logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Makita Ebh341U. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Makita Ebh341U.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Makita Ebh341U liczba opinii klientów wynosi 212, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 2, a średnia ocena to 4.7.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 55, a średni wynik to 4.8. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 157, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

30.7.2021

Kosa kupiona poniżej 1500zł w komplecie z olejem i głowicą żyłkową (tarcza w zestawie standardowym) - przesiadka z najtańszego NACa z marketu za 350zł.Oprócz kosy w zestawie tarcza trójramienna, głowica żyłowa, wygodne szelki, komplet kluczy, buteleczka do uzupełniania oleju, materiałowy worek na akcesoria, instrukcja obsługi. Całość dobrze wykonana z materiałów dobrej jakości.Sprawia wrażenie solidnej choć trochę ciężkiej - w trakcie koszenia dzięki dobremu wyważeniu i wygodnym szelkom ciężar nie jest odczuwalny.Poprzedni NAC nie wytrzymał starcia z mocno zachwaszczonym kawałkiem działki - kosa zatarta po kilku godzinach pracy - wg serwisanta ze względu za mały dodatek oleju w mieszance iprace na dotarciu z tarczą pod dużym obciążeniem.Z tego względu wybór padł na kosę czterosuwową - czyste paliwo do baku, olej do silnika - czyli koniec z mieszanką.Z tarczą kosa daje spokojnie radę chwastom wys. człowieka z mocno zdrewniałymi łodygami śr. 1-2cm.Bezproblemowo odpala, pracuje wyraźniej ciszej i bez drgań w porównaniu z dwusuwowym NACem
jeszcze

25.5.2019

Używam tej kosy od roku 2012. Pracowała w naprawdę ciężkich warunkach na dużej wiejskiej działce - wysoka trawa, krzaki, chaszcze. Do dzisiaj działa bardzo dobrze i po zimie praktycznie od razu odpala, chociaż nie dbam o nią jakoś przesadnie. Nie sugerujcie się jej niby niewielką mocą, a już na pewno nie porównujcie do wymyślonych mocy supermarketowych kos. Ona naprawdę daje radę w każdych warunkach. Gdybym miał się do czegoś przyczepić to jedynie do nowej głowicy. Kosę kupiłem w 2012 r. i wtedy ta głowica była inna i moim zdaniem bardziej przyjazna w obsłudze. Po wymianie na nową nie pasuje mi to, jak się ją zakłada i jak wymienia się żyłkę. Uważam, że zaszła zmiana na gorsze.Ogólnie jednak sprzęt bardzo polecam i uważam, że nikt nie będzie rozczarowany.
jeszcze

26.6.2014

Kupiłem i nie żałuję chociaż cena przyprawiała mnie o zawrót głowy. W zestawie była głowica Dolmar z żyłką kwadratową co mnie trochę zdziwiło ale tnie chwasty prawie po pas. Po założeniu noża praca z tą kosą w chaszczach jest wręcz rewelacyjna,tnie jakby powietrze bez najmniejszego oporu, czego się trochę obawiałem po niedużej mocy jaką ma w opisie.Pierwsze uruchomienie od strzału po czym zgasła i za nic nie chciała odpalić,okazało się że ssanie trzeba ustawiać na półotwarte,chyba wina regulacji u producenta,ale się tym nie przejmuję bo włączam ssanie na pół i zawsze odpala od pierwszego razu. Podsumowując jestem z zakupu tej kosy bardzo zadowolony i mam nadzieję,że posłuży bezawaryjnie trochę czasu.
jeszcze

31.7.2018

Kosy użyłem tylko raz, jak na razie, ale 2000 m2 chaszczy poszło bez większych problemów. Zdrewniałe łodygi, 1,5 metrowe chwasty, zioła trawy, barszcz itp. szły dość gładko, przypadkiem też trójząb skosił kilka samosiejek drzew, więc jest dobrze. Według mnie w miarę sprawnie odpala - mi za 2,3 razem - może to kwestia wprawy, jest prosta w obsłudze, nie śmierdzi tak jak 2 suwy - bo lejemy tylko bezołowiową. Jest dość ciężka, choć dobrze leży w dłoniach a pas dołączany do zestawu jest wyśmienity i bardzo ułatwia chodzenie z kosą. Jak na razie to przy tak małym przebiegu trudno coś powiedzieć o awaryjności. Jak na razie zdecydowanie polecam, sprzęt jest solidny!

26.7.2016

Kosiarka działa bardzo dobrze. Cicha, wydajna, mocna. Ciąłem nią 3 metrowe chaszcze o zdrewniałych łodygach. Nie lubię za długo dłubać przy sprzęcie, więc 4-takt jest idealny dla mnie. Trochę cięższa niż sie spodziewałem, więc plecy się męczą, ale może to kwestia złej regulacji uprzęży. Minusy: za tę cenę możnaby dołożyć do zestawu osłonę na twarz - przydaje się przy trafieniu na kamień czy ostrzejszy badyl. Oczekiwałem też, że zamiast trójramiennego ostrza w komplecie będzie tacza tnąca, bo jest mimo wszystko bardziej przydatna i mniej podatna na przypadkowe wygięcie na zakopanym w polu kamieniu.

15.10.2021

Miałem okazję tylko raz kosić w tym sezonie. Nie mam porównania do innych kos tego typu, ale póki co zauważyłem bardzo dobrą kulturę pracy silnika, brak problemów z odpalaniem. Kosiłem zarówno żyłką jak i trójostrzem - trójostrze cięło jak żyleta przerośnięte trawy i chwasty/trzciny. Na plus również fakt, że posiadając 197 cm wzrostu udało się przystosować mocowania i w sposób bardzo komfortowy umożliwiało koszenie (krótko mówiąc ten model kosy nadaje się również dla wysokich użytkowników). Nie mogę powiedzieć nic o awaryjności i mam nadzieję, że zostanie tak przez dłuższy czas. Pozdrawiam.

17.12.2015

Kupiłem te kose w poprzednim sezonie.W tej cenie mogłem kupic używanego sthila ale chciałem nówke.Po konsultacjach z kolega który sprzedaje kosy ,w przedziale cenowym do 1500-1600zl miałem do wyboru shindaiwe lu te kose.Shindajwa miała lepsze szelki i była lżejsza - Polecał mi ją znajomy który ja ma i jest zadowolony.Wybrałem jednak makite.Nie załuje - jest rewelacyjna.Żyła kosi wszystkie chwasty i po załozeniu metalowego trójzeba kosiłem w sadzie młode drzewko o srednicy ponad 25mm.Jestem zachwycony nia.polecam cicha, mocna, pali na dotyk,

22.6.2014

Pierwszy dylemat dotyczył wyboru 2 suw czy 4 suw. Wybrałem 4 suw-a i jestem zadowolony. Kultura pracy silnika subaru bardzo wysoka. Kosa zimna odpala za drugim pociągnięciem, ciepła od pierwszego. Nie muszę robić mieszanki, leje czystą benzynę, nie śmierdzę spalinami, kosa pracuje cicho i nawet po długim koszeniu nie mam zmęczonych uszu. Bardzo wygodne szelki w zestawie. Ważne jest żeby ją dobrze dotrzeć i nie katować na samym początku. Wybierając kosę drugi raz ponownie kupiłbym tą makite. Jestem bardzo zadowolony z wyboru.

5.8.2020

Zastanawiałem się nad kilkoma modelami Makity. W końcu padło na model EBH341U. Nie chciałem modelu 2 suwowego, znalazłem kilka modeli Makita z silnikami 4 suwowymi. Nie zawiodłem się. Kosa pracuje równo, ma wystarczającą moc do moich potrzeb (działka 8 arów, trawa i chwasty, w tym pokrzywy). Lepiej mi się kosi wykorzystując żyłkę. Z założona tarczą czuć drgania. Ten model ma wygodne szelki, dobrą moc na domowe koszenie. Nic więcej nie trzeba. Kosa jest łatwa w obsłudze, silnik łatwo się uruchamia. Polecam niezdecydowanym.

16.11.2021

Kosa rewelacyjna, nietania, ale warta swoich pieniędzy. NIe kupuję marketowego "badziewia", bo wiem jak się to kończy. Kosa nie za mocna, zwłaszcza z tarczą do samosiejek, ale przy odrobinie cierpliwości i ze średnicą do 10m można sobie poradzić. Tarcza 3-zębna do chwastów to już bajka - tnie zarośla i trawę do pasa. Odpala natychmiast. Długo szperałem i porównywałem produkty w tej cenie. Stihl to już dawno nie to co kiedyś, Stiga też. Przymierzałem się do Schindaiwa, ale serwis trudny do znalezienia. Oleo Mac - też

30.5.2011

Miałem dylemat czy wybrać tę kosę czy Husgwarnę 128r bo nigdzie nie mogłem znaleść opinni o Makicie ,ale w końcu zdecydowałem się na zakup Makity i odrazu powiem ,że nie żałuję.Bardzo dobra wykaszarka,pali na dotyk a przede wszystkim do silnika leje się czyste paliwo bez mieszanki z olejem i po pracy tym sprzętem człowiek nie śmierdzi spalinami.Mam tą kosę 2 dni i jestem zachwycony.Na trójzębie który jest dołączony bez problemów można kosić krzaki.Polecam ten sprzęt do którego też są dołączone fajne szelki.

3.7.2020

Jestem niesamowicie zaskoczony na plus tą kosą. Lekka. Odpala od razu (bez szarpania). Cicho pracuje. Kosi rewelacyjnie. Nie kopci tak jak 2-suwowe kosy. Mam porównanie tylko z kosą Husqvarna 333R o mocy 2,2KM) i przy niej Makita wypada o wiele lepiej (pomimo mniejszej mocy Makita kosi o wiele skuteczniej). Niezdecydowanym polecam! Nie obawiajcie się mocy 1,5KM. Nie znam się na szczegółach technicznych, ale podejrzewam, że nie można porównywać mocy 4 suwowej kosy do 2 suwowej.

28.5.2014

Kupując kosę spalinową rozważałem wiele modeli zarówno "niebieskich" jak i "pomarańczowych" oraz dwusuw i czterosuw... Po dogłębnej analizie wybór padł na Makita EBH341U.Bezproblemowy start /niezależnie czy zimna czy gorąca/, ciekawy dźwięk silnika, brak mieszanki paliwowej, pełny osprzęt w zestawie to główne plusy Makity.Jeśli chodzi o praktykę w terenie to kilkugodzinne koszenie nie męczy, wystarczająca moc do koszenia nożem zarośli /trawy i krzewy/ o wys. 1m.

6.9.2014

Przed sezonem kupiłem kosę NAC o mocy 3KM ale to było nieporozumienie, bo większość czasu spędziła w serwisie. Na szczęście firma NAC stanęła na wysokości zadania, bo przyjęła sprzęt i zwróciła kasę. Makita to zupełnie inna bajka. Koszenie to przyjemność zarówno jeśli chodzi o wrażenia i komfort jak i efektywność. Jedyny mankament to większe zużycie paliwa niż deklaruje producent, ale mam nadzieję, że to kwestia regulacji. Generalnie polecam

22.6.2014

Kupiłem kosę 2 miesiące temu. Nie byłem przekonany do 4 suw-a ale teraz wiem że to był dobry wybór. Kosa zimna odpala za drugim pociągnięciem, zagrzana pali na dotyk. Nie muszę mieszać benzyny z olejem co jest dużym plusem. Silnik subaru ma dużą kulturę pracy. Nawet po długim koszeniu nie bolą mnie uszy. Szelki w komplecie bardzo wygodne. Gdybym miał kupować drugi raz wybór padł by na Makitę. Bobra cena i super jakość. Polecam tą kose.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności