logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Demon SN. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Demon SN.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Demon SN liczba opinii klientów wynosi 2695, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 2, a średnia ocena to 4.6.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 2690, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 5, a średni wynik to 4. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

19.9.2021

Dałem tylko 4 gwiazdki bo nie było w zestawie 4 śrub mocujących sztycę do silnika, ale u mnie to nie problem, zastąpiłem je swoimi. Poza tym to pokosiłem trochę, jakieś 7 zbiorników paliwa. Powiem tak, miałem wcześniej kosę Husqvarna prawie 20 lat, a ta kosa jak za te pieniądze jest bardzo dobra, ma mocny silnik, zapala bardzo dobrze tak ciepła jak i po jakimś czasie nieczynności, dostajemy dwie głowice tnące może nie jakieś nadzwyczajne ale zawsze, ogólnie cały ten sprzęt trzeba traktować trochę delikatniej i na pewno posłuży.Przed pierwszym uruchomieniem radzę sprawdzić czy wszystkie śruby są dokręcone, co do dźwigni ssania to gdy jest do góry to ssanie jest włączone, gdy na dół to wyłączone,kto chce się upewnić to niech sobie wyciągnie filtr powietrza i zobaczy kiedy klapka przymyka wlot do gaźnika. Docierałem ją tak że pół zbiornika wypaliła na wolnych obrotach a następnie zacząłem delikatnie podkaszać niezbyt gęsta trawę nie przekraczając połowy gazu, drugi zbiornik tez nie całkiem na ostro z małymi przerwami, trzeci już normalnie, przy czwartym dokręciłem nieco śrubkę regulacyjną mieszanki w gaźniku i podniosły się nieco obroty, trzeba uważać aby nie dokręcić za dużo, po umiejętnym wyregulowaniu kosa ma wyższe obroty i jest mocniejsza, dodam jeszcze że jest na tyle mocna że można jej zwiększyć średnicę cięcia o jakieś 5-6 cm.Aby to zrobić, trzeba odkręcić nóż obcinający żyłkę i nieco go wyprostować co wydłuży nam żyłkę jakieś 2-3 cm., naprawdę jest duża różnica w wydajności koszenia.Co do kosy to chyba tyle, zobaczę ile mi posłuży, Husqvarna wytrzymała prawie 20 lat, oprócz głowicy żyłkowej nic nie dołożyłem do niej, raz tylko urwał się sznurek od szarpaka ale założyłem go z powrotem, nawet świecy nie wymieniałem, niestety po tylu latach zrobiła się słaba i trudno się uruchamiała. Obecną kosę trzeba bardziej poszanować bo jest delikatniejsza, i trzeba sprawdzać czy coś się nie odkręca. Co do osprzętu to przyłbica jest też delikatna ale jest dobra, szelki takie sobie ale ja używam tych z poprzedniej kosy, nóż do wysokiej trawy taki sobie nie wiem czy się nie powygina przy koszeniu krzaków, osłona żyłki delikatna ale jest gładka pod spodem co ułatwia koszenie i czyszczenie, żyłka bardzo dobra dobrze tnie, kasterek do mieszania paliwa pomysł dobry wykonanie słabe ale można go doprowadzić do szczelności, trzeba ostrym nożem ostrożnie poobcinać pozostałości na zgrzewach aby uszczelki lepiej dolegały, można też wymienić uszczelki na nieco grubsze i miękkie, czepiając się szczegółów to pojemnik na olej oszukuje, jest on podzielony teoretycznie na pół ale dolna część pojemnika jest mniejsza od górnej. Podsumowując jestem zadowolony i polecam zakup tej kosy, wybierając kosę zwracajcie uwagę na parametry głównie pojemność silnika nie mniej jak 50cm.(moc nie jest wiarygodna można zawyżać), długość sztycy dla bardzo wysokich 180cm. dla niższych 160cm. Pozdrawiam.
jeszcze

22.7.2020

za taką cenę super, chodzi dość specyficznie, ale ma wystarczająco dużo mocy aby ogarnąć mocno zarośnięte tereny. Warto dokręcić wszelkie śruby bo faktycznie potrafią się poluzować, w moim przypadku tak było i kosa brała lewe powietrze (trzeba mieć podkładkę filcową bo papierowa przy demontażu od razu się rwie). I druga rzecz zawsze trzeba pamiętać o podkładce przed założeniem szpuli, w instrukcji nie jest to dobrze pokazane i można sobie zepsuć przekładnię - co rzecz jasna uczyniłem.... mechanizm się zablokował i szpuli nie można zdemontować.... na szczęście nowa przekładnia kosztuje 30 zł. Inna rzecz to dołączony zbiorniczek i różne poradniki z youtuba - zbiornik nie ma dobrej miarki do robienia mieszanki,trzeba sobie odmierzyć olej inną miarką, osobiście stosuję 25 ml na 1l benzyny (nie dymi, działa dobrze), jak pójdziecie zgodnie ze zbiornikiem to leci od razu 60 ml na 1l. Normalnie nawet jak ta przetrwa tylko 2 sezony to i tak biorę w ciemno drugą! ;) W zestawie dostajesz wszystko co potrzeba do kosy, dużo ludzi pisze że szelki niewygodne, ale w moim przypadku 1500metrów i prawie 2,5h pracy to można na tych szelkach przetrzymać.
jeszcze

25.5.2020

Produkt jak najbardziej godny polecenia, jednak nie jestem przekonany czy nadaje się na pierwszą kosę (do nauki). Jako główną kosę mam Stihla, która ma 22lat, skoszone setki hektarów i przez ten czas ani razu nie widziała serwisu i wszystkie części są oryginalne i niepołamane. Tę kupiłem na mniejszą działkę, żeby nie musieć każdorazowo przewozić poprzedniej samochodem. Przy pierwszym baku rozregulował się gaźnik, przy drugim koszeniu pękł kosz osłaniający zbiornik paliwa (metalowy). Oba problemy udało się rozwiązać w przydomowym warsztacie.Ocena działania podzespołów: Silnik: 5,Tłumik: +3,Reduktor drgań: -4,Przekładnia kątowa: 5 (duży plus za kalamitkę do smarowania),Gaźnik: 5 (jednak krążą opinie o jego słabej trwałości),Wyposażenie: -4 (spore jednak część jest słabej jakości) Dostępność części zamiennych: 5Cena części zamiennych: 5Zużycie paliwa: -3 (1l na 45min pracy na żyłce). Polecam zakup firmowego oleju do mieszanki. Ten w zestawie jest "noname" i nie zaryzykowałem jego użycia. Przy mocnej eksploatacji daję jej 2 sezony, przy koszeniu z głową i wyczuciem max 5 sezonów i jest to dobry wynik patrząc na cenę sprzętu.
jeszcze

28.5.2019

Witam. Po przeczytaniu kilka wypowiedzi na temat jaką kosę spalinową wybrać na początek mojej przygody z koszeniem postawiłem na DEMONA :-)Sezon wcześniej kosiłem działkę pożyczoną kosą al-ko o takich samych parametrach jak w/w DEMON i muszę zaznaczyć że żadnej różnicy nie było w jakości i pracy silnika bo to najważniejsze. Jak wiadomo po uruchomieniu dałem jej popyrkać 2-3 na wolnych obrotach jak zalecał producent i zaczął się test kosy,mianowicie -trawa nie była mała ok 50-60cm-do skoszenia -11a wiec było co robić :-) po 15min dałem jej odpocząć -kilka min i dalej ogień ,zrobiłem tak jeszcze 2 razy bez gaszenia sprzętu(dotarta).(Odczuwalne drgania)lecz kosa dała rade,skosiłem cała działkę bez najmniejszego problemu i stwierdziłem że jak na początek to dobrze zainwestowane pieniądze, kosa kilka lat posłuży :-) Serwis dostępny oraz części w dobrej cenie jakby trzeba było coś wymienić. Moim zdaniem kosa zdała egzamin na 5 za tą kasę wiec wybór należy do Was.....:-) POLECAM
jeszcze

15.8.2021

kosa to prawdziwy demon - serio. Moja nowa ulubiona zabawka. Idealna jak Cię żona denerwuje.Tnie grubą ciężką trawę bez problemu. Na działce mam staw i dookoła rosły malutkie wierzby z gałązkami takimi do 1.5cm średnicy - nie ma problemu - już nie rosną :) i to wszystko żyłką. Muszę jeszcze sprawdzić jak będzie z tarczą działać ale spodziewam się że to już nie będzie demon a sam szatan wcielony. Jak na dwusów pali dużo oleju ale tak pisze producent to tak leję. Na jednym zbiorniku koszę około godziny w ciężkim terenie,Aaaa i mi się przypomniało. Jak wlejecie za dużo paliwa (bo wchodzi więcej niż z pojemnika do robienia mieszanki) to strasznie chlapie przez odpowietrznik w korku.U mnie już dwa razy zdarzyło mi się że miałem całe plecy w benzynie. Trochę to niebezpieczne bo jak to mówią....wystarczy jedna iskra....Ale odkąd nie przelewam i nie przechylę kosy na lewo to jest wszystko w porządku.Za tą cenę polecam bo warto.
jeszcze

14.1.2020

Z kosy jestem zadowolony, używałem jej w sumie 2 razy. Radzę sobie dobrze dokręcić wszystkie śruby w nowym egzemplarzu (zginęła mi śruba od rękojeści, której wcześniej zapomniałem dokręcić). Przerobienia wymaga także szarpak. Wydaje mi się, że posiada on wadę konstrukcyjną, ponieważ umieszczona w nim sprężyna wypina się i szarpak nie działa. Trudno też to naprawić- nie tyle nawinąć ponownie sprężynę i ją umocować w pierwotny sposób, co naprawić, by nie stało się tak znowu. Dopiero zastosowanie własnego mocowania trzpienia, na którym osadzono sprężynę, pomogło rozwiązać problem. Ale nie sposób tego zrobić w terenie... Chciałbym zauważyć, że 2 razy kosiłem i za każdym razem musiałem naprawiać potem szarpak...(w zestawie były 2). Mimo wszystko wrażenia z samego koszenia mam bardzo dobre i kosa sprawowała się w terenie bez zastrzeżeń. Ogólna jakoś wykonania, wyważenie i wyposażenia są w porządku.
jeszcze

8.6.2021

Jedna z ciekawszych propozycji w PL, Miałem już chyba wszystkie dostępne kosy na rynku w swoich rękach ( wykaszamy pobocza tanimi kosami :) Widomą sprawą kosa też potrafi się zepsuć jednak jej jakość , wytrzymałość silnika, napędu, przekładni kątowej , mocno przewyższa wszystkie tańsze a nawet droższe dostępne na rynku. Wiem co piszą w internecie, też się oczytałem, jednak opisuje własne doświadczenie oparte na kilkunastu rodzajach kos:) Trzeba pamiętać paliwo olej 1;25 na 5 litrów 200ml oleju, czyste paliwo żeby gażnik się nie zatykał, co jakiś czas smarowanie przekłądni i będzie latać, silnika nie sposób zarżnąć robiąc oczywiście przerwy na złapanie "oddechu" ,Części dostępne dosłownie WSZĘDZIE po kilkanaście złotych:) Jednym słowem polecam i kupuję następna, zamiast odsyłać drogie kosy na serwis, czekać i bardzo słono za to płacić:) Pozdrawiam
jeszcze

13.8.2021

Mam podkaszarkę już parę miesięcy i zrobiłem do tej pory w sumie 5 grubych koszeń. Pierwsze koszenie powoli, aby dotrzeć silnik. Pod względem mocy jest ok, przy grubszej trawie wystarczy dać więcej gazu i tnie bez mielenia trawy. W cenie 450zł z osprzętem sama kosa bez zastrzeżeń z mojej strony. Szelki z zestawu są co najwyżej średnie. Wpijają się w mostek i potrafią się luzować, więc trzeba podwójnie zaciągnąć paski przez dziury. Kanisterek z przedziałką proporcji dla oleju jest spoko, tylko korki są z cienkiego plastiku i przepuszczają paliwo podczas mieszania, mimo gumowych uszczelnień. Żyłka "pleciona" to najgorsza część zestawu. Po nawinięciu na pojemnik w koszyku blokuje się sama o siebie przez tą tak zwaną "plecionkę".Trzeba co jakiś czas rozbierać koszyk i wyciągać żyłkę, aby można było ją bez problemów rozciągać podczas koszenia.
jeszcze

23.8.2021

Póki co wycięte niedużo, bo ok 150 m2, przepracowane ok 2h trójzębem w wysokiej trawie i krzakach, spalone 2/3 L. Nie mam porównania, ogólnie nie jest źle, ale...Niby dużo dodatkowych ekstrasów, ale każdemu czegoś brakuje.Zatyczki do uszu tego typu - bez sensu przy tak ruchliwej pracy. Polecam słuchawki lub zatyczki dokanałowe.Baniak do mieszania cieknie. Jakość gwintów mizerna.Zaczep kosy notorycznie przesuwa się po obudowie wału do góry, choć mocniej nie da się już dokręcić plastikowych uchwytów. Jest za ślisko do tej wagi urządzenia.Pasy faktycznie nienajlepsze, ale da się amatorsko kosić.Jedyne, co woła o pomstę do nieba, to instrukcja, która nic nie mówi o tym, jak złożyć. Obrazki - pikseloza,że ledwo rozróżniałem o czym one są. Na szczęście kosa jest łatwa w montażu, a w życie nie miałem podobnego sprzętu w rękach.
jeszcze

25.7.2021

Przerosła moje oczekiwania. Musiałem kupić kosę na już. Zrażony do marketowych sprzętów,postanowiłem zakupić Demona. Wiem, że chińczyk, ale to ten "wzmocniony" chyba :) Po zakupie przepaliłem jeden zbiornik na wolnych obrotach. Na dzień dobry 1300m2 trawy wysokiej na jakieś 120cm. Działka nie koszona 2lata. Ani razu nie zamulila. Odpala za pierwszym razem. Wypróbowałem każde ostrze. Tarcza 40T tnie gałęzie jak demon. Teraz raczej już będzie służyć do lekkich prac. Chrzest przeszła. Jedyny mankament to szelki... To naprawdę słabizna. Proponuję odrazu wymienić. Ja miałem na szczęście stare od Innej markowej kosy. Moja ma zgięte żebro na głowicy. Ale nie grzała się. A i musiałem pod okręcać niektóre śrubki.Warto to sprawdzić. Za tą cenę chyba nie ma lepszego zestawu.
jeszcze

19.6.2020

kosa chodzi, dobrze kosi, szelki niestety słabe, no i pierwsza awaria! nastąpiła po 2 dniach użytkowania. Najprawdopodobniej słabo dokręcony był gaźnik lub od wibracji się odkrecila śruba i wydmuchakło uszczelkę . Objawy : kosa chodziła jakby na pół obrotach non stop (łapała lewe powietrze). Dociąłem z kartonu po czekoladkach nową uszczelkę na wzór uszkodzonej poskładałem wszystko do kupy i usterki nie ma. Odradzam zakup osobom które słabą wiedzę mają i będą bały się grzebać przy tym sprzęcie. Trzeba naostrzyć nóż przy osłonie który odcina nadmiar żyłki, uzupełnić smar w przekładni bo było go tam mało. Jednym słowem trochę trzeba brać pod uwagę jakość wykonania za te cenę. Ogólnie ja jestem zadowolony (wypaliłem na razie 2 zbiorniki paliwa)
jeszcze

6.8.2020

Sztos. W tych pieniądzach kozak. Najleoszy mój zakup ostatnich lat. Jak czytam te opinie że nie odpala, że gdzie to ma 5km albo że jednorazówka.. Śmich na sali. Instrukcja w dłoń i czytamy. Jest obszerna z 20 stron, pewnie ludziom się nie chce. Gościowi pewnie nie odpalała bo nie włączył włącznika :) ten co pisze o 5km to pewnie BMW jeździ im zawsze ich brakuje. Realnie ma 1.4km i kosiłem krzaki czy badyle o srednicy 5cm i nawet nie zamuli jej. Super wykonanie oczywiście w tych pieniążkach. Akcesoria są ok bez nich możliwe że byłbym już bez oka :) Dla amatora lub początkującego super sprawa. Do koszenia działki czy pracy przy domie super. Pamiętajcie żeby dwac jej oddychać :)wolę kupić nawet dwie takie po 360 niż jedną za 600. Pozdro!
jeszcze

22.10.2020

Idzie jak zła, naprawdę jestem zadowolony. Skosiłem ponad 5 tysi m2 za jednym zamachem, silnik chodzi jak złoto (równo, jest mocny, może nie tak jak piszą że 6KM, ale z 1,6KM może ma - to naprawdę wystarcza). Prawdą jest to co pisali przedpiścy: trzeba wszystko ładnie dokręcić, bo od wstrząsów się rozkręcała. Jak tego dopilnujesz to potem nic złego się nie dzieje. Połamałem osłonę (moje gapiostwo) - zamiennik kosztował kilka złotych, także nie zbankrutuję na częściach. Myślałem, że za tą cenę to jednorazówka i rozpadnie w trakcje tej roboty ale nie chce się zepsuć skubana! POLECAM! (z minusów to szelki są słabej jakości, rozpinają się czasem, słabo trzymają,ale można to samodzielnie wzmocnić i wtedy wszystko jest super)
jeszcze

12.10.2021

Jakość adekwatna do ceny. Robi co ma robić przy pewnych, akceptowalnych niedociągnięciach.Urządzenie solidne i mocne. Przed użyciem należy sprawdzić i ew. dokręcić połączenia śrubowe a następnie dotrzeć silnik. Zestaw zawiera wszystko co jest konieczne do pracy, ale jakość uprzęży jest słaba, do komfortowej pracy lepiej kupić coś solidniejszego. Dołączone żyłki przeznaczone są raczej do zwykłej trawy, ale tarcza trójzębna umożliwia poradzenie sobie z trudniejszymi rejonami. Mieszalnik paliwa dosyć tandetny i cieknący podczas mieszania oleju z paliwem.Jedyna usterka, która wystąpiła w urządzeniu to wypadnięcie nitu blokującego położenie osłony noża na drążku,możliwe że na skutek pracy trudnych zaroślach.
jeszcze

10.5.2020

Super produkt za tą cenę. Nie jest to markowy sprzęt ale z tarczą widiową powycinałem drzewa i krzewy grubości ponad kciuka. Z tarczą trojzebna gęsta trawę oraz gęste dzikie jarzyny które były zmorą. W pierwszy dzień użytkowania trafiłem tarcza na beton i awaria - poszła przekładnia kątowa...ale tu kolejna niespodzianka - nowa kosztowała 25 PLN. wymiana prosta jak budowa cepa. Na minus znaczne bicia podczas korzystania i po kilku godzinach czuć mrowienie w rękach ale to jest sprzęt za 350 zł a nie za 1350 więc wybaczam. Po przeczytaniu forum kose przechowuje bez paliwa ( zawsze wypalam to w zbiorniku do końca). Jeśli ktoś szuka czegoś do amatorskiego użytkowania polecam.Części zamienne mega tanie!
jeszcze

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności