logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Philips Azur Elite GC5036/20. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Philips Azur Elite GC5036/20.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Philips Azur Elite GC5036/20 liczba opinii klientów wynosi 249, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 3, a średnia ocena to 4.7.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 3, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 32, a średni wynik to 4.4. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Euro liczba opinii klientów wynosi 214, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

10.5.2018

Żelazko prasuje bardzo dobrze. Radzi sobie z mocnymi zagnieceniami, delikatnymi materiałami, czy ubrankami dla dzieci. Rewelacyjną opcją jest to, że nie ma konieczności zmiany programów prasowania, czy wysokości temperatury - żelazko intuicyjnie dostosowuje się do prasowanego materiału. Jakość ślizgu spełnia moje oczekiwania. Dla mnie też ważną funkcja jest samoczyszczenie się i możliwość opróżnienia zebranego kamienia (można stosować wodę z kranu, nie trzeba używać destylowanej). I w końcu mogę wygodnie dla siebie ustawić deskę do prasowania, bo żelazko dzięki długiemu kablowi sięga tam, gdzie mi jest wygodnie:) (ale z rozsądkiem, pewnie będzie ok 2,3 m) To co mi nie przeszkadza,a może być kłopotliwe dla innych: - żelazko jest dość ciężkie (i bez wody i z wodą), - przy stosowaniu funkcji IQ/używaniu dodatkowej pary dość szybko opróżnia się pojemnik na wodę, - nagrzewanie żelazka trwa 2 minuty. Nie wypróbowałam jeszcze prasowania w pionie, dlatego nie wypowiadam się na ten temat, ale myślę, że taki mocny wyrzut pary nie powinien mieć problemu nawet z wyprasowaniem firan czy zasłon po ich zawieszeniu.
jeszcze

23.10.2019

Największy plus w prasowaniu to moc wraz z parą. Ja prasuję jedną stronę ubrań a prasują się dwie, jest to zależne od grubości materiału bo ze spodniami to nie za bardzo ale koszulki swetry ok. Biorąc pod uwagę wagę żelazka to i wada i zaleta bo: jak prasujesz na jedną stronę to ok ale jak na dwie to nadgarstek z czasem czuć a jestem mężczyzną. Z tym nadgarstkiem to jeszcze na dwa razy bo żelazko ma funkcję IQ, czyli jeśli przestajesz prasować i pozostawiasz je w bezruchu to przestaje wydawać parę ze stopki a ja mam kiepską deskę do prasowania i jak przesuwam po niej ubranie to się rusza tym samym para ze stopki leci w deskę bo żelazko myśli że prasuje.Należy sprawdzić na bardziej stabilnej desce czy to zadziała bo jeśli tak to problem nadgarstka może zniknąć. Podsumowując jestem zadowolony i polecam żelazka prasujące parą. A i ostatnia wado zaleta - żelazko tyle daje pary że z deski na podłogę kapie i muszę coś podłożyć ale wszystko rozprasuje, by to ograniczyć należy dobrze rozwiesić ubranie to zagniecenia będą mniejsze a tym można prasować na niższej wydajności.
jeszcze

17.10.2019

Mielismy bardzo wysokie oczekiwania, a akonczylo sie na wielkim rozczarowaniu. Zelazko poczatkowo spelnialo swoja funkcje, czyli prasowalo. Po bardzo krotkim czasie nie dalo sie doprasowac zagniecien na tkaninach typu bawelna, jeans. Mimo spedzonych kilkunastu minut nad jedna rzecza rezultat pozostal ten sam. Postanowilismy oddac na reklamacje. Wytlumaczylismy w opisie reklamacji jaki jest problem. Zelazko "dzialalo", jednakze nie spelnialo swojej podstawowej juz funkcji. Odpowiedz jaka otrzymalismy to: "Sprawne"! Bylo sprawne, ale inaczej. Podejscie serwisu na poziomie -1. Wrocilem do naszego starego Tefala z ok 15letnim stazem i prasowalo o niebo lepiej. Wiekszosc tych opini jest chyba pisana przez odpowiednie dzialy,bo jest zupelnie inaczej. I nie jestem jedyny wsrod znajomych, ktorzy zakupili Azura. Ten sam problem, taka sama odpowiedz serwisu. Podsumowanie: 4 gwiazdki ogolem, gdyz zelazko ma rowniez zalety. Nigdy wiecej Philips'a. A mialo byc tak pieknie... Wybor nalezy do Ciebie.
jeszcze

15.7.2018

Zakupiłam żelazko wczoraj i nie żałuję tego, pomimo, iż żelazko nie należy do najtańszych. Byłam pewna obaw, czy żelazko spełni swoją rolę, jednak muszę przyznać z czystym sumieniem, że jest warte swojej ceny. Jak sama nazwa mówi AZUR - można by powiedzieć, że gładkie jak niebo i ELITE - pochodzące z najwyższej półki i posiadające najwyższą jakość spełnia swoją rolę w 100%. Przy tym żelazku nie trzeba się zastanawiać na jaką temperaturę ustawić pokrętło, aby nie spaliło ubrań, gdyż żelazko zrobi to za nas, nie musimy się obawiać po prostu o nic. Prasowanie tym żelazkiem to satysfakcja i radość. Wcześniej kiedy miałam prasować, zawsze znalazła się jakaś wymówka, jednak teraz z chęciom sięgam po AZUR ELITE,gdyż to żelazko mknie po desce niczym Ferrari po autostradzie, a prasowanie nim to rozkosz. Polecam wszystkim zakup tego żelazka, ponieważ każda kobieta powinna mieć takie cudo w swoim domu, aby poczuć, że obowiązki codzienne mogą stać się przyjemnością
jeszcze

25.12.2017

Kupiłem dwa egzemplarze tego żelazka. Pierwsze zostało kupione w innym sklepie. Po pierwszym prasowaniu zaczęło przeciekać z podstawy przy wyjściu przewodu zasilającego po postawieniu pionowo. Zostało zareklamowane, ale nie mieli drugiego egzemplarza, wiec zakupiłem drugie żelazko w RTV EURO AGD. Żelazko wybrałem z tych powodów: - automatyczny dobór temperatury, - łatwy system odkamienienia, - duża ilość wytwarzanej pary, - świetna stopa, - wyjątkowy design. Żelazko nagrzewa się dosyć długo jak na taką moc. Wyłączenie z gniazdka i ponowne włączenie powoduje ponowne długie nagrzewanie się żelazka, co dla mnie jest dziwne. Wymaga częstego uzupełnienia wody, co związane jest z dużą ilością wytwarzanej pary.Na plus, że żelazko pracuje cicho i przyjemnie się nim prasuje, a zagniecenia znikają bez problemu nawet w trybie ECO. Polecam to żelazko, o ile nie przecieka wasz egzemplarz.
jeszcze

24.4.2021

Przez kilkanaście lat służył nam Bosch , do tego żelazka trzeba się przyzwyczaić. Pierwsza reakcja nie była zbyt pozytywna..oczekiwałam większego wow za tą cenę .pomysłam że będzie dużo lepszy od naszego poprzedniego żelazka. Jednak z dnia na dzień się do niego przyzwyczaiłam i tygodniu czy dwóch użytkowania uważam, że jest dobry .funkcja dobierania temperatury super, czasem trzeba wspomagać się przyciskiem pary . automatyczne wyłączy się jeśli musimy na chwilę odejść - dla mnie super funkcja ... Wykonany dość solidnie .jest ciężki , ale mi akurat to nie przeszkadza ...a i jako posiadaczka wcześniej biegłego żelazka to to po prasowaniu odrazu trafia do polki - momentalnie widać kurz ;)Ogólnie polecam ale wg mnie powinien być tańszy.
jeszcze

11.2.2018

Żelazko godne polecenia.Jest ciężkie mimo tego stopa gwarantuje dobry ślizg.Zelazko wytwarza dziwne dźwięki ale to praca pompy która wytwarza duże ilości pary dzięki której idealnie wyprasujesz ubrania.Zelazko podobno inteligentne.Faktycznie samo reguluje temperature i wytwarza odpowiednia ilosc pary do prasowanych materiałow.Miałem pewne obawy przed kupnem,dlatego,że jest w nim trochę elektroniki i ciekaw jestem ile posłuży.Żelazko które wcześniej używałem to philips.Służyło kilka lat i dalej jest sprawne.Zostawilem jako zapasowe.Jestem mężczyzną i prasowanie jak nigdy stało się dla mnie przyjemnością.Produkt godny polecenia mimo dłuższego nagrzewania się i większej wagi.Nie ma że czy którejnie uprasujesz tym modelem.Pozdrawiam
jeszcze

22.11.2020

trochę ciężki sprzęt, odczuwalne przy częstym odkładaniu; nagrzewa się wolniej niż tańsze modele, których używałem wsześniej; przejście z tradycyjnego żelazka wymaga wypracowania nowych "nawyków"/sposobu użytkowania, faktycznie produkuje dużo pary i szybko zużywa wodę - dzięki tej ilości pary, prasowanie jest bezpieczne dla tkanin; na deskach niesiatkowych problemem jest to, że para "powraca" odbita od deski i czasami powoduje lepkość tkaniny, skutkując niechcianymi przyprasowanymi zamięciami oraz nadmiernym zawilgoceniem tkaniny. Z każdym dniem uczę się tego żelazka i problemów z prasowaniem ubywa. Mam nadzieję, że przetrwa dłużej niż 3 lata

6.8.2019

Wszystkim bardzo polecam to żelazko. Prasuje rewelacyjnie i bez problemu poradzi sobie z każdym materiałem. Waga żelazka wg mnie jest jego zaletą bo wystarczy delikatny ruch po tkaninie, którą prasujemy i efekt jest natychmiastowy. Żelazka nie trzeba odkładać na podstawkę, ponieważ nie przypala powierzchni deski do prasowania. Pomimo tego, że producent w instrukcji dopuszcza do użytku wodę z kranu, ja używam tylko wody demineralizowanej i zalecam jej stosowanie ze względu na brak zanieczyszczeń po jakimś czasie użytkowania. Jak dla mnie same plusy. To najlepsze żelazko wg mnie jakie w tej chwili jest dostępne. Warte swojej ceny.

18.7.2021

Żelazko dobrze prasuje, jest cięższe od mojego poprzedniego, ale dzięki temu lepiej sunie po materiale. Jak na żelazko jest drogie i dlatego mogłoby być tańsze, być moze zastosowana technologia wpływa na cenę. Co prawda nie żałuję zakupu, bo zależało mi na jak najprostszej obsłudze, choć nawet nie czytałam instrukcji, po prostu biorę i prasuję. Dużo pobiera woda , ale dzięki temu tak dobrze prasuje. Nie znajduje w nim żadnych wad, oprócz ceny. Wspomniane przez innych tyrkotanie pojawia się gdy obniża się poziom wody, ale akurat mnie się to podoba. Jestem zadowolona, lecz cena za wysoka.

23.12.2017

Żelazko jest rewelacyjne. Dopiero po zakupie zorientowałam się, że są rożne modele, tzn. jedne z funkcją ECO inne z funkcją JONIC. Ja natrafiłam na funkcję ECO, mimo iż chciałam tę drugą, jednak okazała się ona przydatna i postanowiłam nie wymieniać żelazka (szkoda, że nie ma tego w opisie na stronie). Jeśli chodzi o prasowanie w pionie to wyrzut pary nie jest ciągły, a jedynie jak się dowiedziałam ze względów bezpieczeństwa są to pojedyncze, silne wyrzuty pary. Żelazko pracuje bardzo ładnie, bez porównania z moimi poprzednimi żelazkami. Jedynym małym minusem jest jego waga.

1.5.2018

Żelazko jest świetne prasuje dokładnie fikuśne firanki nie sprawia to kłopotu nawet dla faceta a nawet jeśli coś się przeoczy to zawsze można użyć pionowego wyrzutu pary co załatwi sprawę. Żelazko pozostawione podłączone do prądu wyłącza się w pionie po 8 minutach a w poziomie po dwuch minutach.Żelazko wyczuwa styl naszego prasowania i dostosowuje do tego wyrzut pary . Stopa żelazka jest świetna i pomimo a może i dlatego że ma swoją wagę to prasuje rewelacyjnie a długi przewód to tylko ułatwia. Na pochwałę też zasługuje odkamienienie wystarczy wypłukać szufladę pod kranem.

22.10.2019

Po 19latach postanowiłam wymienić mojego wysłużonego Philipsa na nowszy model.Liczyłam,że różnica będzie,ale nie spodziewałam się,że taka wielka!!!!Żelazko to PETARDA!!!!!Polecam każdemu nie zdecydowanemu!!!Jestem zdumiona z jaką precyzją i szybkością dostosowuje się do każdego rodzaju materiału a prasowanie na dzień dzisiejszy to przyjemność nie obowiązek!!!Nie rozumiem nie których opinii ,że żelazko jest za ciężkie czy powoli się nagrzewa-ludzie nie macie się czego przyczepić????serio???to jakaś bzdura!!!Wszystko jest dobrze przemyślane.Z czystym sumieniem polecam!!!

16.10.2018

Jeden z najlepszych żelazek parowych jakich przemierzam po ubraniach, pościeli... Nie trzeba selekcjonować rzeczy do prasowania, które jest bajeczne proste. Minus to ciężar choć coś za coś, ale grawitacja robi twoje, przy wyłączonej pary to słabo grzeje chyba, że stawi się na wilgotnej powierzchni prasowania, ale lepiej włączać parę. Reszta to plusy i przyjemność prasowania. Produkt wybrałem z świadomego wyboru - klasa wyższa od "mercedesa" w tej kategorii typu żelazka. Nie ma wymówek iż coś się spali...Polecam.

16.3.2018

Przetestowałam i jestem b. zadowolona. Sentyment do firmy zadecydował o wyborze sprzętu i się nie zawiodłam. Prasuje b. ładnie szybko się nagrzewa kabel o.k tylko waga dla mnie ciut za duża, ale to może dlatego że używam stacji parowej i tylko z tego powodu nie dałam więcej gwiazdek. Pozytywnie brak regulacji temp nie jest kłopotem według mnie to zaleta - NIC nie spaliłam. Za plus uważam pojemnik na kamień. Tak na prawdę żelazko prasuje parą więc znacznie skraca czas prasowania.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności