logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie PHILIPS GC4909/60. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu PHILIPS GC4909/60.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu PHILIPS GC4909/60 liczba opinii klientów wynosi 1780, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 4, a średnia ocena to 4.8.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 1270, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 365, a średni wynik to 4.8. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediamarkt liczba opinii klientów wynosi 32, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 113, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

10.7.2019

Żelazko Philips GC4909/60 jest jednym z najlepszych żelazek jakie miałem okazję użytkować. Po rozpakowaniu pierwsze co przykuwa uwage to wygląd i zastosowana kompozycja kolorów - plastik w kolorze miedzi wygląda rewelacyjnie. Żelazko ma bardzo wygodny uchwyt dobrze rozmieszczone przyciski oraz przełączniki, bardzo długi bo 3m przewód zasilający który wygląda na solidny i zakończony jest porządną wtyczką z otworem na palec ułatwiający wyjęcie z kontaktu. Bardzo dobrze jest także rozwiązana sprawa wlewu wody do zbiornika oraz kwestia pozbywania się kamienia za pomocą wygodnego pojemniczka.Samo prasowanie jest łatwe i przyjemne, duża moc 3000W sprawia, że urządzenie bardzo szybo sie nagrzewa,funkcja strażaka przydaje sie zapominalskim ponieważ dzięki nie mu nie spalimy ubrań a co gorsza domu czy mieszkania. Bardzo duży wyrzut pary oraz spryskiwacz ułatwiają rozprasowanie nawet najgorszych zagnieceń na lnie, a zastosowanie stopy SteamGlide Elite pozwala bardzo gładko przesuwać sie po tkaninach. Ogólnie rzecz biorąc żelazko firmy Philips jest bardzo dobrym wręcz rewelacyjnym sprzętem. Jednakże aby nie było zbyt różowo są także rzeczy których w urządzeniu Philipsa brakuje lub są nie dopracowane.Pierwszą i najbardziej denerwującą sprawą jest sam zbiornik na wodę. Zrobiony jest ze zbyt ciemnego tworzywa przez które nie widać ile wody jeszcze pozostało lub ile sie wlało nawet w bardzo dobrym oświetleniu dlatego do zrobienia zdjęcia musiałem użyć latarki ponieważ aparat nie potrafił uchwycić poziomu wody. Kolejnym mankamentem jest spryskiwacz ponieważ strumień jest tak drobny że nie widać czy materiał jest zwilżony czy też nie.Z funkcji które mogłyby zostać zastosowane w tym urządzeniu to inteligentne dostosowanie temperatury do tkaniny ponieważ w tedy nie trzeba by kręcić kółkiem temperatury albo wybierać tkanin do prasowania w tym samym przedziale temperaturowym.Ostatnio sprawą jeśli chodzi o niedogodności jest mały kawałek plastiku na parę groszy (widoczny na na ostatnim zdjęciu z mojego dotychczasowego żelazka) który mógłby się znaleźć na przewodzie zasilającym. Jest to przydatna opcja szczególnie jeśli ktoś posiada deskę do prasowania z "antenką" ponieważ można zaczepić do niej przewód który jak już pisałem wcześniej jest solidny i gruby. Przydatne także przy zwijaniu przewodu ponieważ zabezpiecza przez samorozwinieciem.Podsumowując sprzęt Philipsa uważam za bardzo porządne i dobrze skonstruowane żelazko z przydatnymi funkcjami i rozwiązaniami technicznymi. Ma kilka niedociągnięć jednak żadne z nich nie wpływa na wygodę użytkowania może poza tym ciemnym zbiornikiem na wodę i w sumie gdyby nie to uznałbym żelazko za idealne a tak jest tylko "prawie idealne".
jeszcze

17.2.2020

Rozważałem zakup PHILIPS GC4909/60 3000W lub TEFAL FV9840 3200W (oba były dostępne w cenie około 350zł). Ostatecznie wybrałem Philipsa ze względu na opinie o serwisie oraz częstotliwość i łatwość czyszczenia z osadów (Philips – co 3 miesiące, Tefal – szufladka antywapienna - co miesiąc z użyciem soku z cytryny), przy czym nie mogę porównać skuteczność czyszczenia tych produktów. Wracając jednak do Philipsa: największa obawa wiązała się z kwestią widoczności poziomu wody (w jednej z opinii przeczytałem, że ze względu na ciemną obudowę poziom wody jest słabo widoczny). Może tego poziomu nie widać z daleka, ale nie mam żadnych problemów z jego identyfikacją. Wlew jest rzeczywiście na tyle duży,że można napełniać żelazko np. z wykorzystaniem butelki po wodzie 0,33l. Przy okazji dygresja: do poprzedniego modelu Azur 4035 Philips dołączał pojemnik do napełniania z podziałką – w tym modelu tego nie ma. Żelazko nagrzewa się do maksimum bardzo szybko – u mnie jest to poniżej 1 minuty (Philips deklaruje do 2 minut). Co do samej jakości prasowania – jest OK, przy czym nie stwierdzam rewolucji w porównaniu do Azur 4035. Co jest dla mnie dużym plusem: peryferia, czyli długość przewodu (3m) oraz wtyczka wyposażona w oczko ułatwiające wyjęcie z kontaktu. Natomiast pewną niedogodnością jest waga żelazka: 1,667kg + woda 300ml daje razem około 2kg, co przy dłuższym korzystaniu wymaga większego wysiłku. Można się do tego przyzwyczaić. Żelazko jest wyposażone w funkcję ECO. Ale ani w instrukcji, ani na stronie Philipsa nie dowiedziałem się, jakie są efekty działania tej funkcji. Na pewno ECO redukuje ilość pary, ale jak to przekłada się na zużycie energii – do tej informacji nie dotarłem. Myślę więc, że funkcja ECO jest bardziej gadżetem marketingowym, niż funkcją redukującą w sposób odczuwalny dla użytkownika ilość zużywanej energii. Podsumowując: ogólnie żelazko oceniam dobrze – jak najbardziej spełnia swoje zadanie, chociaż najbardziej wartościowe byłyby recenzje użytkowników po 2-3 latach eksploatacji.
jeszcze

11.7.2019

Żelazko parowe Azur GC4909/60 posiadam od niedawna, ale już bardzo je polubiłam. Jestem pasjonatką prasowania więc potrafię docenić dobry produkt.Prasowałam na maksymalnym ustawieniu temperatury i pary zarówno odzież jak i firanki i jedno i drugie super się wyprasowało. Zwłaszcza firankami byłam zachwycona, bo wystarczyło jedno przesunięcie żelazkiem, żeby były idealnie gładkie. Prasowanie w pionie również się sprawdziło przy sukienkach, które trudno wyprasować na płasko.Zalety tego żelazka to:bardzo gładka stopa, która idealnie przesuwa się o materiale,wąska stopa z przodu ułatwiająca prasowanie między guzikami,waga (żelazko jest ciężkie, nie trzeba naciskać przy prasowaniu pościeli),duży wyrzut pary (przy ustawieniu maksymalnym)i dodatkowy wyrzut pary po naciśnięciu przycisku,długi sznur - 3 metryMinusy:mimo, iż producent podaje, że jest blokada kapania, to jednak trochę kapie,brak dodatkowego pojemnika, którym można wlać wodę do zbiornika - producent podaje, że można nalać wodę bezpośrednio z kranu, jednak przy większym prasowaniu kilkukrotne odłączanie żelazka od prądu i bieganie z nim do kuchni może być uciążliwe :)Polecam nabycie żelazka zarówno osobom, takim jak ja odprężającym się przy prasowaniu jak i osobom, które tego nie lubią, ponieważ prasowanie jest szybkie i skuteczne :)
jeszcze

9.7.2019

Żelazko parowe Azur GC4909/60 posiadam od niedawna, ale już bardzo je polubiłam. Jestem pasjonatką prasowania więc potrafię docenić dobry produkt.Prasowałam na maksymalnym ustawieniu temperatury i pary zarówno odzież jak i firanki i jedno i drugie super się wyprasowało. Zwłaszcza firankami byłam zachwycona, bo wystarczyło jedno przesunięcie żelazkiem, żeby były idealnie gładkie. Prasowanie w pionie również się sprawdziło przy sukienkach, które trudno wyprasować na płasko.Zalety tego żelazka to:bardzo gładka stopa, która idealnie przesuwa się o materiale,wąska stopa z przodu ułatwiająca prasowanie między guzikami,waga (żelazko jest ciężkie, nie trzeba naciskać przy prasowaniu pościeli),duży wyrzut pary (przy ustawieniu maksymalnym)i dodatkowy wyrzut pary po naciśnięciu przycisku,długi sznur - 3 metryMinusy:mimo, iż producent podaje, że jest blokada kapania, to jednak trochę kapie,brak dodatkowego pojemnika, którym można wlać wodę do zbiornika - producent podaje, że można nalać wodę bezpośrednio z kranu, jednak przy większym prasowaniu kilkukrotne odłączanie żelazka od prądu i bieganie z nim do kuchni może być uciążliwe :)Polecam nabycie żelazka zarówno osobom, takim jak ja odprężającym się przy prasowaniu jak i osobom, które tego nie lubią, ponieważ prasowanie jest szybkie i skuteczne :)
jeszcze

14.7.2019

Żelazko posiadam od niedawna, ale już bardzo je polubiłam. Jestem pasjonatką prasowania więc potrafię docenić dobry produkt.Prasowałam na maksymalnym ustawieniu temperatury i pary zarówno odzież jak i firanki i jedno i drugie super się wyprasowało. Zwłaszcza firankami byłam zachwycona, bo wystarczyło jedno przesunięcie żelazkiem, żeby były idealnie gładkie. Prasowanie w pionie również się sprawdziło przy sukienkach, które trudno wyprasować na płasko.Zalety tego żelazka to:bardzo gładka stopa, która idealnie przesuwa się o materiale,wąska stopa z przodu ułatwiająca prasowanie między guzikami,waga (żelazko jest ciężkie, nie trzeba naciskać przy prasowaniu pościeli),duży wyrzut pary (przy ustawieniu maksymalnym)i dodatkowy wyrzut pary po naciśnięciu przycisku,długi sznur - 3 metryMinusy:mimo, iż producent podaje, że jest blokada kapania, to jednak trochę kapie,brak dodatkowego pojemnika, którym można wlać wodę do zbiornika - producent podaje, że można nalać wodę bezpośrednio z kranu, jednak przy większym prasowaniu kilkukrotne odłączanie żelazka od prądu i bieganie z nim do kuchni może być uciążliwe :)
jeszcze

3.7.2021

Żelazko prasuje doskonale. Poślizg, o którym pisali poprzednicy jest faktem, łatwość prasowania (mimo a być może dzięki nieco większej masie) również. Idealnie rozprasowuje zagniecenia. Wyrzut pary odpowiedni (ja prasuję w trybie eko i wystarczy), dodatkowy wyrzut pary przy użyciu dobrze-wygodnie umieszczonego przycisku również bardzo dobry (uwaga - nie próbuję prasować w pionie, a więc tej opcji nie przećwiczyłem). Ergonomia przełączników zdecydowanie inna niż w starszym modelu tej samej firmy, który używałem wiele lat. Nie wszystko jest rozmieszczone lepiej niż poprzednio, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Przewód zasilający bardzo długi i solidny,przyłącze o wielu punktach swobody a więc nie powinien przeszkadzać podczas prasowania - niestety mnie przeszkadza, ale jestem specyficzny i powoli dostosowuję się do niego. Podsumowując, jeśli chodzi o pracowanie, to jest doskonałe żelazko dla każdego (a ludzie specyficzni do ergonomii też się przyzwyczają).
jeszcze

25.8.2020

Zakupiłem to żelazko, ponieważ stare mi się zepsuło. Było to jak przesiadka z Malucha do Ferrari. Bardzo mnie dziwiło jak żelazko może dobrze prasować i w dodatku szybko! Prasowanie pościeli na jednej stronie? Żaden problem! W poprzednim musiałem prasować po 2 razy na każdej ze stron, to żelazko nie ma z tym problemu. Wystarczy wyprasować na jednej stronie i już. Bardzo dobrze radzi sobie z koszulami, gładko pędzi po powierzchni. Jeszcze trochę i powiedziałbym, że samo prasuje :) Nigdy wcześniej nie powiedziałbym, że prasowanie może sprawić mi przyjemność, a te żelazko sprawiło, że tak jest! I nie mogę się doczekać kiedy znów będę prasować. Bardzo polecam to żelazko, nie ma nad czym się zastanawiać,że za drogie czy coś. Jest warte swojej ceny.
jeszcze

16.8.2020

Bardzo dobre żelazko . Zakupiłam rok temu i nie zamieniłabym go na żadne inne. Żelazko jest duże i ciężkie i ma chyba najdłuższy sznur wśród żelazek dostępnych na rynku. Prasujemy nim co najmniej raz na tydzień dużą ilość garderoby , więc mogę coś na ten temat napisać . Opinia kogoś kto chce, aby żelazko samo dopasowywało temperaturę do materiału jest co najmniej śmieszna, od tego jest pokrętło i należy go używać. Żelazko NIE PRZYPALA , prasuję nim zarówno bluzeczki z jedwabiu, jak i z innych grubszych materiałów . Należy umiejętnie ustawiać program , ot cała filozofia . Sprawdza się również zamontowany pojemnik na kamień, który raz na czas opróżniam, a mam w kranie twardą wodę.Nie zatykają się kamieniem dziurki w stopie żelazka .
jeszcze

19.2.2020

Żelazko genialne, bardzo dobra jakość wykonania - stabilne, plastiki solidne, nic nie trzeszczy, guziki i pokrętło chodzą plynnie,fabrycznie dobrze zabezpieczone w kartonie.Mega długo kabel, nie używa m już przedłużacza! Uf.. No i świetne rozwiązanie obrotowego zakończenia kabla. Genialnie prasuje,jest dobrze wyważone, a stopa sunie gładko i skutecznie. Szybko nagrzewa się, a siła pary radzi sobie z każdym zagnieceniem. Zanim kupiłam, rozejrzałam wiele marek i modeli. Zaczęłam od Bosha ale są trasznie toporne, niewygodne... Tefal słaby w wykonaniu, aż przez przypadek rafilam na ten model Philipsa, poczytałam i nie żałuję, same plusy nie mam do czego przyczepić się, a zazwyczaj coś wynajduję :)Już kupiłam kolejne na prezent :)
jeszcze

26.7.2020

Żelazko jest ciężkie, ale moim zdaniem to jego zaleta, bo dobrze przylega do materiału i łatwo rozprasowuje. 3000W sprawia, że bardzo szybko się nagrzewa. Długi (3m) kabel sprawia, że w końcu nie muszę stosować przedłużacza aby prasować. Dodatkowo jego czarny kolor sprawia, że z biegiem czasu nie widać jak się brudzi. Wygodny uchwyt dzięki któremu łatwo wyjąć wtyczkę z gniazdka. Automatyczne wyłączanie po 30 sekundach w pozycji poziomej i 5 minutach w pionowej pozwala na oszczędność energii oraz zabezpiecza przed przypaleniem materiału.Jednym z minusów jest moim zdaniem problem z obserwacją ile wody zostało w zbiorniku. Ciemne żelazko utrudnia zaobserwowanie ile jeszcze wody się znajduje.

9.7.2019

Rewelacyjny produkt.Do tej pory uważałam,że używam zbyt mało lub złej jakości płynów do zmiękczania/płukania tkanin,gdyż ciągle miałam problem z rozprasowaniem.Kupowałam wiodące na rynku środki,używałam coraz więcej,a i tak prasowanie było koszmarem.Dociskanie żelazkiem,kilkukrotne ruchy żelazkiem "w tę i z pwrotem" a poza bólem ręki efekt był znikomy.Na szczęście odkryłam Philips Azur Żelazko parowe GC4909/60 .Perfekcyjnie rozprasowuje zgniecenia nawet na najtrudniejszych tkaninach.Jedno pociągnięcie sprawia że tkanina jest idealnie gładka-co bardzo skraca czas prasowania :).Dzięki stopie SteamGlide Elite prasowanie staje się wyjątkowo łatwe i przyjemne.

10.3.2022

Bardzo dobre i estetycznie wykonane. Zobaczymy po roku czy dwóch jak się będzie trzymać. Owszem jest dość ciężkie, ale tylko nieznacznie w porównaniu do innych porządnych żelazek. Jeżeli ktoś wcześniej prasował gadżetem z Lidla to może go to zaskoczyć:) Minus na pewno za trudność w ocenie poziomu wody w zbiorniku o czym inni użytkownicy już pisali. Pewny chwyt i ergonomicznie umiejscowiony przycisk pary. W końcu normalna długość kabla 3m. W poprzednim miałem 2m i mnie szlag trafiał. Tak poza tym to samo nie prasuje, więc jak nie umiesz to przyprasujesz, przypalisz i zabłyszczysz tkaninę nawet dwa razy droższym sprzętem:)

5.10.2021

Świetne - duże i ciężkie, co w przypadku żelazka jest zaletą. Nie trzeba wydatkować siły, żeby go przyciskać - sam jego ciężar wystarcza, żeby docisnąć tkaninę i uzyskać piękny efekt - wystarczy go tylko leciutko przesuwać po desce (a ślizga się jak po maśle). Prasowanie nim w ogóle nie męczy, można to robić kilka godzin. Poprzednie żelazko - też Philipsa - miałam 16 lat, nigdy się nie zepsuło i nie przypaliło. Jednak było dużo lżejsze, a ja dopiero teraz dostrzegam, jak wielką różnicę w komforcie pracy daje ciężar żelazka. To obecne jest bezkonkurencyjne. Nie męczy się ani ręka, ani kręgosłup - szczerze polecam.

24.12.2020

Kupiliśmy żelazko korzystając z promocji black friday za 299zł. Cena jest zdecydowanie adekwatna do jakości, żelazko nie należy do najtańszych ale jest warte swojej ceny i jest najlepszym żelazkiem jakie kiedykolwiek mialam. Koszule prasuje błyskawicznie mimo dużych zagnieceń, wystarczy uzyc jednego strzału pary i po problemie :) z prasowaniem w pionie tez sobie nieźle radzi np. z zasłonami. Ma przepiękny design i mimo iż jest ciężkie to przy prasowaniu tego nie czuć bo dzięki tej stopie zelazka poprostu sunie po materiale :D a i kabel obraca się w kolo bo jest na kulce także nie ma platania podczas prasowania.

2.1.2022

Rewelacyjne żelazko. Błyskawiczny czas oczekiwania na nagrzanie, łożysko kabla w żelazku pracuje płynnie. Szybkie idealne prasowanie, doskonale prasuje się z parą wodną. Czasem palcem zachaczam o okrągłe pokrętło do regilulacji pary co w efekcie samo zmienia poziom natężenia pary (może to kwestia przyzwyczajenia). Jedyny minus jaki zauważyłem pod czas używania to słabo widoczny poziom wody. Jeżeli przynajmniej raz w tygodniu używasz żelazka to dzięki temu modelowi zaoszczędzisz sporo czasu. To jest ten z nielicznych przedmiotów, który powinien być w domowej szafie.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności