logo

Informacje


Realopinie.pl przeskanował internet w poszukiwaniu opinii na temat produktu o nazwie Gembird Nano USB Bluetooth v4.0 Class II (BTD-MINI5). Na tej stronie znajdziesz wszystkie opinie i oceny dotyczące produktu Gembird Nano USB Bluetooth v4.0 Class II (BTD-MINI5).

Przeczytaj opinie.

Analiza


Dla produktu Gembird Nano USB Bluetooth v4.0 Class II (BTD-MINI5) liczba opinii klientów wynosi 546, liczba witryn handlu elektronicznego, z których je pobrano, równa się 3, a średnia ocena to 4.4.

Szczegółowe statystyki sprzedawcy(-ów):
Na stronie Ceneo liczba opinii klientów wynosi 17, a średni wynik to 4.4. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Komputronik liczba opinii klientów wynosi 25, a średni wynik to 4.5. Przejdź do tego sprzedawcy.
Na stronie Morele liczba opinii klientów wynosi 504, a średni wynik to 4.4. Przejdź do tego sprzedawcy.

Szczegół


Kliknij, aby wyświetlić listę wszystkich produktów w tej kategorii.

Produkty rekomendowane

Moduł zakupiony w celu zwiększenia funkcjonalności komputera stacjonarnego, który nie posiadał Bluetooth. Instalacja bezproblemowa, utrzymuje połączenie bez żadnych "zwiech" itp. Zasięg w całym mieszkaniu - w żadnym z pomieszczeń nie dało się zauważyć pogorszenia jakości. Obawiałem się trochę, czy nie będzie problemu, gdyż używam klawiaturę i myszkę bezprzewodową. Jednak po kilku dniach używania nie zauważyłem by wzajemnie się zakłócały. Produkt wysokiej jakości, zgodny z opisem, godny polecenia. Obsługa sklepu bez zarzutu, transakcja przebiegła szybko i sprawnie.

1.2.2021

+ bez problemu działa na Windows 10, system sam instaluje, w skrócie wkładasz i masz,+ ja nie zauważyłem opóźnień, sprawdzałem w grach, filmach, youtube, mp3,~ 10m z jedna ścianą działa, problem jest przy 2 ścianach(3metry i 2 ściany) nie działa, wiec jak ktoś np. w słuchawkach bluetooth chce chodzić po domu, to nie będzie zadowolony.Reasumując - jakość wykonania,działania / cena - jest na bardzo wysokim poziomie. Moje wymaganie spełnia.

6.9.2017

Korzystam od wczoraj i jestem bardzo zadowolony. Dobrze działa z klawiaturą Gembird PHOENIX BLUETOOTH BLACK (KB-BT-02) na PC z Win10. Konieczna była instalacja sterowników producenta (pobrałem z ich strony, ale są również na płycie). Bez sterowników adapter wykrywał urządzenie, ale nie dało się wpisać pin. Póki co nic nie tnie, a adapter wpięty z przodu w górnej części obudowy. Z odległości ok 3 m też działa.

14.11.2020

Działa wyśmienicie.Jedynym minusem jest to, że najlepiej jest podpiąć do USB na przednim panelu obudowy, ponieważ po podpięciu z tyłu może stracić sygnał jeśli zasłonimy czymś urządzenia podłączone przez tą przejściówkę.Może być cały czas podłączony pod komputer, a w ustawieniach bluetooth możemy go włączać i wyłączać.Jeśli jest włączony bluetooth to przejściówka świeci się na niebiesko.

5.2.2018

Działa z kontrolerem Xbox One S na Windows 10 x64, wpinasz, parujesz z padem i działa (sprawdzane na dwóch różnych padach podłączonych jednocześnie). Zasięg bez problemu po całym mieszkaniu. Nie wpinać do lub w pobliżu USB 3.0, bo przez zakłócenia zasięg spada do kilku metrów. Nie instalujcie dołączonych sterowników, są zbędne i psują funkcjonalność z panelem Ustawień Windows 10. Polecam!

Urządzenie działa poprawnie. Mimo pierwszego niefortunnego połączenia słuchawek bezprzewodowych z komputerem, które zerwało połączenie z klawiaturą BT, jestem z Gembird'a zadowolony. Na tą chwilę działa poprawnie. (jeżeli ktoś również korzysta ze słuchawek JBL, w moim przypadku są to JBL T110BT, polecam pobawić się w ustawieniach dźwięku w celu zminimalizowania szumu i trzasków)

15.8.2020

Spełnia swoje zadanie, jednak ma tendencję do błyskania niczym radiowóz na niebiesko w nocy, gdy komputer jest podpięty do sieci, ale wyłączony; mimo wszystko 4 gwiazdki, należy uważać na niewielkie rozmiary bo niesamowicie łatwo go zgubić. Z odbiorem Bluetooth w kwestii głośnika (Fenda W7 i inne) nie ma problemu, szybko łapie sprzęt. Raz na x miesięcy trzeba odnowić parowanie.

Jak na razie adapter spełnia swoją rolę i idealnie współgra ze słuchawkami bezprzewodowymi JBT T460BT. W tej cenie jakość jest jak najbardziej zadowalająca, choć czasem następują niewielkie ścięcia dźwięku jednak mogą one być spowodowane obciążeniem procesora podczas wykonywania wielu procesów jednocześnie. Jednym słowem - w tej cenie jak najbardziej warto.

26.1.2019

Posiadam produkt od prawie sześciu miesięcy. Początkowo zakupiony był w celu obsługi bezprzewodowej klawiatury, obecnie przez niego łączę się ze słuchawkami i głośnikiem. Ogólnie praktycznie nie ma problemów. Jedyną wadą, którą odkryłem jest bardzo mały zasięg, kilkukrotnie mniejszy niż nadajnika telefonu, ale do użytku przy PC jak najbardziej polecam.

25.3.2019

Kupiony do Odroida XU4, żeby rozwiązać problem ze starszymi adapterami Bluetooth, występujący przy próbach podłączenia gamepada - przy parowaniu pojawiało się niemożliwe do zrealizowania żądanie wpisania kodu. Ten adapter działa bez zarzutu i o żaden kod nie pyta. Współpraca z Androidem na Odroidzie XU4 "out of the box". Polecam!

23.1.2017

Mały, ale daje radę. Zasięg przez prawie całe mieszkanie 4-pokojowe. Sygnał przerywa jedynie w ekstremalnych sytuacjach, ale zawsze wraca, a słuchawki nie mają problemu z ponowną synchronizacją dźwięku. Bardzo dobry dongle, szczególnie do laptopów, gdyż nie wystaje, chociaż ja używam go na przedłużaczu USB w pececie.

22.10.2019

Nie testowałem jakoś specjalnie tego odbiornika więc nie mogę definitywnie coś powiedzieć, ale kupiłem go do podłączenia pada Dualshock 3 na Linuksie i sprawdza się do tego należycie - nie mam żadnych opóźnień bądź rozłączeń co działo się z bluetooth wbudowanym w moją płytę główną.

26.6.2018

Adapter zakupiony do słuchawek sony MDR-ZX220BT. Po zainstalowaniu sterowników (400 mb do pobrania) adapter funkcjonuje wyśmienicie-znacznie lepiej niż bez nich (nie potrafił połączyć się z słuchawkami) i posiada więcej funkcji jak i udogodnień.Produkt wart swojej ceny.Pozdrawiam

20.1.2018

Jakoś działa. Ze słuchawkami BT współpracuje co najwyżej średnio jeśli chodzi o jakość dźwięku, ale przyzwoicie jeśli chodzi o opóźnienia, ponieważ zazwyczaj nie są wyczuwalne. Do transmisji danych nie używałem, ale przy tej cenie nie można praktycznie nic wymagać.

17.6.2020

Faktycznie - teoretycznie produkt Plug&Play. Tyle tylko, że z płytą główną ASRock b450-pro4 nie chciał działać z gniazdami USB 3.0 (wszystko inne tam działa). Dodatkowo faktycznie - zasięg dość mały, ale gdy przebywa się w pobliżu komputera, to wszystko jest ok!

List All Products

Warunki usługiPolityka prywatności