logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Philips GC4908/80. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Philips GC4908/80.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Philips GC4908/80 liczba opinii klientów wynosi 287, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 4, a średnia ocena to 4.8.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 110, a średni wynik to 4.8. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 40, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Euro liczba opinii klientów wynosi 114, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 23, a średni wynik to 4.8. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

9.7.2019

Żelazko parowe Azur GC4909/60 posiadam od niedawna, ale już bardzo je polubiłam. Jestem pasjonatką prasowania więc potrafię docenić dobry produkt. Prasowałam na maksymalnym ustawieniu temperatury i pary zarówno odzież jak i firanki i jedno i drugie super się wyprasowało. Zwłaszcza firankami byłam zachwycona, bo wystarczyło jedno przesunięcie żelazkiem, żeby były idealnie gładkie. Prasowanie w pionie również się sprawdziło przy sukienkach, które trudno wyprasować na płasko. Zalety tego żelazka to: bardzo gładka stopa, która idealnie przesuwa się o materiale, wąska stopa z przodu ułatwiająca prasowanie między guzikami, waga (żelazko jest ciężkie, nie trzeba naciskać przy prasowaniu pościeli),duży wyrzut pary (przy ustawieniu maksymalnym) i dodatkowy wyrzut pary po naciśnięciu przycisku, długi sznur - 3 metry Minusy: mimo, iż producent podaje, że jest blokada kapania, to jednak trochę kapie, brak dodatkowego pojemnika, którym można wlać wodę do zbiornika - producent podaje, że można nalać wodę bezpośrednio z kranu, jednak przy większym prasowaniu kilkukrotne odłączanie żelazka od prądu i bieganie z nim do kuchni może być uciążliwe :) Polecam nabycie żelazka zarówno osobom, takim jak ja odprężającym się przy prasowaniu jak i osobom, które tego nie lubią, ponieważ prasowanie jest szybkie i skuteczne :)
jeszcze

23.5.2019

To jest jedno z najlepszych żelazek do prasowania na rynku Polskim. Kompaktowe żelazka do prasowania to badziew, a te jest idealne pod każdym względem. Duża moc 3000 Wat, rozprasowuje nawet największe zagniecienia, duża moc wyrzucanej pary, 3-metrowy kabel, bardzo dobrze się nim prasuje, bardzo szybko się nagrzewa, poślizg żelazka bardzo dobry. Ma bardzo duży pojemnik na wodę i bez problemu napełnimy wodą to żelazko, gdyż jak otworzymy otwór do wlewania wody tam jest napisane MAX, więc nie jest możliwe przepełnienie zbiornika na wodę, a ilość wody w zbiorniczku, gdy się dobrze przypatrzymy jest widoczna, mimo że kolor zbiorniczka jest czarny. Jest to bardzo lekkie żelazko jak na swoje rozmiary,bardzo ładnie się prezentuje, eleganckie , ja lubię kolor czarny, więc przypadł mi do gustu. Takie właśnie żelazko do prasowania chciałam mieć. Prasowanie firanek w pionie jeszcze nie sprawdzałam, ale nie miałam jeszcze okazji, co jest dodatkowym atutem tego żelazka. Wyjmowany pojemniczek na kamień z tyłu żelazka jest również dodatkowym atutem. Pojemniczek na kamień wyjmujemy i wrzucamy z pojemniczka kamień do kosza a pojemniczek zakładamy z spowrotem i problem kamienia w żelazku mamy z głowy. Bardzo polecam to żelazko i zakup tego żelazka do prasowania to strzał w dziesiątkę. Zdecydowanie polecam.
jeszcze

14.10.2020

Mogę porównać to żelazko do żelazka z generatorem pary, bo takiego wcześniej używałem. Żelazko z generatorem cały czas wytwarza parę, dzięki czemu temperatura może być niższa i można prasować z parą również sztuczne taniny. Efekty prasowania są lepsze i łatwiej wyprasować zagniecenia. Z drugiej strony żelazko z generatorem zajmuje dużo więcej miejsca i jest droższe. Może gdybym musiał regularnie prasować mnóstwo koszul kupił bym takie z generatorem, ale nie muszę. Więc przeważył argument wielkości. Dodatkowa zaleta tego modelu to bardzo szybkie nagrzewanie i automatyczne wyłączanie w przypadku pozostawienia żelazka (już z tego "skorzystałem" ;-) ). Prasuje przyzwoicie. Żelazko faktycznie jest dość ciężkie,ale mi to nie przeszkadza, a dzięki temu lepiej przyciska tkaninę. Wadą jest to, że żeby skorzystać z funkcji wytwarzania pary trzeba ustawić dość wysoką temperaturę, więc nie można tego robić na wszystkich tkaninach.Jak dotąd jestem zadowolony.
jeszcze

19.6.2019

Żelazko robi to, co do niego należy - świetnie prasuje. Prowadzenie po materiale i obsługa to sama przyjemność. Szybko się nagrzewa. System parowy jest wydajny i cichy. Wysoka jakość wykonania objawia się na każdym kroku - mnie urzekła fantastyczna stopa żelazka i specyficzny "klik" przy nastawianiu temperatury. No i proste usuwanie kamienia - wystarczy wysunąć zaślepkę i wyczyścić specjalny pojemniczek. Żeby nie było tak różowo to teraz minusy: - matowy zbiornik na wodę powoduje, że nie wiadomo, kiedy zakończyć napełnianie - zazwyczaj kończy się przelaniem, - kabel jest sztywny i mało estetyczny, - instrukcja jest nieczytelna, a papier, na którym ją wydrukowano, chyba już cieńszy nie występuje w przyrodzie,- brak zewnętrznego pojemnika na wodę, - brakuje też zaczepu na zwinięty kabel. Generalnie to najlepsze żelazko, które do tej pory użytkowałem. Mogłoby być idealne, ale kilka elementów trzeba jeszcze poprawić.
jeszcze

11.7.2019

Od dawna poszukuję żelazka, które sprawdzi się nie tylko w gospodarstwie domowym, ale też przy szyciu - przy pracy z różnorodnymi materiałami. Żelazko sprawdziłam z różnymi tkaninami i dzianinami. Z większością poradziło sobie doskonale, jedynie bawełna pościelowa i grube tkaniny typu home decor wymagały dodatkowego użycia spryskiwacza w trakcie prasowania. W pozostałych przypadkach żelazko dobrze radziło sobie z rozprasowywaniem zagnieceń również na materiałach suszonych w suszarce bębnowej. Gładka stopa sunie lekko, żelazko jest dość ciężkie - nie trzeba mocno przyciskać go do deski.

5.10.2021

Niebo a ziemia w porównaniu do prawie 10 letniego poprzednika firmy Zelmer. Tak więc ocena nie będzie do końca adekwatna bo żelazka nie mogę porównać z innymi rówieśnikami.Po 10 latach przeskok jest potężny. Żelazko prowadzi się x niesamowitą łatwością, wystrzał pary jest potężny, jakość wykonania i wygląd również zasługują na najwyższą ocenę.Żelazko nowe więc nie wiadomo jak długo będzie tak pracować i czy ma jakieś wady które wyjdą z czasemDługość kabla również zasługuje na pochwałę, bez problemu sięga od podłogi do deski na której prasuję.Na ten moment same pozytywy.Polecam

20.6.2020

Używam tego żelazka od około dwóch miesięcy i sprawdza się bardzo dobrze. Gładko ślizga się po tkaninach, dobrze prasuje bawełniane koszule, jak i delikatne sukienki. Na początku trochę zmartwiło mnie trzystopniowe ustawienie pary, bo z poprzedniego żelazka Philips byłam przyzwyczajona do sześciostopniowej skali, ale ten nowy podział sprawdza się świetnie. Kabel jest odpowiednio długi i ma pomysłowy uchwyt przy wtyczce, więc nie ma problemu z wyciągnięciem go z gniazdka. Mały minus za słabo widoczny poziom wody w zbiorniku.

24.7.2019

Długo poszukiwałam żelazka, które spełniałoby wszystkie moje oczekiwania. Czytając opinie użytkowników i konsultując wybór z doradcami sklepu euro agd zdecydowałam się na ten sprzęt. Żelazko jest niezwykłe eleganckie, pięknie wykończone. W dodatku ma duży zbiornik na wodę, wiele użytecznych funkcji i 3 metrowy kabel, dzieki któremu nie muszę martwić się o odległość od gniazdka. Polecam każdemu, kto nie lubi prasować, ponieważ dzieki temu żelazku zamienicie rutynęw czystą przyjemność :) polecam!

6.1.2020

To już kolejne żelazko tej firmy jakie posiadam. Poprzednie służyło mi około 14 lat i byłam bardzo zadowolona. Mam nadzieję że to również mnie nie zawiedzie. Jak na razie sprawdza się super. Szybko się nagrzewa, ładnie prowadzi się po tkaninie, silny wyrzut pary, nie kapie z niego woda nawet przy niskiej temperaturze. Jedyny mankament, to ciemny kolor zbiornika na wodę i ciężko dopatrzec ile jest jeszcze w nim wody, ale to nie jest wielki problem. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.

19.3.2021

Żelazko spełnia moje oczekiwania. Fakt - jest dość ciężkie, ale to pomaga przy prasowaniu. Kabel wystarczająco długi, z fajną wtyczką, którą łatwo jest wyciągnąć z kontaktu. Moc pary super, kolejny atut tego żelazka, pojemnik na osadzający się kamień (system antywapienny). Szybkie nagrzewanie i funkcja automatycznego wyłączenia się żelazka. Jedyny minus to słaba widoczność poziomu wody w zbiorniku - przy tym kolorze żelazka. Może jest inaczej w świetle dziennym. Mimo to polecam.

4.7.2019

Żelazko bardzo szybko się nagrzewa, świetnie rozprasowuje zagniecenia, w razie bardzo pogniecionych lub trudnych do uprasowania materiałów przydaje się silny wyrzut pary i spryskiwacz. Żelazko bardzo łatwo przesuwa się po materiałach. Gdy stopą żelazka przejechałam po aplikacji na koszulce mojego dziecka, oczywiście ubrudziła się, jednak wyczyściła się natychmiast gdy przejechałam żelazkiem po ściereczce. Nie było śladu zabrudzeń na stopie. Na prawdę polecam:)

8.7.2020

Żelazko dobrze wyprofilowane do reki + kolor czarny super + mało widoczny poziom wody w jego wnętrzu - kabel bez możliwości spięcia jak w poprzednich modelach -- brak pojemnika do nalewania wody - Problem to taki, że co pewien czas wypływają z niego jedna dwie krople wody przy rzeczach jedwabnych to problem ponieważ zostają plamy. Proszę o informacje czy przy tym modelu jeszcze ktoś ma taki problem i co powinnam zrobić oddać do serwisu? czy wymienić?

14.7.2020

Dwa ostatnie żelazka, które użytkowałem to BOSCH TDA Sensixx'x, porażka, po upływie gwarancji w żelazkach wystąpiła ta sama usterka, zwarcie na stopie. Naprawa ekonomicznie nieuzasadniona. Cd. PHILIPS, stopa wyprofilowana lepiej niż BOSCH, dobry "ślizg", czas nagrzewania też OK., wyrzut pary bez zarzutu, jedynie może trochę zbyt ciężkie, ale to może być też zaleta... o trwałości nie mogę jeszcze napisać, zbyt krótko użytkuje sprzęt

25.5.2020

To żelazko to szatan w swojej klasie. Jest niebywale ergonomiczne i bardzo dokładnie wykonuję swoją robotę. Nie odpuści żadnym zagnieceniom, a para świetnie radzi sobie np. podczas prasowania firanek w pionie. Piękny design w kolorze czarnym nadaje mu elegancji i subtelności . Praktyczny pojemnik na kamień oraz długi bo aż 3 m. przewód na pewno ułatwi nam życie. Kupił bym to cudo Philipsa jeszcze raz bez wahania.

9.7.2019

Żelazko ma dużą wygodną, gładką stopę, co przyspiesza pracę. Jednocześnie przód pozwala na łatwy dostęp do przestrzeni między guzikami czy w zakładkach. Wyrzut pary można łatwo dostosować do potrzeb, a przycisk dodatkowej pary jest łatwo dostępny na spodniej stronie rączki. Kabel jest długi, co nie ogranicza ruchów. Jedynie co mi trochę przeszkadzało, to że nie widać dobrze ile wody zostało w żelazku.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności