logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Logitech Bluetooth Audio Adapter (980-000912). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Logitech Bluetooth Audio Adapter (980-000912).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Logitech Bluetooth Audio Adapter (980-000912) liczba opinii klientów wynosi 378, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 7, a średnia ocena to 4.5.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 124, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 95, a średni wynik to 4.2. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Komputronik liczba opinii klientów wynosi 6, a średni wynik to 4.2. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediaexpert liczba opinii klientów wynosi 6, a średni wynik to 4.8. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediamarkt liczba opinii klientów wynosi 16, a średni wynik to 4.4. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 99, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie X-kom liczba opinii klientów wynosi 32, a średni wynik to 4.8. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

23.12.2016

Witam!Ostatnio przez kilka dni, dzięki uprzejmości niektórych sprzedawców, chciałem sprawdzić przed zakupem jakość odtwarzanego dźwięku, wygody użytkowania odbiorników Audio bluetooth przeznaczonych do amplitunera. Sprawdziłem 5 szt., bo tylko tyle było dostępnych do 100 zł.w okolicznych sklepach. W porównaniu do mojego odbiornika Nokii BH 214 od słuchawek, wypadały gorzej. W jednym były jakieś piski, w drugim słychać było buczenie, w trzecim przed każdym połączeniem trzeba było naciskać przycisk, w następnym w czasie odtwarzania muzyki z jednego telefonu, można było uruchomić muzykę z drugiego, wyłączając ten pierwszy. Nie wspominając o słabym liniowym sygnale wyjściowymi słabym bluetooth,który przerywał już za ścianą mimo bluetooth 3.0 i 4.0. W serwisie muzycznym mam wykupiony abonament i mam muzykę dostępną bezpośrednio z amplitunera, ale przeszukiwanie muzyki jest wygodniejsze z poziomu tabletu lub smartfona. Dlatego dla wygody kupiłem odbiornik Audio bluetooth. Powiem tak: Po podłączeniu Logitech,a, jakość, poziom, dynamika, brzmienie tonów w pełnym zakresie pasma są dla mnie jak na tę cenę na poziomie zadowalającym. Logitech,a mam zasilanego z tylnego gniazda USB amplitunera. Kabel musiałem przerobić, ponieważ Logitech ma zasilanie jak w Nokii 3310. Mogli zrobić micro USB, byłoby wygodniej.Oczywiście zasilacz jest w komplecie, ale wtedy odbiornik jest podłączony cały czas, choć przechodzi w stan czuwania, to po włączeniu bluetooth w jakimkolwiek sparowanym w domu smartfonie, następuje automatycznie połączenie. A tak gdy amplituner jest wyłączony, odbiornik również. Zasięg zza dwóch ścian ok. 7 metrów jest dobry. Połączenie następuje szybkoo. Przy włączonej pauzie w czasie odtwarzania muzyki jest cisza, żadnych pisków czy szumów lub innych dźwięków. Można połączyć jednocześnie dwa smartfony i naprzemian puszczać muzykę, ale na jednym najpierw trzeba włączyć pauzę żeby na drugim włączyć play. Tak powinno być. Nie wiem ile można sparować urządzeń, ja mam 4. Zanim uruchomi się amplituner ok. 10 sekund, to odbiornik jest już połączony. Natomiast gdy jest uśpiony, po włączeniu bluetooth w smartfonie połączenie następuje natychmiast. A więc dalej już nie szukałem czegoś lepszego, bo do muzyki mp3, najwyżej Flac wystarczy.A nawet WAV lepiej brzmi niż myślałem. Czyli jest dobrze. Oczywiście są droższe i lepsze takie odbiorniki, ale trzeba mieć też lepszy sprzęt Audio. Kolega ma Yamachy taki odbiornik, sprzęt Audio podobny, różnica w odsłuchu jak dla mnie niewarta wydania ponad 300 zł. Nie wiem czy nie kupię drugiego do samochodu, że względu na szybkość i stabilność połączenia. Poczekam na promocję poniżej 100 zł.bo za tego dałem 150, ale warto.
jeszcze

15.1.2019

Adapter daje się łatwo połączyć za pośrednictwem złącza Bluetooth. Dźwięk jest o oczekiwanych parametrach w odniesieniu do klasy produktu determinowanej ceną (klasa audio). Złącze Bluetooth działa bez zakłóceń z dość dużej odległości (sprawdzono: drugi pokój, około 8 m). Jakość wykończenia jest dobra. Cena urządzenia w Morele.net jest niższa o około 20-30 PLN względem innych sklepów. Dostawa do Netpunktu była terminowa.Wadą, a raczej ograniczeniem adaptera jest możliwość sparowania zaledwie z dwoma urządzeniami, o czym można się dowiedzieć tylko z instrukcji. W typowym domu takich urządzeń najczęściej jest więcej, więc trzeba wybrać dwa źródła dźwięku.Również pewnym ograniczeniem jest brak możliwości odłączania zasilania przyciskiem, przy czym zasilacz pobiera niewielką moc.Instrukcja jest rysunkowa, więc jest kierowana również do osób mających kłopoty ze zrozumieniem tekstu pisanego.
jeszcze

27.7.2017

Trudno mi ocenić jednoznacznie jakość, wszystko przez tragiczniej jakości okablowanie w zestawie, niczym u taniego chińskiego "no name". Oceniając wówczas jakość dźwięku 0/5. przez co niesłusznie obrywa się samemu urządzeniu, które jednak daje radę i pozytywnie zaskakuje. Niemniej pozostaje niesmak pierwszego wrażenia po wyciągnięciu z pudełka oraz pierwszych godzin gdy chciałem oddać sprzęt myśląc że jest uszkodzony. Tutaj wielki minus dla Logitecha, Zatem do ceny sprzętu obowiązkowo należy doliczyć kabelek . Po wymianie, na szczęście mogę polecić z czystym sumieniem. Stabilnie łączy się z kilkoma urządzeniami, parowanie błyskawiczne. zasięg wystarczający, choć raczej nie osiąga 10m.,za to z ok 5m jakości idealna, Do tego dyskretny rozmiar i wygląd :) Podpięty do Denona PMA500 + Magnat Supreme Monitor . Po bluetooth z Asusem X500 (wav.) oraz Lumią 640xl (mp3).Ostatecznie polecam :)
jeszcze

2.11.2021

generalnie super ale jest jeden problem, jak miałem Galaxy S7, i jak mam obecnie na Galaxy S20+ a - telefon na upartego cały czas się łączy z tym adapterem i cały czas chce przekazywać audio na ten adapter bluetooth.Inne urządzenia potrafią trwać na standby i ewentualnie prosić o połączenie, ale nie ten adapter... On od razu bez pytania się łączy z telefonem... Rozłączysz? Chwilunia i pyk.. z powrotem audio idzie po bluetooth na ten adapter.Próbowałem wszystkiego, jedyną metodą jest po prostu wyłączenie tego adaptera z prądu.... Tylko wtedy mam możliwość podłączyć do swojego telefonu np. budsy samsunga....No trochę to patologiczne. Ale tylko tak można używać tego adaptera.

5.7.2015

Urządzenie oceniam jako dobre co do pomysłu. Bez problemów skomunikowało się z moim smartfonem. Mam zastrzeżenia do jakości wykonania kabla CINCH- mni Jack, ponieważ po pierwszym podłaczeniu i uruchomieniu słychać było jakieś zakłócenia i jeden kanał nie pracował poprawnie. Podłączyłem swój kabel i wszystko gra jak powinno. Oczywiście sprawa kabla dotyczy gwarancji, ale nie chce mi się z tym jeździć do sklepu. No i jeszcze jedna uwaga. Zgodnie ze specyfikacją urządzenie ma zasięg do 15m. Pewnie i ma, ale jedno co stwierdziłem, to jeśli ktoś stanie na linii smartfon-adapter, wtedy występują szumy? Być może znawcy technologii bluetoth wiedzą dlaczego tak jest, ale czy powinno?

12.12.2016

W skrócie ale treściwie:+ dźwięk 8,5/10, czyli bardzo dobrze jak przy łączności bezprzewodowej. Nie zauważalny spadek jakości+ delikatne opóźnienie przy oglądaniu filmów. Zauważalne jeśli się o nim myśli (szuka go), nie przeszkadza w oglądaniu przynajmniej mi+ Jeśli komuś rozłącza się na sekundę, zalecam sprawdzić czy android (inne urządzenie) nie próbuję usilnie się z nim połączyć nawet gdy bluetooth jest wyłączony. Nie ukrywając jest to minus, nie powinno wpływać to na działanie adaptera+ czasami długo trwało parowanie innym razem dzieje się to natychmiast

7.5.2016

Posiadam od tygodnia. Adapter podłączony do amplitunera stereo Sony. Łączy się bezproblemowo z telefonem i muzyki gra. Jakość muzyki moim zdaniem jest dobra, jestem zadowolony. Kabel RCA (cinch-cinch), który znajduję się w zestawie słabej jakości i korzystam z innego. Moim zdaniem można było spokojnie zrezygnować z niego i obniżyć cenę zakupy. Dobrze i estetycznie wykonane, podświetlanie sygnalizuję czy urządzenie jest podłączone i sparowane. Polecam bo rozszerza możliwości amplituner o funkcję bluetooth za nieduże pieniądze.

19.1.2015

Urządzenie proste w instalacji, brak problemów z parowaniem (Android 4.x), również przy ponownym łączeniu; sparowane i zapamiętane 3 urządzenia. Prosta sygnalizacja w jakim stanie jest adapter za pomocą dwukolorowej diody. Jakość dźwięku zadowalająca (podłączone do DTS Philips). Bez problemów przetwarza dźwięk zarówno z .mp3 jak i filmów on-line (YT, VOD) oraz .avi i i .mpg4 - nie ma zjawiska przesunięcia dźwięku do obrazu. Nie sprawdzałem: maksymalnego zasięgu (działa na pewno do 5m) i współpracy z Win 8.1

11.10.2016

Spełnia swoje zadanie , można wykorzystać adapter do sprzętu w którym fabrycznie nie ma bluetootha. Ja mam adapter podłączony do kina domowego Panasonic. Kiedy chcę np.posłuchać muzyki z telefonu albo z aplikacji Youtube na telefonie, wystarczy, że włączę bluetooth w telefonie i adapter automatyczne się uruchamia wykrywając sparowany sprzęt czyli telefon. Jedyny minus, to jakość dźwięku jest nieco gorsza niż przy odtwarzaniu np. Youtuba z telefonu na telewizorze. Poza tym wszystko ok.

12.10.2017

Spełnia oczekiwania i działa, jak należy. Dołączony kabel zapewne z tych tańszych, ale urządzenie ma zarówno RCA, jak i zwykły 3.5inch i wybór typu kabla dołączonego zapewnia możliwość podłączenia urządzenia do każdego typu systemu nagłaśniającego out-of-box. Proste parowanie.Zasięg moógłby być lepszy - może to wina siły sygnału, albo większej ilości przeszkód w moim przypadku, ale schowany za wieżą i meblami przerywał, po wysunięciu działa bez problemu.

27.9.2016

Ocena adaptera wzorowa.Bez problemów łączy się ze wszystkimiurządzeniami jakie posiadam. Smartfon Samsung, tablet Lenovoi laptop Asus łączą się z adapterem. Podłączony do amplitunerazastępuje drogie radio internetowe . Przekaz stereo właściwy, bezzniekształceń. Do podłączenia proponuję dobrej klasy kable typuCINCH. Zasięg bez problemów /tylko w otwartej przestrzeni/. Najlepiejjak urządzenia się "widzą". Polecam produkt !

9.12.2016

generalnie OK, z przeczytanych opinii i własnej praktyki stwierdzam, że duże znaczenie ma jakość nadajnika bluetooth-ów. Z dobrego tabletu i z markowego telefonu działa dobrze, z taniej chińszczyzny (tablet) pojawia się problem z zasięgiem, drobne przeszkody zrywają sygnał. To moim zdaniem problem po stronie nadajnika, a nie tego urządzonka. Słabej jakości załączony przewód RCA w zestawie.Zachowany stosunek jakości do ceny.

19.10.2018

Sprzęt porządnie wykonany. Zakupiłem i oddałem :( Niestety nie zagrało z moimi starymi sprzętami domowymi - czyli - radio ZODIAK podłączone kablem DIN5 - minij jack po wejściu TAPE oraz z mini wieżą SONY z lat 90 tych po wejściu liniowym. W obydwu przypadkach nie byłem tego w stanie wysterować słychać było buczenie a dźwięk był mocno przytłumiony i cichy. Muzykę próbowałem puścić z Xiaomi Redmi S2 oraz z iPhona 4s.

2.2.2015

Ma dwa wyjścia, LINE_OUT do podłączenia do wzmacniacza stereofonicznego z wejściem LINE_IN o dużej czułości i impedancji, kable RCA.Drugie wyjście jest AUX_OUT, do podłączenia z AUX-IN wzmacniacza stereofonicznego, używa wtyku słuchawkowego 3,5mm.Prędkość dobra nawet do podłączenia z kinem domowym. Opóżnienie cyfrowego przetwarzania głosu, w stosunku to towarzyszącej akcji obrazu jest minimalne.

9.3.2016

W zasadzie wszystko jest OK. Bluetooth działa nawet przez ścianę 45 cm i dalej szybę. Jednak czasami mam jakieś falowanie. Nie zależy od odległości od bluetootha.Wada, a w zasadzie dodatkowa funkcja, której brakuje: wstawiłbym przekażnik, który sterowałby włączaniem urządzenia do prądu. Dla mnie wymiary (wręcz maleństwo) nie mają znaczenia, a dodatkowa funkcja stand by by się przydała.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności