logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Głośniki Microlab B77 (B77-WD). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Głośniki Microlab B77 (B77-WD).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Głośniki Microlab B77 (B77-WD) liczba opinii klientów wynosi 40, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 1, a średnia ocena to 4.3.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 40, a średni wynik to 4.3. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

12.1.2018

Audiofilem nie jestem ale lubię słuchać muzyki. Głośniki są podłączone pod komputer, karta dźwiękowa zintegrowana. Słucham muzyki, nieraz obejrzę jakiś film i pogram trochę w gry- do tego mi służą. Przesiadlem się z Creative- ow W systemie 2.1 ale nie pamiętam jakich dokładnie. Słucham głównie hip hopu więc w pierwszym momencie brakowało mi trochę basu. Jednak po jakimś czasie(a używam ich od roku czasu) ucho się przyzwyczailo i jest naprawdę dobrze. Dźwięk jest naprawdę czysty,bas niezbyt ,,soczysty" ale po odpowiednim ustawieniu basow i tonow wysokich jest super. Najlepsza jakość dźwięku na nich to w przedziale od 40-80 procent głośności, przy głośności na maksa trochę nieczysto ale kto tak słucha muzyki...Mały mankament i tylko jeden ale za to chyba wszystkie mocrolab b77 tak mają(czytałem kilka innych opini z tym samym problemem) to przy bardzo małej głośności działa tylko lewy głośnik a prawy wcale lub troszkę trzeszczy. Ale ogólnie w tej cenie rewelacja i nie zamienilbym ich już teraz na żadne inne. Wygląd ładny, wielkościowo raczej na średnie lub duże biurko, jakość wykonania bardzo dobra, są dość ciężkie i nie przesuwają się łatwo po blacie. Ps. Polecam infolinię firmy microlab gdzie udzielono mi niesamowicie kompetentnych i przydatnych informacji, które pomogły mi w wyborze głośników gdyż nie miałem możliwości zobaczenia lub odsłuchu przed zakupem. Pan z infolinii(niestety nie wiem jak się nazywał) to mistrz świata w swoim fachu.
jeszcze

2.12.2017

W kilku slowach : W porownaniu do SP-HF360B niebo a [ekhm..] ziemia .Ale po kolei :Na pierwszy tor wyjezdza niezly sopran wraz z umiarkowanym wagonem basu ,takze to na +tuz obok srednica, ktora chyba jest troche w tyle przez to jest tylko poprawna i niczym sie nie wyroznia .Jesli chodzi o scene : Jest dobra , poszczegolne instrumenty mozna odroznic , ale nie wszystkie bo czesc przykrywa smog i znikaja we mgle .Podejrzewam ze to wina przecietnej srednicy .Natomiast chcialbym troche powiedziec o wykonaniu ktore bardzo mi sie podoba .Producent ciekawie rozwiazal kwestie montazu kolumn - ktore mozna odkrecic ,takze jesli niepodoba ci sie srednica ,wystarczy odkrecic dolny glosnik i po problemie .Pokretlo regulacjii jest wg mnie designerskie ,zdecydowanie wystaje przed obudowe ,a jest nawet szpara miedzy nimi .Glosniki staly na plastikowych nozkach ktore mi sie nie podobaly. Dlatego dokupilem gumowe nozki i dzieki temu stoja stabilnie oraz zyskaly troche w brzmieniuPomijac pokretlo oraz nozki (czy moze kolce =[ )spasowanie elementow wyglada dobrze ,nie dostrzeglem wiekszych szpar , a dzieki fakturze przypominajacej skore ,kolumny prezentuja sie elegancko i oryginalnie .Podsumowujac : Jesli nie jestes wybrednym melomanem a glosniki komputerowe sluza ci glownie do rozrywki (muzyka,film,gry) , te kolumienki beda w zupelnosci wystarczajace .
jeszcze

8.12.2013

Z góry nadmieniam że nie jestem audiofilem ale muzyki słuchać lubię i miałem styczność z niezłym, albo chociaż przyzwoitym sprzętem. Co do tych głośników to mogę szczerze polecić. W tej cenie będzie ciężko kupić coś lepszego. Należy wziąć pod uwagę że to zaledwie dwie stówki (za tyle, to ja za każdym razem tankuje auto na stacji ;) ). Generalnie scena zaskakująco dobra, wyraźna. Sopran wyrazisty, czysty. Basy ... szału nie ma, ale jak na głośniki stojące od nas 1m powinno spokojnie zadowolić przeciętnego użytkownika komputera.Co do jakości wykonania, jestem pełen podziwu jak na tą cenę. Przynajmniej w moim przypadku wszystko spasowanie idealna, a imitacja skóry wygląda na prawdę fajnie. Jeśli chodzi o jakieś niepokojące odgłosy, to nie zauważyłem żadnego buczenia czy syczenia. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Generalnie za te "śmieszne" pieniądze to bardzo dobry wybór.
jeszcze

27.1.2014

Głośniki prezentują się świetnie, zarówno z maskownicami jak i bez, bardzo dobre wykonanie, dobrze spasowane materiały. Głośniki grają całkiem fajnie, chociaż muszę przyznać że trochę ustępują jeśli chodzi o jakość dźwięku Modecom shf56 (które to popsuły się po niespełna dwuletnim użytkowaniu), SHF56 miały lepsze soprany i lepiej brzmiący bass, b77 mają cieplejszą barwę dźwięku (porównanie do shf56 jest trochę nie fair z racji ceny, gdyż modecomy były o 100zł droższe zaraz po wyjściu,niemniej jest to zawsze jakiś punkt odniesienia).Microlaby b77 posiadają 2 wyjścia RCA to minijack , pozwalając na jednoczesne podłączenie dwóch źródeł dźwięku np. komputer i odtwarzacz mp3, trochę denerwującą rzeczą jest brak wejścia słuchawkowego, niemniej za myślę że za 200zł naprawdę warto.
jeszcze

14.8.2017

Całkiem przyzwoite kolumienki 2.0 do PC-eta. Soczyste brzmienie, dobra jakość dźwięku i wysoka słyszalność szczegółów nawet przy bardzo cichym słuchaniu muzyki - to główne zalety. Nad jakością dźwięku trudno się bardziej rozwodzić, wszak zależy też od ustawień korektora w odtwarzaczu i głównie od parametrów granicznych karty dźwiękowej w komputerze - u mnie standard bez wodotrysków, zintegrowana z płytą, a mimo to dźwięk z głośników mile mnie zaskoczył. Miłośników dudniących basów raczej nie zadowolą,ale dla moich upodobań muzycznych i do muzyki towarzyszącej pracy są jak ulał. Jedyny minus to trochę krótki kabel do połączenia lewego głośnika z bazą, mógłby być np. o pół metra dłuższy - mam szerokie biurko :-)
jeszcze

26.10.2019

Głośniki świetne . Piękna separacja dźwięku , bas super, nie męczący i nie dudniący . Świetne wysokie tony ,wszystko pięknie słychać ( przejścia , każde uderzenie w talerz perkusji itp.) . Na pełnej mocy nie wymiękają i dalej grają równo ( a potrafią dowalić) . Wszystkie creativy i logitechy 2.1 z subwooferem mogą się schować. Za cenę do 250 pln to jest jakiś kosmos. Wykonanie świetne. Minusy to oczywiście wyłącznik i regulacja bass/treble z tyłu prawego głośnika. Tak trudno tam trafić palcem ,że chyba 2 tyg.trwało żebym nauczył się wyłączać głośnik na automacie ;) ,ale to nieważne. Polecam w 100% . Zdziwicie się jak kupicie :D
jeszcze

14.2.2014

Wykonanie. Głośniki są ładnie wykonane. Drewno plus pseudoskóra. Wygląd klasyczny. Świetne spasowanie materiałów. Głośniczki są duże - nie będą pasowały do małego biurka. Maskownice są zdejmowane. Na plus wymieniam także wbudowany zasilacz. Z przodu obudowy jedynie pokrętło głośności. Wyłącznik sieciowy z tyłu obudowy (to na minus). Z tyłu także regulatory bass i trieble. Brak wejścia na słuchawki/mikrofon. Brzmienie bardzo dobre, przewyższające cenę. Ogólnie polecam.

29.4.2020

Produkt bardzo dobrze wykonany, dobre basy. Wrażenie odsłuchowe: łagodny, trochę blady dźwięk. W tej cenie jednak uważam, że warto kupić jako głośniki do komputera, mogą też pracować jako dodatkowe głośniki do zestawów wielogłośnikowych. Wadą jest brak wyłącznika zasilania z przodu.

19.10.2017

Fajne kolumienki. Wadą tego zestawu jest jeden do wyboru kolor! Nie którzy podawają w opisie, że są w kolorze brązowym, a ja im radze odwiedzić okulistę! Kolor to jasny orzech! Kupiłem z ciekawości, dobrze grają jak na ich rozmiar, ale pasują mi do stolika jak....

30.9.2017

Bardzo ładne wykonanie z materiału skóropodobnego i wystylizowanej na drewno płyty MDF. Od razu po podłączeniu czuć było bardzo dobrą jakość dźwięku. Myślę, że w tej cenie jest to zestaw 2.0 wart zakupienia. Sprzęt zdecydowanie do zastosowań domowych.
Warunki usługiPolityka prywatności