy że to ma 2x 50 Wat RMS moim zdaniem nie ma tyle i co najlepsze znalazłem w instrukcji i pisze wyraźnie 30 Wat RMS głośnik basowy i 10 Wat RMS wysokotonowy. Więc wprowadzają ludzi w błąd. Co do jakości wykonania to nie mogę złego słowa powiedzieć, wszystko jest w porządku,no i jeszcze ten mały fajny pilocik dla mnie w sam raz, sprawuje się bardzo dobrze. Więc jak ktoś planuje kupić głośniki i ma tyle kasy to szczerze polecam, na pewno te głośniki grają lepiej o tych wieżyczek np. sony itp. Głośniki mam zaledwie 8 godz i jadę na zwykłej karcie dźwiękowej i jestem zadowolony z odsłuchu, a co dopiero będzie jak głośniki wygrzeją się i kupię nową kartę dźwiękową. Ocene jak na razie daje 4 zobaczymy po miesiącu jak będzie :)
jeszcze

6.12.2011

OSTRZEŻENIE!!!Chciałbym Was przestrzec przed zakupem Microlab-ów!! Ja sam po lekturze waszych wypowiedzi rok temu postanowiłem zakupić SOLO 5C. Tak jak się spodziewałem efekt odsłuchu rewelacja. Ale to było zbyt piękne bo po 11 miesiącach głośniki padły i tu zaczyna się problem. Oficjalnym importerem na Polskę jest firma spod Poznania Sunnyline i oni świadczą usługi gwarancyjne. A więc zwróciłem się do nich o pomoc w postaci naprawy gwarancyjnej i tu ZONK,wypieli się na mnie - głośniki nie mają gwarancji ponieważ kupiłem je na allegro ze sklepu internetowego a nie bezpośrednio od nich. Jeśli kupiłbym od nich gwarancja " CHYBA" jest ale ja kupiłem w sklepie, który kupuje od nich jako oficjalnego dystrybutora na Polskę a w tedy gwarancji nie ma. Fajnie cooo????? Tak więc uprzedzam was głośniki super ale bez gwarancji naprawy w razie reklamacji. Pozdrawiam i mam nadzieje że moja nauczka pomoże wam uniknąć problemów.
jeszcze

18.5.2009

Głośniki są super. Używam ich do filmów, muzyki i gier :) Niesamowicie dynamiczne i klarowny dźwięki. Głęboki bass. Nie jestem audiofilem więc nie opiszę dokładnie to co z niego się wydobywa, dla mnie wszystko jest na swoim miejscu- niczego nie braknie ani nic nadto. Głośniki są stosunkowo duże. Dobrze jest sobie zobaczyć wymiary przed kupnem. Volume max 60. Przy 30 jest naprawdę głośno a grają w pokoju 3x6m. Dostajemy estetyczny pilocik. Waży z 30g czyli tyle co nic :P. A na nim: Mute, Volume,input (przełączamu między PC/AUX), Bass(zakres 20stopni) , treble(zakres 20 stopni) Nie drażniący wyświetlacz wskazuje nam głośność :) Solidne wykończenie drewnianej obudowy. Żadna okleina. Jako, że potrzebuję gotówki mam je na sprzedaż (z gwarancją jeszcze) :) Przepraszam za chaotyczną opinię, pisałem ją na szybko :p Podumowując: cud, miód i orzeszki
jeszcze

16.4.2013

Głośniki bardzo dobrej jakości w porównaniu do ceny, na pewno w tym przedziale ciężko o lepsze głosniki.Głosniki muszą się rozegrać, po tygodniu słuchania powiem że jestem pod wielkim wrażeniem, bas dobry i sość wyrazisty, średnie tony i soprany też łądnie brzmią.Różnego typu bass testy na tych głośnikach tez dają rade jeśli kogoś by to interesowało :)Największą zaletą tych głosników jest czystość dzwięku.Zastanawiałem sie nad 2.1 i 2.0, nie żałuje że wybrałem microlab solo 6c,Jeżeli zastanawiecie sie nad micsolab solo6c i 7c,a mają być to głosniki ustawione na biurku od komputera to lepiej wybrać 6c( mają około 36cm wys. i 21cm szerokosci) natomiast 7c sa troche wyższe.Z czystym sumieniem mogę polećić te głosniki. Warto dać te około 500zł i miećdobrej jakości głosniki :)
jeszcze
Warunki usługiPolityka prywatności