logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie TP-Link UB400. Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu TP-Link UB400.

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu TP-Link UB400 liczba opinii klientów wynosi 844, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 5, a średnia ocena to 4.7.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 540, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 21, a średni wynik to 4.5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Komputronik liczba opinii klientów wynosi 4, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 245, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie X-kom liczba opinii klientów wynosi 34, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

26.3.2022

Świetny sprzęt. Bez problemu połączyłem sie z laptopem, telefonem i głośnikiem bluetooth. Odbiera i wysyła pliki bez zadnych problemów między windows 10, windows 7 i androidem 11 (zainstalowany na win10). Nie potrzeba żadnych dodatkowych sterowników, wystarczy wpiąć do portu usb i sam zainstaluje sobie potrzebne sterowniki. Co do nazwy bluetooth widzianej przez innych to ma nazwę bez sensu, ale można to zmienić tylko nie w ustawieniach bluetooth a przez zmiane nazwy komputera w ustawieniach wtedy bluetooth automatycznie pobiera tą nazwe i pokazuje się tak wyszukującym urządzeniom. Sprzęt bez problemu połączył się z głośnikiem bluetooth oddalonym o około 3 metry od niego i bez żadnych przycinekani zrywania połączenia z głośnikiem dał radę przesyłać muzykę przez całą noc :D
jeszcze

6.2.2020

Działa. Spełnia swoją funkcję. Nie szumi. Czasem traci synchronizację ze słuchawkami, szczególnie jak się chodzi po mieszkaniu. Widać to w szczególności na you tubie. Jak się słucha na winampie muzyki to jest ok. Bo przesunięcie jest nieistotne. Problem zaczyna się jak oglądasz filmik (powiedzmy stand-up), idziesz do kibelka siknąć (nie pauzujesz, bo w Stand-upie rzadko trzeba oglądać osobę występująca), wracasz a tutaj przesunięcie pomiędzy mowa a obrazem - tak z sekundę lub więcej. Czasami jak pochodzi dłużej to synchronizacja wraca, ale tak po około 5 minutach.

6.8.2020

Polecam. Z gwarancją i działaniem ok. Adapter zakupiony aby móc używać słuchawek bo mam windows 7 i brak bluetooth na komputerze, więc trzeba było zgrać parametry. No a z powodu starego systemu to wgrywanie adaptera też trzeba było wykonać z instrukcją i ściąganiem programu. Trwało to...bo drogą dedukcji / kurde, dlaczego nie działa???/ musiałam dojść, że wtyki są wyłamane, działał jeden do kt. podłączona była bezprzewodowo myszka ...Wizyta u informatyka...wymiana..droga była długa i wyboista, ale udało się! Dałam radę chociaż lepiej miec nowy program windowsa :)

6.2.2021

Urządzenie bardzo dobrze spełnia swoje zadanie, ale chyba robi jakiś problem z hubem USB. Odkąd mam adapter, występuje problem na drugim złączu USB, w momencie podpięcia jakiegoś innego urządzenia komputer go nie widzi, zdarza się nawet, że przestaje działać inne urządzenie podpięte z tyłu do USB. Po wypięciu adaptera, wszystko działa jak trzeba. Nie przesądzam, że to wina tego dinksa, być może mam jakiś problem z gniazdami USB.

23.4.2020

W przypadku używania adaptera w komputerze stacjonarnym zdecydowanie zalecam dodatkowo zakupić przedłużacz kabla USB i pociągnąc go np. w centralną cześć pomieszczenia na dużą wysokość (np. na jakąś szafę). Zasięg w takim przypadku bez porównania - gdy jest wpięty w komputer nie mogę odejść od niego dalej niż na 3m, a z użyciem przedłużacza mam doskonały zasięg w każdym kącie mieszkania.

10.3.2021

Kupione w parze ze słuchawkami Edifier W820BT występowały problemy ze sygnałem od czasu do czasu bedac 2 metry od odbiornika, po zmianie na HyperX Cloud Flight (HX-HSCF-BK/EM) z własnym odbiornikiem sygnału dodawanym do zestawu, nie ma takich problemów.Trudno powiedzieć czy to problem adaptera czy słuchawek, ale na pewno problem od czasu do czasu występował z jakiegoś powodu.

25.11.2020

Testowane z różnymi urządzeniami : głośnik JBL Flip, słuchawki SONY MDR-XB650BT oraz Xiaomi Mi True Wireless EBs Basic S, telefony (Android) oraz myszka Rapoo MT750. Jedna gwiazdka mniej za problemy z połączeniem z myszką po ponownym uruchomieniu systemu/komputera - pod Windows 7,nie jest to wina z myszki, gdyż z bluetooth'em ASUSA problem ten nie występuje.

23.1.2021

Słuchawki JBL i pad od PS4 połączyły się i działają idealnie. Oddalając się od komputera na metr latency na padzie skacze już do 40ms, więc zasięg grania raczej niski, ale w słuchawkach można spokojnie po całym pokoju chodzić. W sąsiednich pomieszczeniach słuchawki zaczynają gubić zasięg. Ogólnie jestem zadowolony, świetny zakup.

25.4.2020

Kupiłem, żeby umożliwić łączność kilkuletniego, stacjonarnego komputera z nową wieżą audio.Trzeba było troszkę pomóc w instalacji, jak to zwykle przy starym, "zaśmieconym" komputerze.Ale teraz działa bez zarzutu, zdecydowanie lepiej niż poprzedni adapter marki nn, który odmówił działania po kolejnej aktualizacji windowsa.

1.3.2020

Bardzo dobry adapter. Nareszcie mam zasięg w najdalszym miejscu mieszkania, w tym za ścianą. Urządzenie bardzo szybko nawiązuje połączenie z używanym aktualnie. Banalna instalacja - wpiąłem do portu USB a po chwili adapter był skonfigurowany i gotowy do użycia. Polecam wszystkim niezdecydowanym mimo dość wysokiej ceny!

15.3.2021

Produkt działa mogę podpiąć zestaw słuchawkowy z mojego telefonu (słuchawki MDR-XB650BT). Niemal działają pod moim komputerem ale fiksują. np po połączeniu się z discordem czy steamem znikają wszstkie dźwięki z komputera z wyjątkiem oczywiście rozmowy więc nie wiem z czego to wynika. Sam adapter działa tak jak powinien.

30.6.2020

Zakupiłem po raz drugi ten sam produkt jakim jest Karta sieciowa firmy TP-LINK UB400 (USB 2.0) ponieważ jest bardzo dobrej jakości , zasięg i parowanie z urządzeniami bluetooth jak słuchawki nie stanowią problemu dla TP-LINK UB400 . Wielki + za firmowe oprogramowanie na stronie producenta w j.polskim.

18.2.2021

Działa, natomiast zachowuje się dziwnie podczas rozłączania urządzenia Audio (słuchawki BT) bo głośnośc ustawia się na 100% i nie da się zmienić. Obchodzę po prostu wyciągając adapter z gniazda usb.Albo sterowniki, albo Windows 10 - nie dochodziłem rozwiązania bo obejście działa. Ale obniże ocenę na 4*

16.2.2020

DOBRY PRODUKT JEDEN MAŁY MINUS TO SŁABY ZASIĘG SZCZEGÓLNIE PRZY WSADZENIU DO BORTU USB Z TYŁU OBUDOWY KOMPUTERA PC. ZA TO TYLKO 4 GWIAZDKI PROBLEM ZNIKA PO WSADZENIU DO PORTU USB Z PRZODU OBUDOWY KOMPUTERA PC. POLECAM DO LAPTOPÓW I KOMPUTERÓW PC KTÓRE POSIADAJĄ PRZEDNI PORT USB W OBUDOWIE

29.1.2020

Bluetooth działa w 8- letnim laptopie o wiele szybciej niż seryjne wbudowane, szybko łączy się z telefonem i innymi urządzeniami typu kino domowe. Szybki przesył danych, przy odtwarzaniu np z Youtube muzyki do sprzętu audio opóźnienie odczuwalne między 1-2 sekund. Zasięg jak w opinie.

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności