logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie TP-Link (HA100). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu TP-Link (HA100).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu TP-Link (HA100) liczba opinii klientów wynosi 314, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 6, a średnia ocena to 4.8.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Allegro liczba opinii klientów wynosi 148, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 50, a średni wynik to 4.6. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Komputronik liczba opinii klientów wynosi 7, a średni wynik to 4.9. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediaexpert liczba opinii klientów wynosi 8, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Mediamarkt liczba opinii klientów wynosi 11, a średni wynik to 5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 90, a średni wynik to 4.7. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

18.12.2016

Uważam, że urządzenie jest w pełni warte swojej ceny.Moja sztuka nie przysparza żadnych problemów.Zasięg w moim domu z cegły plus stropy drewniane wypełnione szlaką(tak się kiedyś budowało lata 40) rewelacja.Mogę nawet być piętro niżej po przeciwnej stronie domu(sygnał wtedy pokonuje i ścianę nośną z cegły i strop j.w) i nie gubi sygnału.Jeśli chodzi o jakość sygnału nie jest to sygnał apt-X(CD) raczej MP3.Moc sygnału podawana na wyjściu na sprzęt audio jest troszkę słabsza niż np. Hdmi czy wyjście z komputera co oznacza trochę cichszy zakres głośności.Można to skorygować w amplitunerze jeśli posiada korektę siły sygnału wejścia mój to posiada.Znalazłem tylko jedną wadę urządzenia to parowaniebez hasła.Jeśli ktoś będzie złośliwy i znajdzie się w zasięgu może troszkę napsuć krwi.Jeśli ktoś szuka czegoś co da sygnał porównywalny z dobrej jakości CD niech szuka apt-X ale to inna półka cenowa 200zł i więcej a i tak nie dorówna złączu Hdmi, optyczemu.Polecam sprzęt.
jeszcze

19.9.2017

Kupiłem niniejsze urządzenie w celu "modernizacji" możliwości amplitunera kina domowego. Nie zawiodłem się. Spisuje się świetnie - bezproblemowe i szybkie połączenie - czy to z telefonem, czy z laptopem;świetna jakość dźwięku - brak jakichkolwiek szumów, trzasków, zniekształceń. Bardzo fajna opcja z naklejką "Tag NFC". Malutki, zgrabny i lekki, ja osobiście schowałem go za amplituner - nie musi stać na wierzchu żeby działał bez zakłóceń. Na plus pełne okablowanie w zestawie (AUX Jack - Jack 3,5mm oraz Jack 3,5mm - 2xRCA), ale nie oszukujmy się - są to kable możliwie najniższej jakości - jednak do takiego urządzenia w pełni wystarczające.Wcześniej myślałem o urządzeniu Logitech-a (najbardziej spopularyzowane),ale za HA100 przemawia niższa cena i nowsza wersja Bluetooth (v4.1 a w przypadku innych urządzeń najczęściej v3).Osobiście polecam - 5 gwiazdek.
jeszcze

19.9.2017

Kupiłem niniejsze urządzenie w celu 'modernizacji' możliwości amplitunera kina domowego. Nie zawiodłem się. Spisuje się świetnie - bezproblemowe i szybkie połączenie - czy to z telefonem, czy z laptopem;świetna jakość dźwięku - brak jakichkolwiek szumów, trzasków, zniekształceń. Bardzo fajna opcja z naklejką 'Tag NFC'. Malutki, zgrabny i lekki, ja osobiście schowałem go za amplituner - nie musi stać na wierzchu żeby działał bez zakłóceń. Na plus pełne okablowanie w zestawie (AUX Jack - Jack 3,5mm oraz Jack 3,5mm - 2xRCA), ale nie oszukujmy się - są to kable możliwie najniższej jakości - jednak do takiego urządzenia w pełni wystarczające.Wcześniej myślałem o urządzeniu Logitech-a (najbardziej spopularyzowane),ale za HA100 przemawia niższa cena i nowsza wersja Bluetooth (v4.1 a w przypadku innych urządzeń najczęściej v3).Osobiście polecam - 5 gwiazdek.
jeszcze

19.9.2017

Kupiłem niniejsze urządzenie w celu "modernizacji" możliwości amplitunera kina domowego. Nie zawiodłem się. Spisuje się świetnie - bezproblemowe i szybkie połączenie - czy to z telefonem, czy z laptopem;świetna jakość dźwięku - brak jakichkolwiek szumów, trzasków, zniekształceń. Bardzo fajna opcja z naklejką "Tag NFC". Malutki, zgrabny i lekki, ja osobiście schowałem go za amplituner - nie musi stać na wierzchu żeby działał bez zakłóceń. Na plus pełne okablowanie w zestawie (AUX Jack - Jack 3,5mm oraz Jack 3,5mm - 2xRCA), ale nie oszukujmy się - są to kable możliwie najniższej jakości - jednak do takiego urządzenia w pełni wystarczające.Osobiście polecam - 5 gwiazdek.

15.6.2020

Dziala bardzo dobrze, swietnie sprawdza sie jako odbiornik dzwieku z komputera do zewnetrznych glosnikow. Czasami jednak dzwiek przerywa albo sie zniesztalca na sekundke czy dwie, zwlaszcza gdy jest duzo innych urzadzen BT w poblizu (choc moze to nie jego wina, w koncu duzo sygnalow probuje sie przebic jednoczesnie). No i tez tak raz na tydzien bez powodu przestaje laczyc z czymkolwiek, na kompie/telefonie wyskakuje tylko komunikat ze nie mozna polaczyc, wtedy musze odpiac go z kontaktu i wpiac znowu. Szkoda tez ze nie ma zadnej baterii, musi byc stale pod pradem.

1.1.2017

Dwa tygodnie użytkuję TP-LINK HA-100. Działa bez żadnego problemu nawet przez ścianę. Nie zauważyłem zmiany tonów czy barwy dźwięku w porównaniu z podłączeniem urządzenia przez przewód. Świetną sprawą jest tzw. tag NFC. Działa to tak: mam włączoną obsługę NFC w telefonie - przykładam odblokowany telefon do TAGa NFC (naklejka posiadająca moduł NFC) i w tym momencie telefon automatycznie łączy się z odbiornikiem bluetooth TP-LINK. Odpalam muzykę w smartfonie i chodzę po domu z telefonem gdzie chce, a muzyka gra :) Polecam.

21.10.2017

Kupiłem, gdyż mam całą muzykę w telefonie i lubię odtwarzać na starym dobrym amplitunerze.Mam telefon lumia 640xl i bardzo ładnie łączy mi się ona z tym urządzeniem. Próbowałem też łączenia z laptopem - mam ubuntu 16.04. I o dziwo po doinstalowaniu kilku pakietów - szybko znalazłem co i jak na necie - bardzo ładnie się paruje i odtwarza. Nie jestem audiofilem, jakość dźwięku jest dla mnie super. Zasięg też jest rewelacyjny - idąć piętro wyżej na drugim końcu domu ładnie mi trzyma zasięg.Polecam.

28.12.2017

Niezdecydowanym mogę polecić. Sprzęt ma atrakcyjny wygląd, jest mały, dużo mniejszy niż dają wyobrażenie fotografie. Dioda pokazująca pracę jest malutka co moim zdaniem jest zaletą gdyż nie razi i jest niezauważalna dla innych. Dźwięk bardzo dobrej jakości, nie zauważyłem znacznej różnicy w stosunku do standardowego odsłuchu. Podpięte pod amplituner marantz. Zastanawiałem się pomiędzy tp link a logitecem. Uważam zakup za udany. Nie ma sensu dopłacać do tego drugiego.

4.4.2019

Bardzo fajny sprzęt. Błyskawicznie łączy się zarówno z telefonami (iPhone, Android), jak i komputerami Windows i MacBook. Testowane wielokrotnie w różnych konfiguracjach urządzeń bluetooth. Adapter posiadam podłączony do kina domowego (starej daty ;) ), które to kino nie posiada interfejsu bluetooth. Dodatkowo nie korzystam z zewnętrznego zasilacza a podłączyłem zasilanie Tp-linka bezpośrednio do gniazda USB w kinie domowym. Wszystko śmiga bezproblemowo.

25.9.2019

Mam już za sobą pierwsze podłączenie, i szczerze mówiąc jestem w wielkim szoku! Instalacja zajęła minutę, telefon (iPhone 7) od razu znalazł urządzenie i się z nim połączył. po puszczeniu pierwszej piosenki mnie zamurowało, dźwięk jest piekielnie czysty zero jakichkolwiek szumów i 2/3 ściany tego nie zmieniają. Dźwięk odtwarzam na dwóch głównych kolumnach od kina domowego Akira BK166 a zasilane są przez wierzę SONY MHC-RG30.

2.11.2017

Jestem świeżo po zakupie.Super urządznie za niewielkie pieniądze.Rozbudowałem moją mini wieżę o odtwarzanie z bluetooth.Sama instalacja banalna-bez instrukcji.Parowanie bez przeszkód.Telefon odrazu znalazł urządzenie.Mogłoby być zabezpieczone na jakiś PIN.Samo urządzenie malutkie i obudowa dobrze wykonana.Jakość dźwięku super.Nie dostrzegam różnicy pomiędzy USB ,a bluetooth więc jest OK.Polecam

11.2.2020

Właściwa ocena - to 4,5 (nie ma takiej opcji w ocenach). Jakość wykonania, prostota i funkcjonalność - 5,0. Za mankamenty (w stosunku do prostszych, ale i tańszych transmiterów) - to brak losowego odtwarzania muzyki z pendrive'a oraz nieznacznie większe szumy na wolnych obrotach silnika i podczas głośnego odtwarzania muzyki (przy tej cenie Chińczycy powinni się trochę bardziej postarać).

3.5.2017

Bardzo estetyczne wykończenie - nie przyniesie wstydu.Wielki zasilacz - mam zasilacz do smartfona który jest ze 2.5x mniejszy.Paruje błyskawicznie. Nie testowałem NFC.Rwie od czasu do czasu połączenie i to jest irytujące. Lecz nie wiem czy to wina adaptera czy źródła sygnału. Przeniosłem radio internetowe bo tam gdzie mam kolumny słucham wszystkiego przez smartfona.

11.5.2017

Z czystym sumieniem mogę polecić to urządzenie. Zastanawiałem się jeszcze na podobnym rozwiązaniem firmy Logitech, ale ostatecznie kupiłem to ze względu na niższą cenę i obsługę NFC. Przesyłany dźwięk jest bardzo dobrej jakości i na moje potrzeby wystarczający(nie jestem audiofilem). Nie zauważyłem spadku głośności jak co niektórzy piszą. Polecam!

11.6.2020

Produkt spełnił moje oczekiwania. Przy przesyłaniu plików bezstratnych utrata jakości jest minimalna. Samplowałem do komputera odtwarzany plik z HA100 i obraz spektogramu nie ujawnił utraty żadnych częstotliwości. Nie traci połączenia, nie szumi i ma świetną cenę. Mógłby dawać jedynie nieco mocniejszy sygnał, ale to drobiazg. Polecam !

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności