logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Dell Premier KM717 (580AFQE/F/L). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Dell Premier KM717 (580AFQE/F/L).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Dell Premier KM717 (580AFQE/F/L) liczba opinii klientów wynosi 133, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 4, a średnia ocena to 4.6.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 35, a średni wynik to 4.5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 23, a średni wynik to 4.8. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 62, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie X-kom liczba opinii klientów wynosi 13, a średni wynik to 4.2. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

16.1.2021

W firmie jak i w domu używam ten zestaw już od 3 lat i w sumie mamy takich cztery...Tym samym mogę już co-nie-co o tym zestawie napisać :)ZALETY:- wykonanie na naprawdę wysokim poziomie,- ergonomia klawiatury super (klawisze są minimalnie słyszalne - ale po 3 latach pisania słychać minimalną różnice miedzy najstarszą a najmłodszą klawiaturą w rodzinie),- 2 akumulatorki AAA wystarczają mi na 2 miesiące co dla mnie jest ok. (nie wierzę producentom co się chwalą 12-stoma miesiącami pracy...)- bardzo dobrze rozmieszczona dodatkowa klawiatura numeryczna.WADY (głównie mysz...) :- przy połączeniu bezprzewodowym 2.4 GHz od czasu do czasu mysz przestaje działać (to nie wina baterii)- trzeba ją zresetować i potem wszystko jest ok.-"klik" myszy po naciśnięciu jest wyraźnie słyszalny - wieczorem w ciszy jest to irytujące,- w jednym zestawie skroll myszy działa skokowo - jakaś wada rolki,- myszka (do której się już przyzwyczaiłem) powinna być trochę lepiej wykonana jak na taką cenę zestawu,- najstarszy mój model ma zaprogramowane świecenie się NA STAŁE małego punktowego znacznika na klawiszu włączonego CapsLock-a (gaśnie po jakimś czasie ale i automatycznie się zapala po naciśnięciu pierwszego klawisza) - dla mnie to coś co mega ułatwia pracę, NIESTETY każdy kolejny model pomimo, że CapsLock jest włączony to ten punkt po zgaśnięciu ponownie się nie zaświeca - efekt jest taki, że czasami zaczynam na nowej klawiaturze pisać dużymi literami choć tego nie chcę co jest lekko irytujące... (co ciekawe ten problem nie dotyczy światełka NumLock),- lewy ALT nie daje możliwości napisania polskiego znaku (pewnie to można gdzieś przeprogramować,- po 3 latach dwa klawisze w pierwszej klawiaturze zaczynają mieć tendencję do wyskoczenia i źle siedzą w "gnieździe" - z drugiej strony jak używasz to zużywasz :)PODSUMOWANIE:Kolejne zestawy kupiłem tylko i wyłącznie ze względu na klawiaturę - jak dla mnie bezbłędna i prawie idealna - nie można jej kupić jako samą klawiaturę więc kupiłem zestawy. Mysz kwestia przyzwyczajenie - lecz jest to element jak dla mnie do znaczącego poprawienia w kolejnym, nowszym modelu.Czekam z niecierpliwością na pojawienie się godnego następcy tego Dell-owego zestawu, który powinien mieć (:- regulowane podświetlanie klawiatury,- zamiast baterii 2 niezależne akumulatorki (jeden do klawiatury drugi do podświetlenia),- lepszą jakościowo mysz,- oraz absolutnie nic nie zmieniony układ klawiatury ;)
jeszcze

21.6.2021

Gwiazdek sześć a może nawet jedna. Jako manager od analityki danych, klawiatury używam od 2 lat po 10 godzin na dobę. Wnioski: doskonały skok klawiszy i jakość wykonania. Łączność z załączonym odbiornikiem doskonała, łączność BT z iPadem bardzo dobra. Baterie trzymają miesiącami! Proszę zauważyć, że łączność BT z laptopa czasami podlega interferencjom z innymi sygnałami (u mnie szwankuje na zmianę BT i WiFi) - więc lepiej sobie darować. Mysz można od razu skierować do punktu odbioru elektrośmieci - precyzja mierna, za lekka i kiepski ślizg. A teraz najważniejsze! Szanowni Państwo, jeżeli Wy, albo wasze dzieci, planujecie dużo używać klawiatury w pracy lub rozrywce - zastanówcie się nad klawiaturą ergonomiczną czyli tą pokrzywioną.U mnie dekada stukania w biurach skończyła się wizytą u ortopedy, USG i rehabilitacją. Zapewniam, że dużo taniej wychodzi zakup solidnej klawiatury ergonomicznej. Nowe pokolenia będą spędzać długie lata przed komputerem, lepiej wprowadzać ergonomię od początku, niż się później leczyć. Choć klawiatura jest świetna będę musiał ją sprzedać, bo moje nadgarstki już nie są świetne.
jeszcze

24.8.2017

największą bolączką zestawu jest nieszczęsny Dell Universal Receiver, który jest domyślną metodą połączenia zestawu z komputerem. Zasięg jest minimalny, zaś dokładność często kuleje, nie łączy. Metoda domyślnego połączenia odczuwalna jest szczególnie w przypadku myszy, którą trzebaby za każdym razem przeklikiwać w źródle. Bluetooth wydaje się mniej zawodny, z pewnością jeśli chodzi o zasięg ale też dokładność, ale zniechęca potrzeba każdorazowej zmiany źródła w myszy. Co do dell receiver: można trafić naprawdę źle, przypadki opisane w internecie, szczególnie jeśli chodzi o performance myszy. Ja ze swojego zestawu jestem względnie zadowolony, rzadko przerywa, idzie się przyzwyczaić,dla myszy trzeba wykazać dużo cierpliwości.Na forach producenta można odnieść wrażenie, że producent zna problem, ale póki co nie ma planów by go rozwiązać. Kwestia leży w sofcie i samej skuteczności połączenia 2,4GHz. może kiedyś przyjcie patch.Mi wszystko rekompensuje wygląd, pięknie to wygląda. Dużą wygodą jest przełączanie urządzeń. Szkoda, że produkt nazwany premium, za tyle siana, ma tak błachy problem z usb
jeszcze

3.4.2021

Ogólnie klawiatura bardzo ładna, Mój Mac wreszcie wygląda jak powinien, a dzięki obsłudze trzech urządzeń działa też w moim drugim PC i z telewizorem bez problemów. Co do myszki, u mnie działa bardzo dobrze, co prawda zrobili trochę głośniejsze zrobili kliki myszki niż klawiszy i to troszeczkę drażni, ale nic wielkiego. Taki mały TIP, jak komuś myszka przeskakuje - mimo, że niby działa na każdej powierzchni, mam 3 rodzaje podkładek i na każdej działa inaczej - najlepiej okazała się działać na gołym biurku - trzeba sprawdzić, Trzeba też pamiętać, że dongla 2,4 Ghz zagłusza USB 3.0 (problem zakłócania WiFi i innych urządzeń radiowych przez USB 3.0 jest opisany przez Intela) - więc jeżeli blisko mamy dysk USB,albo szybki czytnik kart - mysz zacznie przerywać i straci zasięg na #1 ustawieniu. Jeżeli miałbym się już do czegoś przyczepić, to w grach jest mały problem z naciskaniem wielu przycisków na raz, ale bez tragedii - 4-5 klawiszy da się wcisnąć, nie jest to pełny Anti-Ghosting, ale to nie klawiatura dla graczy więc nie ma tragedii, pograć się da.
jeszcze

13.9.2021

Zanim zakupiłem ten zestaw, przeczytałem przeróżne opinie twierdzące, że klawiatura jest super, ale mysz beznadziejna, itp.Osobiście przeskoczyłem się z zestawu Logitech MK220 i muszę stwierdzić, że całokształt jest zwyczajnie niesamowity.Klawiatura ma bardzo elegancki design, wygodne klawisze, które bardzo przyjemnie stukają przy standardowym użytkowaniu (ktoś mógłby stwierdzić, że hałasują, ale moim zdaniem to przesada).Myszka mimo nietypowego kształtu jest bardzo wygodna i precyzyjna. Największą zaletą jest połączenie przez BT. Fakt faktem, po kilku minutach braku użytkowania jest minimalny zastój, ale jest to podyktowane trybem oszczędzania energii.Dodatkowo zestaw nie zajmuje zbyt dużo miejsca (co jest zaletą dla minimalistycznych biurek).Polecam gorąco zarówno do zastosowań biznesowych, jak i do codziennego grania.
jeszcze

13.10.2020

Klawiaturę kupowałem w ciemno, sugerując się opiniami. Sam po tygodniu oceniam ją 4/5. Skok klawiszy jest niewielki, a ich wyraźne rozdzielenie pomaga w szybszym odnajdywaniu i pisaniu. Parowanie przez bluetooth z laptopem z win10 bez najmniejszego problemu. KM 717 nie przechodzi samoczynnie w stan czuwania, nie ma też przez to opóźnień co np. w moim przypadku skreśliło klawiaturę Microsoft Surface Keyboard (takie znalazłem opinie). To co mnie zaczęło irytować to "trzeszczenie"klawiatury - jej dolnej części, przy wciskaniu spacji i innych przycisków z dolnej linii. Zaznaczam, że nie walę w klawisze jak w maszynę do pisania. Udało się zaradzić przez włożenie podkładki takiej jak pod mysz.Teraz jest dość cicho.Mysz jest dla mnie nieergonomiczna i kompletnie nie pasuje. Ubolewam, że nie da się kupić taniej samej klawiatury.
jeszcze

13.11.2020

Zestaw godny polecenia. Uzywam w pracy na co dzien i dziala bez najmniejszych problemow. Baterie trzymają 3-6 mscy w zaleznosci chyba jakie baterie się zainstaluje. Generalnie jak narazie wymienialem 3 razy od majac klawiature i mysz od prawie roku. Swietna ergonomia klawiatury. Jezeli chodzi o myszke to trzeba sie przestawic, bo przez design i przesuniety laser na poczatek myszki (a nie tak jak w wiekszości laser na srodku) trzeba od nowa nauczyc sie manewrowac. Jezeli chodzi o zasieg to auwazylem ze jak poloze telefon niedaleko nadajnika to pojawiaja sie zaklocenia. Uzywam jej do laptopa tez DELLa w odkeglosci niecale pol metra i nic nie zrywa.Ogolnie bardzo polecam!

4.10.2020

Długo szukałem odpowiedniej klawiatury, która podobna byłaby do Apple Magic Keyboard, ale pracującej z PC. Rozważałem Microsoft Surface Keyboard, Microsoft Designer Desktop, zupełnie przypadkiem natknąłem się na Dell KM717, która w przeciwieństwie do kw/w klawiatur MS ma tradycyjny układ klawiszy i pracuje bez problemu z innymi systemami niż Windows. Sporo pisze się o tym, że mysz niestandardowa, cóż, mi bardzo ona zapasowała, dobrze leży w ręce, jest dokładna, klawisze dobrze wyczuwalne, choć akurat prawy klawisz pod mały palec (funkcja Forward) pracuje z dość dużym oporem i nie umiem go pewnie nacisnąć. Szczerze polecam ten zestaw, klawiatura pracuje bardzo dobrze.

22.5.2019

To oczywiście moja subiektywna ocena i nie każdy może się z nią zgadzać:Po dellu spodziewałem się lepszego wykończenia.Jeśli chodzi o mysz, to chyba nie projektowano jej na trzeźwo, ale zakupiłem zestaw dla klawiatury, nie dla myszy...Opinie w sieci są nieco na wyrost jeśli chodzi o zachwalanie jakości. Moja mechaniczna klawiatura z Chin jest lepiej wykonana, ale jeśli postawimy ją na biurku ładnie się prezentuje oraz wygodni i szybko się na niej pisze.Kąt nachylenia jest dla mnie za duży, ale podłożyłem pod nią podkładkę od innych klawiatur della i jest rewelacyjnie.Polecam wydrukować, albo zakupić sobie jakieś podpórki i wtedy użyć podkładki pod nadgarstki.

1.2.2021

Klawiatura jest rewelacyjna! To drugi taki produkt, który nabywam właśnie z tego powodu, że jestem w 100% procentach usatysfakcjonowany! Jednej używam przez 8 godzin w pracy, drugą wziąłem sobie do domu. REWELACJA! Obawiałem się nieco myszki bo o ile klawiaturę wszyscy chwalą to z myszką jest już gorzej. I tu jestem trochę zaskoczony ponieważ ja (na szczęście) nie mam z nią zupełnie żadnych problemów. Tak klawiatura jak i myszka łączą się z komputerem płynnie i bez żadnych zastrzeżeń. Owszem, do myszki trzeba się przyzwyczaić ponieważ dość osobliwie mieści się w dłoni. Za to klawiatura! Prima sort! Miękka i doskonale responsywna. Zdecydowanie polecam!

31.1.2021

Klawiatura jest świetna, myszka to jakieś nieporozumienie (tak jak opisują inne recenzje). Kupowałem dla klawiatury, więc daję 4 gwiazdki. Od czasu do czasu zdarzały się problemy z wybudzaniem urządzeń podłączonych przez BT do laptopa z Windows 10 - klawiatura i myszka nie działały przez kilkanaście sekund po dłuższym czasie bezczynności, po czym wszystkie "zaległe" wciśnięcia klawiszy były przesyłane w ciągu jednej chwili. Myszka czasem przechodziła w trakcie pracy w tryb "zacinania się" - kursor przeskakiwał co kilkanaście pikseli zamiast poruszać się płynnie - pomagał restart myszki. Połączenie przez dołączony transmiter USB - bez zarzutu.

13.3.2020

Znakomity produkt. Dobrze wygląda na biurku, ma małe rozmiary. Znakomicie się na niej pisze a zależało mi na tym bo miałem już dobrą klawiaturę Logitech UltraX. Co ważne, posiada przyciski do sterowania mediami. Do pisania łatwo się przyzwyczaić ale po miesiącu nadal robię więcej błędów niż na poprzedniej. Musiałem też wymienić pierwszy egzemplarz - jeden z przycisków był źle osadzony. Wymieniona klawiatura jest już ok. Ważna sprawa - klawiatury można używać do komputera po usb a myszkę do laptopa lub tabletu po bluetooth. Nie jest ona jednak zbyt precyzyjna.

16.1.2020

Kupiłem ten zestaw głównie dla klawiatury, która nie jest niestety sprzedawana oddzielnie. Uważam, że to lepsza klawiatura od droższej Surface Keyboard, której też używam, ponieważ w przeciwieństwie do niej:- ma funkcję Fn Lock- ma możliwość łączenia się z wieloma urządzeniami- łączenie z urządzeniem jest błyskawiczne i bezproblemowe- (subiektywnie) ma trochę lepiej rozmieszczone klawisze multimedialneMysz jest "OK" do prostych zadań, traktować ją należy jako gratis do dobrej klawiatury.

26.3.2018

Jestem bardzo zadowolony z zakupu, szukałem klawiatury o tradycyjnym rozkładzie, ale z klawiszami dźwięku. Ma dobrze wyczuwalny, nie za głęboki skok, przez co jest szybka. Górny panel z tworzywa- solidny i sztywny. Parowanie bluetooth bez problemów (Win7/Win10), opóźnienia niewyczuwalne. Na co dzień korzystam z komputera domowego i służbowego, przełączając się między opcjami Bluetooth 2/3. Mysz wygodna i dokładna, posiada przydatny przycisk "cofnij". Polecam.

4.11.2020

Świetna kompaktowa klawiatura. Przy połączeniu Bluetooth nie ma opóźnień, a sam komfort pisania na niej jest jak dla mnie wzorowy. Klik jest mocno zbliżony do klawiatury w laptopie serii MSI GE75.Dla mnie duży plus to wygodne przełączanie źródła na czym chcemy pisać (TV, PC, smartfon) i rozmieszczenie klawiszy multimedialnych które nie kłócą się z F1-12.Zastanawiałem się pomiędzy tą klawiaturą a Logitech Mx Keys i zostaję przy Dell.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności